Virtueel koffiedrinken na de dienst

Al is er steeds meer mogelijk, we kunnen elkaar nog steeds niet allemaal tegelijk ontmoeten. En als je wel naar de kerk mag, mag je nog steeds niet met elkaar een kopje koffie of thee drinken. Dat is best jammer, zo mis je toch een mooie kans om even met elkaar bij te kletsen. Maar er is wel een mogelijkheid! We kunnen elkaar virtueel ontmoeten na de dienst en onder het genot van een zelf gezet kopje koffie of thee even bij praten over het hoe het gaat, het weer, familie of misschien over de dienst. Je mag je opgeven bij Diana Boerefijn (dianaboerefijn@hotmail.nl) of na de dienst gewoon op de link hieronder klikken.

Doe je mee op een van de volgende zondagen? 28 juni, 19 juli, 2 en 23 augustus. Gebruik dan na de kerkdienst deze link:  https://us02web.zoom.us/j/83166095710

Hoe werkt het:
Het werkt technisch vrij simpel: je gebruikt je computer/laptop/tablet/telefoon met webcam en geluid. Bij geluid moet je eraan denken dat zowel de interne microfoon van je toestel aanstaat, als het output geluid. Soms helpt het om oortjes/een koptelefoon of speaker setje te gebruiken te gebruiken.

Je klikt op de Zoom link en vervolgens word je online naar onze bijeenkomst geleid. Als je nog nooit eerder Zoom gebruikt hebt op je toestel, wordt het programma automatisch gedownload, dat duurt doorgaans niet langer dan een minuut. Dit kun je ook van tevoren al even doen. Je kunt bijvoorbeeld gerust al even op de link klikken en het uitproberen. Dat is geen probleem, de link werkt zondag ook nog.

In een Zoom meeting kun je kiezen voor "speaker view", dan zie je degene die spreekt groot in beeld en enkele anderen klein, maar leuker is het om te kiezen voor de "gallery view", want dan zie je iedereen in vlakken naast elkaar. De optie om voor "gallery view" te kiezen zit standaard in de Zoom meeting, maar het hangt van je type toestel af waar dat precies zit. Op een iPad aan de linkerkant van het scherm (even op het scherm tikken om het te activeren), op een Windows computer zit deze optie rechtsboven in je scherm.