Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdMeant to be?!

Geplaatst 7 nov. 2018 12:54 door Redactie Lichtkring

Wie ben jij eigenlijk? Waar ligt jouw bron? Hoe ben je bedoeld? En heeft God daar nog iets mee te maken? Deze vragen staan centraal in de Jong Alphen Meet-Up van 18 november 2018. In samenwerking met vijf Alphense kerken organiseert Jong Alphen voor de tweede keer een Meet-Up, een interactieve jeugddienst voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Ben je ouder dan 25 jaar? Zeker welkom, dan mag je boven zitten.

Corine Zonnenberg (Youth for Christ) denkt met ons na over het thema ‘Meant to be’. In deze jeugddienst wordt de muziek verzorgd door een combi-band. Na afloop is er een collecte voor het werk van Youth for Christ Van harte welkom om dit event mee te beleven: deel het in jouw kerk en netwerk!

Locatie
Groene Hart Topmavo (aula)
Henry Dunantweg 1
Alphen a/d Rijn

Tijd
Om 19.00 uur openen de deuren van Groene Hart Topmavo en staan fris, koffie en thee met iets lekkers klaar. Om 19.30 uur begint de dienst die tot 20.45 uur duurt. Na afloop is er nog gelegenheid om te borrelen en na te praten.

Meenemen (!)
In de Meet-Up heb je je smartphone nodig. Zorg dat je hem bij je hebt (al is dat meestal geen probleem).

Links
Bekijk hier alvast de lyric video van het nummer ‘Meant to be’ (Bebe Rexha) die ook een plaats heeft in de Meet-Up: https://www.youtube.com/watch?v=j5YSOabmFgw
En check de nummers voor de jeugddienst alvast via deze Spotify-link: https://is.gd/qkeTi2

Voel je VIP

Geplaatst 5 nov. 2018 11:32 door Redactie Lichtkring

Voor iedereen die het leuk vindt organiseert de Adventskerk gemiddeld vier keer per jaar een jeugddienst, de volgende is zondag 18 november, aanvang: 12:30.

Gospelkoor Elim zorgt voor de begeleiding en Ds. Viezee gaat voor in deze dienst. 
Het thema is `Voel je VIP`. 

Je bent van harte welkom!

Toerustingsavond Growing Young

Geplaatst 29 okt. 2018 13:13 door Redactie Lichtkring

Hoe betrek je jongeren bij de kerk? Hoe worden/blijven ze betrokken? Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof? Dit zijn vragen die ons in de kerk bezighouden en waar Jong Alphen aandacht aan wil besteden.

Op maandagavond 5 november 2018 organiseert Jong Alphen daarom een toerustingsavond naar aanleiding van het boek Growing Young. Dit boek biedt zes principes/strategieën om een kerk te zijn waar jongeren hun geloof kunnen ontdekken, oefenen en delen. We helpen jou om deze avond de vertaalslag naar jouw praktijk te maken. Waar heeft het jeugdwerk in jouw kerk aandacht nodig? Welke strategie kan daarbij helpend zijn? Hoe gaan jullie dat aanpakken? Waar wil jij zelf iets leren? Maar ook: waar zou weerstand kunnen komen en hoe ga je daarmee om? Deze avond geven we o.a. een korte introductie op het onderzoek van Growing Young, gaan we in kleine groepen aan de slag met het thema en vatten we de belangrijkste opbrengsten van de avond aan het eind kort samen.

De toerustingsavond vindt plaats in de Sionskerk (Meteoorlaan 2, Alphen a/d Rijn). Vanaf 19.45 uur staan koffie, thee en fris klaar en om 20.00 uur begint het programma dat tot 22.00 uur duurt. De toerustingsavond is gratis, maar we zullen wel vragen om een vrijwillige bijdrage. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar info@jongalphen.nl. En kijk voor meer informatie even op onze website www.jongalphen.nl.

Vloggers op zeilweekend!

Geplaatst 28 okt. 2018 05:35 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Twee maanden na dato geven de Lichtkringvloggers van 'Achterlicht' de officiële aftermovie van het legendarische zeilweekend. Een weekend lang zeilden jongeren van de Lichtkring, Maranathakerk en de Bron in Fryslân. Weinig wind, maar veel gezelligheid!


Zeilweekend 2018


Clubsiezoen begint weer vanaf 10 oktober!

Geplaatst 7 okt. 2018 09:54 door Redactie Lichtkring


7 oktober jeugdkerk

Geplaatst 4 okt. 2018 09:55 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugd%20150x150.png
Beste jongeren van de jeugdkerk,
Aanstaande zondag is er weer jeugdkerk. Vorige keer zijn we met elkaar het seizoen gestart. Ondanks het zeilkamp waren we al met een flinke groep. Deze keer hopen we natuurlijk op een nog grotere opkomst.
We gaan verder met de nieuwe methode die we dit jaar gaan gebruiken. Follow Up. Ontmoeting met Jezus. We willen met elkaar nadenken over hoe de komst van Jezus de wereld veranderd heeft.
Tot aanstaande zondag,
Nora, Menno, Annick, Rianne, Lona, Henny en Elly

Zondag 7 oktober jeugddienst Adventskerk

Geplaatst 1 okt. 2018 06:08 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugddienst2018%20150x150.jpg
De Adventskerk te Alphen aan den Rijn organiseert zondag 7 oktober een jeugddienst. 
Dit is een initiatief bedoeld voor jonge mensen van 12 tot 22 jaar oud en wordt gemiddeld drie keer per jaar georganiseerd. 
Aanvang: 12:30, New Adventure zorgt voor de begeleiding en Heime Leenman is als spreker uitgenodigd. Het thema is `Back to Basics`. 
Je bent van harte welkom!
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugddienstokt2018.jpg

Kliederkerk

Geplaatst 18 sep. 2018 10:42 door Redactie Lichtkring

Zondag 23 september is het weer Kliederkerk! We gaan deze keer aan de slag met Jozef en met zijn dromen. Wat waren de dromen van Jozef en kwamen ze uit? Kom 23 september om 16:00 uur naar de Lichtkring om het allemaal te ontdekken. Toegang is gratis. In verband met het eten is het fijn als jullie je wel aanmelden bij kliederkerkkerkenzanen@gmail.com.

Jong Alphen presenteert...

Geplaatst 13 sep. 2018 10:27 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/Jong%20Alphen%20150x150.png
Jong Alphen organiseert het nieuwe seizoen weer allerlei activiteiten, noteer alvast de volgende data in je agenda:

18 november 2018
Jong Alphen Meet Up Jeugddienst
Jong Alphen organiseert in samenwerking met vijf kerken een gezamenlijke jeugddienst op zondagavond 18 november 2018. In de jeugddienst ontmoeten Alphense jongeren elkaar en worden geïnspireerd in hun geloof, samen met andere jongeren.

En in het nieuwe jaar:
1 februari 2019
Jong Alphen Sirkelslag Young
Sirkelslag YOUNG is hét online spel voor jeugdgroepen (12 t/m 16 jaar). Samen met je groep strijdt je tegen meer dan 700 groepen in heel Nederland.

29 maart 2019
Jong Alphen ChurchBattle Sport
Het is goed om even uit te leggen wat een ChurchBattle is. Het is niet de bedoeling om jongeren uit andere kerken de hersens in te slaan, maar we gaan met elkaar wel (sportief) de strijd aan om de felbegeerde ChurchBattle Award.

Nieuwsgierig geworden naar deze activiteiten, klik dan hier voor meer informatie.

Start van Basics

Geplaatst 11 sep. 2018 05:02 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/BASICS%20150x150.png
7 oktober start weer de eerste Basics. We zullen ongeveer 10 keer bij elkaar komen en iedere keer een nieuw thema met elkaar bespreken.
Onder andere over geloven, de kerk, de Bijbel, Bijbelse personen, de eredienst, de christelijke feesten etc. gaan we met elkaar in gesprek, doen een quiz of een andere creatieve verwerking. 

Dus iedereen die in groep 7 of 8 zit is van harte welkom. 23 september zullen we na de kerkdienst kennis maken met elkaar in de clubruimte. Ook de ouders zijn dan welkom en kunnen eventueel hun vragen stellen.

1-10 of 249