Kerk op de catwalk

Hebt u zich wel eens afgevraagd in welke kleding dominees de afgelopen 500 jaar op de kansel stonden? Hebben zij altijd een toga gedragen, bijvoorbeeld? Nu, op vrijdag 2 november zult u het zien in ‘Kerk op de catwalk.’ 
De Lichtkring in Alphen aan den Rijn is die avond namelijk het decor van een bijzondere modeshow. 11 mannen en 1 vrouw lopen over de catwalk in predikantskleding van de reformatie tot nu. En wie kan dit beter met haar verhaal omlijsten dan de bedenkster van deze show en de maakster van de kostuums zelf, Carla Zuidema uit Ugchelen? Na afloop van de show is er ruimte om gezellig na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. 

De modeshow is gratis toegankelijk, en op verzoek van Carla Zuidema wordt haar vergoeding gedoneerd aan het Kerk-in-Actieproject ‘Onderwijs aan Dalitkinderen’. 

De modeshow begint om 20.00 uur, om 19.45 uur staan de koffie en thee klaar. De commissie Vorming & Toerusting heet u van harte welkom! Adres: Lichtkring, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn. 

Wij zoeken nog mannen (lengte ongeveer 1,75 – 1,85 mtr) en een vrouw( lengte ongeveer 1,70 mtr) die deze kleding willen showen. 

U hoeft er niets voor voor te bereiden, u moet alleen vrijdagavond 2 november om 19.00 in de Lichtkring aanwezig zijn, dan wordt u aangekleed en krijgt u instructies. 

Wanneer het u leuk lijkt om in deze bijzondere kleding over de catwalk te lopen, geef u dan op bij Sandra Chang , s.changverra@gmail.com 
Comments