Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdnieuwe vlog

Geplaatst 2 jul. 2019 09:45 door Redactie Lichtkring

Afgelopen zondag was de overstapdienst, waarin kinderen van groep 8 overstapten naar de middelbare school. Ze mogen meedoen aan activiteiten zoals jeugdkerk, catechese en het zeilweekend. Maar wat houden deze activiteiten allemaal in? In deze 'Q&A'-vlog beantwoordt het vlogteam met hulp van drie meiden die al op de middelbare zitten, alle vragen van de overstappers.
Q & A overstapdienstzondag geen jeugdkerk

Geplaatst 1 jul. 2019 11:08 door Redactie Lichtkring

Beste jeugdkerkleden.

Aanstaande zondag is er geen jeugdkerk. Het jeugdkerkseizoen van 2018-2019 zit er op. Jullie zijn vast bezig met de laatste loodjes van het schooljaar. Als ik goed geïnformeerd ben hebben jullie komende week toetsweek. Zet hem nog even op!

Wij als leiding vonden het afgelopen jaar erg gezellig. We hebben serieuze gesprekken gevoerd en veel plezier gehad. Zo hebben we ontdekt dat jullie echte toneelspelers zijn, die bijzonder goed kunnen improviseren. Ook lusten jullie een heel veel pannenkoeken, zijn er echte filmliefhebbers onder jullie en echte spelletjes fanaten.

We hopen jullie allemaal weer te zien op zondag 1 september. Nou ja allemaal..... een aantal van jullie schuiven natuurlijk door naar de jeugdkerk plus. Gelukkig zijn er ook weer overstappers die we dan van harte welkom gaan heten.

Hartelijke groet,
Elly

Kliederkerk 23 juni

Geplaatst 13 jun. 2019 09:24 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Kliederkerk%20150x150.png
Zondag 23 juni is er weer kliederkerk van 16:00 tot 18:00. Het thema is “Laat maar waaien”. 
Kom samen spelen, kliederen, doen en eten om zo het verhaal van deze middag te ontdekken. 
Neem papa, mama, opa, oma en de buren mee om er een gezellig doe-uurtje van te maken. Vragen? Neem contact op met Jeanette van Veelen of Jos Edel.

Jeugdkerk naar de Zomerdienst aan het meer

Geplaatst 5 jun. 2019 12:00 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren

Aanstaande zondag is er een kerkdienst aan de Zegerplas. Voor iedereen die mee wil, we vertrekken om 8.30 op de fiets vanaf de Lichtkring.

Hartelijke groet,
Elly

Voor alle groep achters!

Geplaatst 29 mei 2019 11:01 door Redactie Lichtkring

Binnenkort gaat er voor jou een heleboel veranderen; je neemt afscheid van de basisschool, van veel bekende klasgenoten, juffen en meesters.

Na de vakantie ga je naar het voortgezet onderwijs. Dat is leuk, maar ook spannend, omdat je niet precies weet hoe het daar allemaal zal gaan verlopen.

Ook in de kerk blijft het voor jou niet hetzelfde. Tot nu toe kon je naar de kinderneven-dienst en basics toe. En ja… ook dat gaat veranderen!

Op zondag 30 juni 2019 willen we erbij stilstaan, dat jij met nog een aantal kinderen “overstapt” naar de “gewone dienst”. Dominee Anne-Marie van Briemen leidt deze kerkdienst en wil jullie heel graag van te voren ontmoeten. Om te horen hoe jullie het in de kinderkerk & bascis hebben gehad en om samen de overstapdienst voor te bereiden. Dat is op dinsdagmiddag 11 juni om 15.30 uur in de Lichtkring. Fijn als je daarbij kunt zijn!

Om er voor te zorgen dat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen willen we je vragen om vóór 4 juni door te geven of je mee doet met de overstapdienst en of je er dus ook 11 juni bij bent. Je kan je reactie per mail doorgeven aan: p.n.westerink@gmail.com

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst van groep 7-8 en basics,

Dita van Dijk, Marion de Groot, Renske Pison, Priscilla Westerink, Esther Prins, Annie Tol en Esmeralda Neven

Pannenkoeken eten jeugdkerk

Geplaatst 23 mei 2019 10:00 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk, 

24 mei is het zo ver. Dan gaat de Panzania-groep voor ons aan het werk om pannenkoeken voor ons te bakken. Deze keer dus geen thema en geen discussie. Nee het is de bedoeling dat je een gezonde eetlust meeneemt, een goed humeur en gezelligheid. 

We starten om vrijdagavond om 18.30 in de jeugdkelder. Eten een hapje met elkaar en kijken dan waar jullie zin in hebben, een film, spelletjes, of gezellig kletsen. 

Laat wel even weten of je komt, dan kunnen we daar met de inkoop rekening mee houden. 
Je kunt je opgeven via renoot@hotmail.comEn als je wil mag je op de avond zelf een bijdrage leveren voor de Tanzaniagroep, die in Tanzania komende zomer in een weeshuis aan het werk gaan. 

Hartelijke groet, 
Nora, Lona, Henny, Menno, Annick, Rianne en Elly 

Succes toegewenst!

Geplaatst 9 mei 2019 12:28 door Redactie Lichtkring

Ik zou graag alle jongeren in Alphen die de komende weken examen gaan doen een hart onder de riem willen steken.

Heel veel succes, concentratie en zelfvertrouwen toegewenst!

Wilna WierengaPannenkoeken eten

Geplaatst 8 mei 2019 10:07 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk,

24 mei is het zo ver. Dan gaat de Panzania-groep voor ons aan het werk om pannenkoeken voor ons te bakken. Deze keer dus geen thema en geen discussie. Nee het is de bedoeling dat je een gezonde eetlust meeneemt, een goed humeur en gezelligheid.

We starten om vrijdagavond om 18.30 in de jeugdkelder. Eten een hapje met elkaar en kijken dan waar jullie zin in hebben, een film, spelletjes, of gezellig kletsen.

Laat wel even weten of je komt, dan kunnen we daar met de inkoop rekening mee houden. Je kunt je opgeven via renoot@hotmail.com. En als je wil mag je op de avond zelf een bijdrage leveren voor de Tanzaniagroep, die in Tanzania komende zomer in een weeshuis aan het werk gaan.

Hartelijke groet,
Nora, Lona, Henny, Menno, Annick, Rianne en Elly

Inschrijven zeilweekend 2019 is begonnen

Geplaatst 2 mei 2019 11:58 door Redactie Lichtkring   [ 2 mei 2019 12:00 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20%20150x150.jpg
Ook dit jaar gaan we in het eerste weekend na de zomervakantie met een groep jongeren, stafleden en schippers zeilen in Friesland. Al meerdere jaren organiseren we voor jongeren uit de verschillende PKN kerken in Alphen een succesvol zeilweekend. Naast het zeilen organiseren we een leuk weekend waar je met leeftijdsgenoten van allerlei activiteiten kunt beleven. 

Wanneer en waar? 
Het weekend van 6 – 8 september 2019 is geboekt om naar Heeg in Friesland te gaan, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels”, waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren. 

Kosten: 
Aan dit weekend zijn natuurlijk ook kosten verbonden. We proberen deze zo laag mogelijk te houden. De begroting komt uit op €80,- per persoon, maar vragen je om een minimale bijdrage van €60,- 

Voor wie is dit weekend bestemd? 
Alle jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk, de Bron en de Goede Herderkerk in de leeftijd van 13 – 20 jaar. Ben je de “20” net gepasseerd en wil je meehelpen met de organisatie van het weekend? Meld je dan ook aan via de website en geef het aan in het opmerkingen veld. Neem gerust ook een vriend of vriendin mee! 
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Zeilweekend%202018%20kampvuur.jpg

Zin om mee te gaan???? 
Schrijf je snel in, want vol is vol! Klik hier om je in te schrijven. 

Binnen 2 weken na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
Eind juni zullen we een informatieavond organiseren in de kelder van de Lichtkring, voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt.

Nu al behoefte aan meer informatie? Bel met één van de onderstaande personen:
John van der Nagel (476065)
Jurjen Bade (472115)
Sjoerd Smit (430032)
Peter Bruijnes (06-48980095) Maranathakerk

Jeugdkerk plus fietst zondagochtend 14 april langs de 7 werken van barmhartigheid

Geplaatst 10 apr. 2019 09:35 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Ruud%20Bartlema%20-1%20150.jpg
Zondag 14 april is er een hele bijzondere jeugdkerk plus. De jongeren maken een fietstocht door Alphen waarbij ze verschillende plekken aandoen die iets te maken hebben met de 7 werken van barmhartigheid. Zoals Rietveld, de gevangenis, het hospice, het Open Venster, de voedselbank en de begraafplaats. Bij al deze plekken zal iemand hier iets over vertellen. Op deze manier willen we de jongeren laten zien dat er in Alphen veel mooie dingen gebeuren die iets te maken hebben met de 7 werken van barmhartigheid en dat veel vrijwilligers hierin actief zijn, ook vrijwilligers uit de Lichtkring.
De fietstocht is georganiseerd door jeugdkerk plus en commissie vorming & toerusting

1-10 of 278