Activiteiten‎ > ‎

Musical Judas

Hieronder vind je de berichten over de musical Judas die op de site van de Lichtkring geplaatst zijn.

Geen uitvoeringen musical in april

Helaas hebben we, in goed overleg met de kerkenraad, de beslissing moeten nemen om de musical "Op Zoek Naar Judas", die op 17, 18 en 19 april uitgevoerd zou gaan worden in de Lichtkring, tot nader order uit te stellen.  
Wij houden u op de hoogte over een eventuele herstart als dat weer mogelijk is, en wensen iedereen veel sterkte in deze onzekere en moeilijke tijd!

De stuurgroepleden

Start kaartverkoop “Op zoek naar Judas”

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/activiteiten/musical-judas/logo%20musical%20Judas%20150x150.png
Sinds november wordt er elke zondagavond, en soms ook op vrijdagavond en zaterdagochtend, door een groep van ruim 80 mensen uit verschillende kerken hard gerepeteerd voor de musical “Op zoek naar Judas”. Het koor oefent haar partijen, de toneelspelers hun teksten, en ook achter de schermen wordt er veel werk verzet: denk aan het maken van de kleding en de rekwisieten en het ontwerpen van het decor.
Zaterdag 7 maart kwamen koor en toneel weer samen om de doorloop van het tweede deel van de musical te oefenen. Ook het ensemble was hierbij op volle sterkte aanwezig.
Mooi om te zien hoe teksten, muziek en liederen dan in elkaar grijpen! Om u een kijkje achter de schermen te gunnen, is er een korte vlog gemaakt, die u onderaan dit bericht kunt bekijken.

Misschien denkt u: Judas, wat moet ik met die man? Want het noemen van die naam roept direct een aantal negatieve beelden op: Verrader, Onbetrouwbaar, Oplichter, Geldwolf. Kortom, Judas is een Bijbelse figuur waar we het niet graag over hebben. Maar hij was ook een discipel van Jezus. Waarin volgde hij Jezus? Waarom deed hij wat hij deed? In de musical gaat het juist over deze vragen. Gaandeweg ontdekken we dat ook wij nu in 2020 nog veel van het verhaal van Judas kunnen leren.

Wilt u deze musical niet missen, kom dan naar een van de uitvoeringen op vrijdagavond 17, zaterdagavond 18 (aanvang 19.30 uur) en zondagmiddag 19 april (aanvang 14.00 uur) in de Lichtkring.

Vanaf komende zondag, 15 maart, zijn de kaarten te koop op zondagochtend na de kerkdienst en via het formulier op onze website: www.judaslichtkring.com. Op deze site vindt u ook meer informatie over de musical, het verhaal en de rolverdeling. Overigens kunt u ook zondag in de kerkdienst een eerste indruk krijgen. We laten dan namelijk alvast twee liederen horen.

We kijken uit naar drie mooie uitvoeringen van de musical en zien u graag in het publiek!

Namens alle deelnemers,
Diana en Marjan

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/f9b65d49-efc1-4a6f-9609-d2bc2ad3e239.JPG?attredirects=0    Eerste oefenzaterdag "Op zoek naar Judas"

Geplaatst 19 januari door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/activiteiten/musical-judas/logo%20musical%20Judas%20150x150.png
Na het ‘’kerstreces” is de musicalgroep vanaf 5 januari weer vol enthousiasme aan de slag gegaan.
Op zondagavond repeteren koor en toneelgroep weer als vanouds op hun noten en teksten. Maar er is meer: de kledingdames hebben heel hard gewerkt en zo kon iedereen vorige week een passende jurk/rok met hes uitzoeken! Complimenten en dank aan de kledingcommissie!
Zaterdag was het dan tijd voor het echte werk: de eerste oefenochtend. Voor het eerst komen toneel en koor echt samen en oefenen we op het (denkbeeldig) podium en in onze nieuwe kleding. Wat een feest om dat met elkaar te mogen doen! Ook onze combo-leden zijn er deze ochtend bij en wat klinkt het dan al mooi!

   

Bent u al enthousiast geworden en wilt u deze musical niet missen? Binnenkort volgt meer informatie over de kaartjes die waarschijnlijk vanaf half maart te koop zullen zijn. Voor in uw agenda: de musical wordt uitgevoerd op 17, 18 en 19 april 
in de Lichtkring. 
Meer informatie over het verhaal van de musical kunt u nu al vinden op onze website www.judaslichtkring.com

In de tussentijd oefenen wij nog even verder…!

Namens de stuurgroep,
Diana en Marjan
    Op zoek naar Judas
Geplaatst 19 sep. 2019 19:56 door Redactie Lichtkring
Afgelopen vrijdag werd het startsein voor de musical Judas gegeven. 
De ruim 70 deelnemers maakten kennis met elkaar en met het verhaal van de musical. 
Na de koffie met iets lekkers en een eerste kennismaking met elkaar via een spel, vertelde de stuurgroep ons over de inhoud van de musical.
We kregen een "sneak preview" van een paar liederen en uitleg over allerlei praktisch zaken.
De muzikale leiding en de regisseurs stelden zich voor, net als de leden van het ensemble.

Een enthousiaste groep deelnemers, van beginner tot geoefend zanger/toneelspeler en in leeftijd varierend tussen 13 en 82 jaar, gaat vanaf nu met elkaar op reis “op zoek naar Judas”. 
Later in het seizoen hopen we u als gemeente zeker mee te nemen op deze reis.
Voor nu oefenen we onze partijen nog even in stilte en vanaf 2 november gaan we aan de slag op onze wekelijkse repetities.

Namens de stuurgroep, Diana en Marjan

Wil je mee op zoek naar Judas? Meld je aan!

( 1 juni 2019)

In april 2020, vlak na Pasen, gaan we in de Lichtkring alweer de vijfde musical op de
planken brengen. Na Mozes (2008), Paulus (2010), Maria (2013) en Ruth (2017) gaan we dit
keer Judas onder een vergrootglas leggen. Want hoewel Judas een Bijbelse figuur is waar
we het niet graag over hebben, zijn we toch wel nieuwsgierig naar hem. Want wat weten we
eigenlijk over Judas? En waarom deed hij wat hij deed? Vragen waar we het komende
seizoen mee aan de slag gaan aan de hand van de musical 'Op Zoek Naar Judas'.
Geen eenvoudige kost, dat melden we alvast. Maar daarom wellicht des te interessanter. Er
zal dan ook zeker ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de rauwe randen rond de figuur Judas. 
Zo hopen we niet alleen een mooie musical uit te voeren, maar ook te bouwen aan ons gemeente-zijn.

Wil jij hier deel van uitmaken en mee op zoek naar Judas? Meld je dan nu aan voor de musical! 
Dat kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

We hebben zangers, zangeressen, acteurs en actrices nodig en ook wat mensen die zich bezig gaan houden met het decor, de kostuums etc. Deelname aan de musical kost 25 euro per persoon. Hiervoor krijg je onder andere de digitale audiobestanden en de bladmuziek via een download link. Wil je dit toch op papier aangeleverd krijgen, en wil je de audiobestanden op een CD? 
Dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Je kunt je keuze aangeven bij je aanmelding; de extra kosten worden daar ook vermeld.

Wacht niet te lang met aanmelden, want we sluiten de aanmeldsite als het maximum aantal deelnemers bereikt is (te bepalen door de stuurgroep op basis van de stemverdeling voor het koor).

Het musicaltraject gaat beginnen met een kick-off avond op vrijdag 13 september. De repetities beginnen op zaterdag 2 november met een repetitiemiddag en vervolgens zijn er vanaf 3 november repetities op zondagavond, een enkele keer op vrijdagavond en er zullen ook een aantal repetitiezaterdagen zijn. Het volledige repetitieschema krijg je na inschrijving.
De uitvoeringen zijn op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 april 2020.

Wij zien de aanmeldingen met belangstelling tegemoet en kijken uit naar een fijne musicalperiode met elkaar!

Groeten van de hele Judas stuurgroep:

Saskia van Doorn             Gerard Ohm
Marleen Knijnenburg        Ruth Schreuders
Marten Kramer                Annie Tol
Marjan Kukler                  Nicoline Versluys
Sacha Lefeber                 Diana Boerefijn


Wie gaat er mee op zoek naar Judas?

Geplaatst 4 mei 2019 16:41 door Redactie Lichtkring
Judas. Een Bijbelse figuur waar we het niet graag over hebben. Het is immers de man die met zijn Judaskus Jezus uitleverde om ter dood te worden gebracht. Maar wat weten we eigenlijk over Judas? Waarom deed hij wat hij deed? Was hij alleen maar op geld belust of zat er toch iets anders achter? Stuk voor stuk vragen om eens mee aan de slag te gaan. En dat gaan we het komende seizoen doen aan de hand van een nieuwe musical. 

Op Zoek Naar Judas, geschreven door Gerard van Midden en Gerard van Amstel, wordt de vijfde musical die we in de Lichtkring op de planken gaan brengen. Daarvoor hebben we weer zangers, zangeressen, acteurs en actrices nodig, enkele muzikanten en ook wat mensen die zich bezig gaan houden met het decor, de kostuums etc.. 

De regie zal ook bij deze musical weer gedaan worden door Marleen Knijnenburg en Ruth Schreuders; de muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Gerard Ohm en Saskia van Doorn. 

We beginnen na de herfstvakantie met de repetities en de uitvoeringen staan gepland op 17, 18 en 19 april 2020. Dat valt in de week ná Pasen; gezien de verhaallijn van de musical is dat een passend moment. 

Wil jij mee op zoek naar Judas? Houd dan de website van de Lichtkring in de gaten. Binnenkort kun je je aanmelden. 

Groeten namens de PR commissie, 
Marjan Kukler & Diana Boerefijn

Comments