Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdKinder-Kerstmusical ‘Op zoek naar het licht’

Geplaatst 11 jul. 2018 12:23 door Redactie Lichtkring

We hopen op 24 december 2018 een Kerstmusical uit te voeren in de Lichtkring. De voorbereidingen voor deze musical zijn inmiddels gestart.

Deze keer is de doelgroep kinderen van 4 t/m 14 jaar. Wekelijkse repetities zullen wisselend plaatsvinden op:
vrijdag 15:30-16:30 uur
zondag na de dienst (tot 12:15 uur)
woensdag 17:00-18:00 uur
én soms op een zaterdagmiddag

De eerste repetitie staat gepland op vrijdag 21 september.

Kinderen kunnen zich tot uiterlijk 9 september vrijblijvend opgeven bij Anneke Edel. Heb je een vraag of weet je nu al dat je mee wilt doen? stuur dan een e-mail naar anneke.edel@tiscalimail.nl onder vermelding van je naam en je leeftijd. Wacht niet te lang met reageren want het maximum aantal deelnemers is 30. In de eerste week van september volgt meer informatie m.b.t. de repetities.

Werkvakantie voor jongeren in Roemenië (mei 2019)

Geplaatst 19 jun. 2018 09:53 door Redactie Lichtkring

Vind je het leuk om anderen te helpen en ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan is een werkvakantie in Roemenië vast wel wat voor jou. Ben je tussen de 14 en (ongeveer) 24 jaar, lees dan vooral verder.

Volgend jaar gaat een groep jongeren van 27 april t/m 4 mei op werkvakantie naar Lupeni in Roemenië. Daar is een school voor verstandelijk beperkte kinderen. Al eerder hebben Nederlandse jongeren deze school opgeknapt. (zie ook https://www.youtube.com/watch?v=wi8ibrtGERE). Eind 2009 is Ormi, de directeur, met deze school gestart. Samen met zijn vrouw, de leerkrachten en de ouders heeft hij deze school uitgebouwd tot een plek waar de ongeveer 70 kinderen met een verstandelijke beperking zich verder kunnen ontplooien en waar ze leren met hun beperkingen om te gaan.

Nu deze school goed gesetteld is, heeft Ormi nog één grote droom voor “zijn” kinderen. Op 18-jarige leeftijd moeten deze jongeren de school verlaten. Als gehandicapte een baan vinden is praktisch onmogelijk in Roemenië, dus komen ze thuis te zitten, zonder toekomst. Daar wil Ormi graag iets aan doen. Zijn droom is daarom het opzetten van een sociale werkplaats waar zijn schoolverlaters aan het werk kunnen. Dit idee heeft hij al gedeeld met de ouders en die zijn laaiend enthousiast en graag bereid hieraan mee te werken.

Om deze sociale werkplaats te realiseren, zal op de begane grond de laatste leegstaande vleugel in gebruik genomen worden. Hiervoor is weer veel opknapwerk vereist zoals het schilderen van de ruimtes. Ook zullen we sport en spelactiviteiten organiseren voor de kinderen van de school en brengen we voedselpakketten rond bij arme gezinnen in Lupeni.

Uiteraard zal er naast serieuze activiteiten ook veel gelegenheid zijn voor ontspanning.

De reis wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Hunedoara. Via de Stichting Roemenië-Hunedoara kunnen ongeveer 8 jongeren uit Alphen mee met deze werkvakantie.

De reis kost maximaal 500 euro (all inclusive). De kosten kan je van te voren (gedeeltelijk) bij elkaar verdienen door deel te nemen aan groepsacties, maar je kunt natuurlijk ook zelf acties bedenken waarmee je geld bij elkaar spaart.

Ben je 14 jaar of ouder (tot ongeveer 24) en heb je belangstelling voor deze reis, meld je dan aan bij Didy Luining (Luiningknol@planet.nl) of bij Nico van Zuylen (famvanzuylen@kpnmail.nl). Ook voor je vragen kun je deze mailadressen gebruiken.

1 juli informatiebijeenkomst zeilweekend

Geplaatst 14 jun. 2018 10:05 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Ook dit jaar gaan we weer met een groep jongeren en schippers een weekend zeilen in Friesland. Met goede herinneringen kijken wij terug op de succesvolle kampen van de afgelopen jaren. Daarom willen we je uitnodigen om een weekend te gaan zeilen met andere jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk of de Bron.

Wanneer en waar?
In het weekend van 31 augustus – 2 september 2018 gaan we naar Heeg in Friesland, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels", waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren.

Dus ben je tussen de 13 en 20 jaar (of ga je straks naar de brugklas of ben je iets ouder en wil je helpen als staflid)? Schrijf je dan nu in via deze link.

Twijfel je nog, of wil je weten wie er nog meer mee gaan? Op zondag 1 juli na de ochtenddienst organiseren we een informatiebijeenkomst voor iedereen die mee gaat met het zeilweekend in de kelder van de Lichtkring. Je kunt je dan ook nog opgeven. Wees erbij, want de commissies gaan daar ingedeeld worden.

Neem ook gerust een vriend of vriendin mee naar het zeilweekend!

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20informatiebijeenkomst.JPGJeugdkerk aan het meer....

Geplaatst 29 mei 2018 09:35 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren van de jeugdkerk.
Aanstaande zondag hebben we een alternatieve jeugdkerkdienst. Zoals jullie weten is er dit weekend Zomerspektakel. Wellicht doen enkele van jullie wel mee met de obstacle run. :-)

Voor degenen die het liever rustiger aan doen. Er is ook een kerkdienst. Deze begint om 9.15. Vorige keer was dit erg leuk, dus ga vooral mee. Omdat we graag bij elkaar willen zitten, betekent wel vroeg vertrekken :-(

We verzamelen om 8.30 met elkaar bij de Lichtkring.

Tot zondag.
Groetjes Elly

Vloggers bezoeken het trefbaltoernooi

Geplaatst 21 mei 2018 11:55 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/trefbal%20150x150.jpg
Op 20 april streden verschillende Alphense kerken met elkaar in de Church Battle: een trefbaltoernooi op de Topmavo van het Groene Hart. De felbegeerde cup ging na een spannende finale naar Ichthus (en laten we zeggen dat de Lichtkring maximaal de originaliteitsprijs verdiende). Waar Studio Sport slechts een samenvatting van de finale uitzond, duiken onze vloggers achter de camera's met als resultaat een mooie sfeerimpressie van dit toernooi. Volgend jaar wint de Lichtkring. We voelen het.
vlog trefbaltoernooi


Inschrijving zeilweekend 2018 is geopend

Geplaatst 2 mei 2018 10:12 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Voor de zesde keer gaan we in het eerste weekend na de zomervakantie met een groep van ruim 50 jongeren, stafleden en schippers zeilen in Friesland. Met goede herinneringen kijken wij terug op een aantal succesvolle zeilkampen. Daarom willen wij aan deze traditie zeker een vervolg geven, door wederom een weekend te gaan zeilen. 

Wanneer en waar? 
Het weekend van 31 augustus – 2 september 2018 is geboekt om naar Heeg in Friesland te gaan, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels”, waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren. 

Kosten: 
Aan dit weekend zijn natuurlijk ook kosten verbonden. We proberen deze zo laag mogelijk te houden. De begroting komt uit op €75,- per persoon, maar vragen je om een minimale bijdrage van €55,-. 

Voor wie is dit weekend bestemd? 
Alle jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk, de Bron en de Goede Herderkerk in de leeftijd van 13 – 20 jaar. Neem gerust ook een vriendje of vriendinnetje mee! 

Zin om mee te gaan???? 
Schrijf je snel in, want vol is vol! Klik hier om je in te schrijven.

Binnen 2 weken na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. 
Eind juni zullen we een informatieavond organiseren in de kelder van de Lichtkring, voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt.

Nu al behoefte aan meer informatie? Bel met één van de onderstaande personen:
John van der Nagel (476065)
Jurjen Bade (472115)
Sjoerd Smit (430032)
Peter Bruijnes (06-48980095) Maranathakerk
Paul Bentvelzen (06-53429200) de Bron

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Zeilweekend_2017_zeilen.JPG


Aanstaande zondag Klieder/doekerk

Geplaatst 11 apr. 2018 07:33 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/Kliederkerk%20150x150.png
15 april aanstaande is er weer een Klieder/doekerk en iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd. Het woord Klieder doet vermoeden dat er alleen gekliederd wordt en alleen voor de kleintjes is, maar dat is beslist niet zo, er is voor iedereen wat te doen.
Neem papa, mama, opa, oma , de buren, vriendjes en vriendinnetjes mee om er met elkaar een gezellig doe uurtje van te maken. Adres: ingang Vroonhoevelaan 10-12 , De Lichtkring
Zoals gebruikelijk starten we om 16.00 uur en eindigen we om 18.00 uur.
Voor eten wordt gezorgd.
Kom meedoen!

Aanmelden voor de kliederkerk kan via kliederkerkkerkenzanen@gmail.com

Namens het Klieder/doekerk Team

Bowlen jeugdkerk

Geplaatst 11 apr. 2018 07:29 door Redactie Lichtkring   [ 11 apr. 2018 07:33 bijgewerkt ]

Beste leden van de jeugdkerk, 

Op vrijdag 13 april gaan wij bowlen. We verzamelen om 19.10 bij de bowlingbaan, sportlaan 1. Wij hebben er als leiding erg veel zin in en hopen dat jullie allemaal van de partij zijn. 

Hartelijke groet, 
Elly

Jeugdkerk-plus bezoekt jeugddienst

Geplaatst 5 apr. 2018 06:28 door Redactie Lichtkring

Beste Jeugdkerk-plussers,

Aanstaande zondag is er GEEN jeugdkerk-plus om 10 uur in de kelder. Je mag lekker 2 uur extra uitslapen.
We gaan namelijk met z’n allen naar een speciale jeugddienst in de Adventskerk.

Je kunt kiezen:
1) Verzamelen om 12 uur bij de Lichtkring
2) Verzamelen om 12.20 uur voor de Adventskerk

De dienst begint om 12.30 uur.

We hopen jullie daar allemaal te ontmoeten!

Bowlen jeugdkerk

Geplaatst 5 apr. 2018 02:41 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk
Op vrijdag 13 april gaan wij bowlen. We verzamelen om 19.10 bij de bowlingbaan, sportlaan 1. Wij hebben er als leiding erg veel zin in en hopen dat jullie allemaal van de partij zijn.

Hartelijke groet,
Elly

1-10 of 236