Leeskring

Wie van lezen houdt, is van harte uitgenodigd mee te doen aan deze kring. Per avond lezen we een boek. Voorafgaande is er per mail een voorselectie uit drie tot vijf boeken en valt de keus op het boek met de meeste stemmen.
Per avond wordt een korte inleiding gehouden over de achtergrond van het boek en de auteur. Meningen van verschillende recensenten kunnen hierbij behulpzaam zijn. Aan de hand van opgestelde vragen en mogelijk stellingen worden verschillende aspecten van het boek besproken.
De eerste bijeenkomst van seizoen 17/18 zal woensdag 11 oktober zijn. We beginnen met de bespreking van het boek ‘Parnassia’, geschreven door Josha Zwaan.

Over Parnassia: "Het is 1942 en de vervolging van joden in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka wordt door haar ouders ondergebracht bij een kinderloze dominee en zijn vrouw in Zeeland, die zich vol liefde over haar ontfermen. Rivka wordt Anneke en voor de buitenwereld zijn haar ouders omgekomen bij het bombardement op Rotterdam. Hoewel Rivka haar ouders aanvankelijk verschrikkelijk mist gaat ze zich steeds meer thuis voelen bij haar nieuwe "papa en mama" die hun Anneke koesteren als een prinsesje. Wanneer na de bevrijding haar vader en haar broertje Simon op de stoep staan om haar op te halen, herkent ze hen niet meer…"

Informatie en opgave: ds. Kees van Stralen.

Data: 11 oktober en 22 november 2017 en 23 mei 2018.

Comments