Musical Ruth

Lees hieronder de verschillende berichten die op de website verschenen zijn over de Musical Ruth.

Musical Ruth

Geplaatst een minuut geleden door Redactie Lichtkring

Trouw, trouw, daden van trouw – voor wie doe jij dat en wie doet dat voor jou?

Met deze woorden sloten we afgelopen zondag een geslaagd musicalproject af. Een project waar we met ruim 80 gemeenteleden aan hebben gewerkt. Zowel voor als achter de schermen zijn er veel mensen actief betrokken geweest bij dit stukje gemeenteopbouw. Onze regisseurs vergeleken alle deelnemers zondagavond tijdens de afsluiting met een volk. Een volk dat 6 maanden lang met elkaar is opgetrokken, wel en wee heeft gedeeld, om tenslotte hun reiservaringen te delen met hun publiek in de Lichtkring.

De sponsoren willen we hier nogmaals hartelijk bedanken. Mede door deze giften konden we dit eindresultaat behalen! 

Bent u benieuwd naar het reisverhaal van ‘het volk van Ruth’ ? Leest u dan verder op de website van de musical Ruth.

Namens de stuurgroep, Sacha en Marjan

                    

Kaartverkoop musical Ruth van start!

Geplaatst 3 minuten geleden. door Redactie Lichtkring
Aanstaande zondag, 14 mei, gaat de kaartverkoop voor de musical Ruth van start. Kaarten zijn te bestellen via het mailadres: ruthlichtkring@gmail.com of via het bestelformulier op onze speciale website. Ook kunt u kaarten kopen of ze bestellen bij onze kaartverkooptafel die elke zondag (met uitzondering van Pinkstermorgen 4 juni) na de kerkdienst in de Lichtkring te vinden zal zijn.
De uitvoeringen zijn gepland op vrijdag en zaterdag 16 en 17 juni om 19.30 uur en zondag 18 juni om 14 uur.

Verder willen we hierbij de gulle gevers heel hartelijk bedankten voor de giften die we mochten ontvangen! Natuurlijk zijn giften nog steeds welkom (NL85 INGB 0007 6026 11 t.n.v. Protestantse Gemeente De Lichtkring).

Neemt u vooral ook eens een kijkje op onze website: www.ruthlichtkring.wixsite.com/ruth

Ruth in de Lichtkring, dat mag u niet missen!

Namens de stuurgroep, Sacha Lefeber en Marjan Kukler
            

Ruth in de Lichtkring

Geplaatst 29 april door redactie Lichtkring

Sinds begin dit jaar komen we elke zondagavond drie weduwen tegen in de Lichtkring: een verbitterde Hebreeuwse vrouw en haar twee jonge Moabitische schoondochters. Ook op zaterdag 1 april waren zij in de Lichtkring te vinden, samen met een groep inwoners van Bethlehem, roddelende buurvrouwen, wijze mannen, een louche koopman, een dubieuze gemeenteambtenaar, en een groep landarbeiders die van hun baas gerust wat restjes op het veld mogen achterlaten… 

U begrijpt het vast al: dit gaat over het Bijbelverhaal Ruth. Of, nog beter gezegd, over de musical Ruth. Week na week is een groep van zo’n 70 gemeenteleden heel druk in de weer met het instuderen van prachtige, komische, aangrijpende en liefdevolle liederen en toneelscènes, met het uitdokteren van de juiste regieaanwijzingen, muziekpartijen, het voorbereiden van decorstukken en het maken van kostuums. Op 1 april kwam dit alles echt helemaal samen tijdens de eerste doorlooprepetitie van de musical “Ruth, van graf tot wieg”. 
Gehuld in kleding die past bij de tijd en de omgeving waarin de geschiedenis van Ruth plaatsvond, nam de musicalgroep het hele stuk van A tot Z door. Het was een zeer waardevolle en veelbelovende repetitie. Met veel enthousiasme kwam het bekende Bijbelverhaal tot leven, gewoon bij ons in de Lichtkring….! Natuurlijk bracht de doorlooprepetitie ook aan het licht waar nog extra aan gewerkt moet worden. Gelukkig is daar nog een maand of twee de tijd voor.

De musical verbeeldt het Bijbelverhaal van Ruth en haar schoonmoeder Noömi, maar geeft ook aandacht aan de andere schoondochter, Orpa, die achterblijft in Moab terwijl Ruth een nieuw leven opbouwt in Bethlehem. Het verhaal begint op een begraafplaats, maar eindigt bij een wieg. Waarmee de thematiek van de musical heel duidelijk wordt: ook als je leven dood lijkt te lopen, is er altijd een mogelijkheid voor een nieuw begin. Het begin is dus eigenlijk geen begin, en het einde geen einde…. Het verhaal gaat over crisis en verdriet, maar vooral ook over hoop. Over keuzes maken ook: ‘Wat laat je achter, en wie neem je mee op levenslange reizen’, is een regel uit het openingslied. En van dat lied luidt het refrein: 

‘Lange wegen moet je gaan,
opstaan en je overgeven
aan de hoop op beter leven
aan een verder voortbestaan’


Hoe het vervolgens verder gaat? Dat kunt u komen meemaken tijdens de uitvoeringen op 16 en 17 juni om 19:30 uur en op 18 juni om 14:00 uur. De kaartverkoop start op 14 mei. Op de speciale Ruth website leest u nog veel meer informatie en kunt u straks ook uw kaarten bestellen. Zie http://ruthlichtkring.wixsite.com/ruth 

Ruth in de Lichtkring, dat mag u niet missen!     
Graag tot ziens bij één van de uitvoeringen.   
Namens alle deelnemers,                                                                    
Diana Boerefijn                          


Musical Ruth, de voorbereidingen 

geplaatst 28 maart door redactie Lichtkring:

Het zal u niet ontgaan zijn: in de Lichtkring wordt weer geoefend voor een musical. De musical Ruth dit keer. Vanaf januari wordt er al wekelijks gerepeteerd op de liederen en toneelteksten. En zo langzamerhand komt het een en het ander steeds dichter bij elkaar. De afgelopen zondagavonden werden de koorleden getrakteerd op een stukje toneelspel. Wat was dat indrukwekkend, de liedteksten krijgen dan opeens nog meer betekenis, kippenvel!


Ook kon er zondag kleding worden gepast. De kledingcommissie had heel veel rokken en “gatlappen” klaarliggen en ieder kon een mooi passende set uitzoeken. Maten werden opgenomen van degenen voor wie nog geen geschikte set beschikbaar was. Wat een werk en organisatie zit daar achter, voor 69 deelnemers een set kleding maken; voor de hoofdrolspelers zelfs meerdere sets. Margriet, Adrie P, Adrie M, Riet en Sandra: succes nog even en alvast bedankt voor het vele werk! Om u een indruk te geven hieronder twee foto’s uit het “atelier”.

     

Tot slot werden ook de poster (met dank aan Eveline Verburg) en de website zondag openbaar gemaakt. Wilt u meer weten over de musical, kijk dan eens op www.ruthlichtkring.wixsite.com/ruth

Namens de stuurgroep, Sacha Lefeber, Marjan KuklerSponsors gezocht voor musical Ruth

Geplaatst 9 mrt. 2017 19:47 door Redactie Lichtkring

Vanaf januari wordt er door een grote groep gemeenteleden elke zondagavond gerepeteerd voor de musical Ruth. Langzamerhand krijgen toneelscenes vorm, klinken liederen (bijna) zoals ze moeten gaan klinken en wordt er gewerkt aan het decor en aan gepaste kleding voor de deelnemers. Er zijn heel veel vrijwilligers bezig om deze prachtige musical over hoop en trouw op 16, 17 en 18 juni op de planken te krijgen.

Zoals u begrijpt, redden we het niet met al die inzet alleen: er is ook geld nodig. Denk aan stof voor kleding, materiaal om een decor mee te kunnen bouwen en promotiemateriaal. 
Maar ook aan het licht en geluid op de uitvoeringen. 

Daarom zoeken we nog sponsors! Dus vindt u het leuk om, met uw bedrijf, een van bovengenoemde zaken te sponsoren, neem dan even contact met ons op via musicalruthlichtkring@gmail.com.
Ook als u denkt dat u ons kunt helpen door het schenken of uitlenen van materialen, horen we graag van u. Bij sponsorbijdragen van 50 euro of meer, kunnen we, indien gewenst, uw bedrijfsnaam of logo op de speciale website van de musical tonen en laten beameren bij de uitvoeringen.

Natuurlijk zijn ook particuliere donaties van harte welkom! (IBAN: NL85 INGB 0007 6026 11, tnv Protestantse gemeente de Lichtkring en ovv gift musical Ruth)

Namens de stuurgroep van de musical “Ruth”, 
Sacha Lefeber en Marjan Kukler.


Musical Ruth nu echt van start!

Geplaatst 11 jan. 2017 20:08 door Redactie Lichtkring
In november vond al de feestelijke aftrap van de musical Ruth plaats, waar alle deelnemers en ook alle medewerkers voor “achter de schermen” elkaar konden ontmoeten. Het verhaal van de musical met de bijbehorende thema’s werd toegelicht en een aantal praktische zaken doorgenomen. De oefen-Cd’s, partituren en het script gingen mee naar huis, zodat de deelnemers aan de slag konden. Vervolgens konden degenen die dat wilden in december hun zang en/of acteertalent laten zien tijdens de audities: wat bleek er veel onbekend talent te zijn! 

Afgelopen zondag was het dan eindelijk echt zover: de eerste repetitieavond voor koor en toneelspelers. Ruth en Marleen, onze regisseurs, stelden de solisten/toneelspelers voor, Saskia vertelde iets over hoe het begeleidende combo eruit gaat zien en daarna mocht Gerard aan de slag met het ruim 60 man/vrouw tellende koor. Al snel werd duidelijk dat veel koorleden zich goed hadden voorbereid, want wat klonk het al goed! Er staan al drie liederen “in de steigers” en volgende week pakken we er een vierde bij. 

In de musical Ruth is het bekende verhaal van Noömi en Ruth verweven met actuele thema’s uit onze tijd. Welke (lange) wegen moet jij gaan? Hoe overleef je een crisis? Wie blijf je trouw en wie zijn trouw aan jou? 

Nieuwsgierig geworden? De uitvoeringen staan gepland op 16, 17 en 18 juni in de Lichtkring!


De Lichtkring presenteert: de musical Ruth!
geplaatst september 2016 door redactie Lichtkring

In 2017 zal er opnieuw een musical worden opgevoerd in De Lichtkring. 
Dit keer de musical “Ruth”, van Gerard van Midden en Gerard van Amstel & met medewerking van Erik Idema.
Het verhaal van Ruth neemt ons mee naar een tijd van diepe crisis. Want er is hongersnood in het ‘broodhuis’ Bethlehem. Maar het kan nog erger, want al snel staan Noömi, Orpa en Ruth bij het graf van hun man. Hoe overleef je een crisis? Wie zijn jou trouw en wie ben jij trouw? Beleef het mee in ‘Ruth, van graf tot wieg’


De voorbereidingen voor deze musical zijn inmiddels gestart. De planning is om op vrijdagavond 11 november de feestelijke “aftrap”  te doen. De weken daarna willen we gebruiken om audities te laten doen en de rollen/ solo’s te verdelen. (Er worden alleen audities gehouden voor (grotere) toneelrollen en/of solozang) De bladmuziek en oefenbestanden worden dan ook alvast verspreid. Vanaf zondagavond 8 januari starten we dan echt met (wekelijks op zondagavond) repeteren. 
De uitvoeringen staan gepland in het weekend van 16 tot 18 juni (vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag) met de generale op de woensdag ervoor.

Nu zoeken we natuurlijk weer enthousiaste gemeenteleden die van zingen en toneelspelen houden. Maar ook mensen die ons willen helpen met ontwerpen/maken van kleding of decor zijn van harte uitgenodigd om zich alvast aan te melden.
De eigen bijdrage voor deelnemers is 25 euro. Daarvoor krijg je de partituren, geluidsbestanden (indien gewenst op CD), koffie of thee in de pauze en natuurlijk vooral veel zangplezier! Mocht deze bijdrage een serieuze belemmering zijn, laat het ons dan even weten.
 
Een musical laat je een Bijbelverhaal doorleven en van verschillende kanten bekijken.

Inmiddels is de inschrijving gesloten. We gaan met een enthousiaste groep gemeenteleden aan de slag.

De stuurgroep,
Marleen Knijnenburg, Marten Kramer, Marjan Kukler, Sacha Lefeber, Anneke van der Meer,.
Annie Tol, Ruth Schreuders, Nicoline Versluijs, Carla van Wieringen.


Comments