Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdKliederkerk

Geplaatst 18 sep. 2018 10:42 door Redactie Lichtkring

Zondag 23 september is het weer Kliederkerk! We gaan deze keer aan de slag met Jozef en met zijn dromen. Wat waren de dromen van Jozef en kwamen ze uit? Kom 23 september om 16:00 uur naar de Lichtkring om het allemaal te ontdekken. Toegang is gratis. In verband met het eten is het fijn als jullie je wel aanmelden bij kliederkerkkerkenzanen@gmail.com.

Jong Alphen presenteert...

Geplaatst 13 sep. 2018 10:27 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/Jong%20Alphen%20150x150.png
Jong Alphen organiseert het nieuwe seizoen weer allerlei activiteiten, noteer alvast de volgende data in je agenda:

18 november 2018
Jong Alphen Meet Up Jeugddienst
Jong Alphen organiseert in samenwerking met vijf kerken een gezamenlijke jeugddienst op zondagavond 18 november 2018. In de jeugddienst ontmoeten Alphense jongeren elkaar en worden geïnspireerd in hun geloof, samen met andere jongeren.

En in het nieuwe jaar:
1 februari 2019
Jong Alphen Sirkelslag Young
Sirkelslag YOUNG is hét online spel voor jeugdgroepen (12 t/m 16 jaar). Samen met je groep strijdt je tegen meer dan 700 groepen in heel Nederland.

29 maart 2019
Jong Alphen ChurchBattle Sport
Het is goed om even uit te leggen wat een ChurchBattle is. Het is niet de bedoeling om jongeren uit andere kerken de hersens in te slaan, maar we gaan met elkaar wel (sportief) de strijd aan om de felbegeerde ChurchBattle Award.

Nieuwsgierig geworden naar deze activiteiten, klik dan hier voor meer informatie.

Start van Basics

Geplaatst 11 sep. 2018 05:02 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/BASICS%20150x150.png
7 oktober start weer de eerste Basics. We zullen ongeveer 10 keer bij elkaar komen en iedere keer een nieuw thema met elkaar bespreken.
Onder andere over geloven, de kerk, de Bijbel, Bijbelse personen, de eredienst, de christelijke feesten etc. gaan we met elkaar in gesprek, doen een quiz of een andere creatieve verwerking. 

Dus iedereen die in groep 7 of 8 zit is van harte welkom. 23 september zullen we na de kerkdienst kennis maken met elkaar in de clubruimte. Ook de ouders zijn dan welkom en kunnen eventueel hun vragen stellen.

Activiteitenkalender

Geplaatst 6 sep. 2018 12:54 door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

SEPTEMBERALGEMEENJEUGD
zondag99jeugdkerk plus
donderdag13koffieochtend
vrijdag14Kerkcafé

Zeilweekend 2018 weer een groot succes

Geplaatst 5 sep. 2018 10:38 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Voor de zesde keer op rij werd in het weekend van 31 augustus – 2 september door een groep jongeren vanuit de Lichtkring, Bron en Maranathakerk gezeild op de Friese meren. Een traditie die inmiddels niet meer is weg te denken. Een vaste groep ervaren schippers die samen met een groepje stafleden er weer een onvergetelijk avontuur van hebben gemaakt.

Omdat de wind het op zaterdagmorgen liet afweten, werd er een boomwedstrijd geïmproviseerd. Met negen boten zo snel mogelijk een parcours afleggen waarbij er alleen van een peddel en de vaarboom gebruikt mocht worden gemaakt. De boot met enkele fanatieke sterke jongens als Bauke, Koen en Thijs wisten als eerste de finish te bereiken.
Toen er eindelijk wat wind kwam werd en naar Woudsend gezeild, waar de groep kon lunchen en het Friese plaatsje bezoeken. ’s Avonds werd er eerst een bosspel gedaan en later zijn we met lichtjes in top naar een eiland gevaren waar we liedjes gezongen hebben bij het kampvuur.

Op zondagochtend herdachten we, in de door de jongeren georganiseerde kampdienst, het overlijden van één van onze schippers. Een emotioneel moment waarbij we stil stonden bij zijn in memoriam en enkele van zijn favoriete liederen zongen.
Na de kampdienst gingen we weer snel naar de haven, om ook op deze zonnige dag met wat meer wind nog lekker te kunnen zeilen.
Aan het einde van de middag heeft de kookploeg onder leiding van Mariska en Maaike heerlijke wraps voor de groep gemaakt. We konden dus weer met een volle maag terug naar Alphen, waar de bus om ’s avonds kwart voor negen aankwam. Moe en voldaan ging iedereen weer naar huis.

Heb je ook van die goede herinneringen aan het weekend? Bekijk de foto’s op Facebook.

Vond je het weekend ook zo leuk of wil je volgend jaar ook graag mee, noteer de datum alvast maar in je agenda: 6 – 8 september 2019

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Groepsfoto%20zeilweekend%202018.JPG

Start jeugdkerk Plus seizoen!!

Geplaatst 3 sep. 2018 12:02 door Redactie Lichtkring

Zondag 9 september om 09.30 uur start het Jeugdkerk Plus seizoen weer !!!!

De Jeugdkerk bijeenkomst vind plaats tijdens de gewone kerkdienst in de Jeugdkelder van de Lichtkring. Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over een thema en dat doen we op een leuke interactieve manier.

Alle jongeren in de bovenbouw van het voorgezet onderwijs zijn iedere 2e zondag van de maand van harte welkom in de Jeugdkelder van de Lichtkring om een bijeenkomst van Jeugdkerk Plus bij te wonen.
Kom gezellig langs!!!! Weet dat je welkom bent!

Groetjes: Jelle, Maarten, Marleen, Sacha, Jan-Henk, Mo, Joris, Ruth

Kinder-Kerstmusical ‘Op zoek naar het licht’

Geplaatst 11 jul. 2018 12:23 door Redactie Lichtkring

We hopen op 24 december 2018 een Kerstmusical uit te voeren in de Lichtkring. De voorbereidingen voor deze musical zijn inmiddels gestart.

Deze keer is de doelgroep kinderen van 4 t/m 14 jaar. Wekelijkse repetities zullen wisselend plaatsvinden op:
vrijdag 15:30-16:30 uur
zondag na de dienst (tot 12:15 uur)
woensdag 17:00-18:00 uur
én soms op een zaterdagmiddag

De eerste repetitie staat gepland op vrijdag 21 september.

Kinderen kunnen zich tot uiterlijk 9 september vrijblijvend opgeven bij Anneke Edel. Heb je een vraag of weet je nu al dat je mee wilt doen? stuur dan een e-mail naar anneke.edel@tiscalimail.nl onder vermelding van je naam en je leeftijd. Wacht niet te lang met reageren want het maximum aantal deelnemers is 30. In de eerste week van september volgt meer informatie m.b.t. de repetities.

Werkvakantie voor jongeren in Roemenië (mei 2019)

Geplaatst 19 jun. 2018 09:53 door Redactie Lichtkring

Vind je het leuk om anderen te helpen en ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? Dan is een werkvakantie in Roemenië vast wel wat voor jou. Ben je tussen de 14 en (ongeveer) 24 jaar, lees dan vooral verder.

Volgend jaar gaat een groep jongeren van 27 april t/m 4 mei op werkvakantie naar Lupeni in Roemenië. Daar is een school voor verstandelijk beperkte kinderen. Al eerder hebben Nederlandse jongeren deze school opgeknapt. (zie ook https://www.youtube.com/watch?v=wi8ibrtGERE). Eind 2009 is Ormi, de directeur, met deze school gestart. Samen met zijn vrouw, de leerkrachten en de ouders heeft hij deze school uitgebouwd tot een plek waar de ongeveer 70 kinderen met een verstandelijke beperking zich verder kunnen ontplooien en waar ze leren met hun beperkingen om te gaan.

Nu deze school goed gesetteld is, heeft Ormi nog één grote droom voor “zijn” kinderen. Op 18-jarige leeftijd moeten deze jongeren de school verlaten. Als gehandicapte een baan vinden is praktisch onmogelijk in Roemenië, dus komen ze thuis te zitten, zonder toekomst. Daar wil Ormi graag iets aan doen. Zijn droom is daarom het opzetten van een sociale werkplaats waar zijn schoolverlaters aan het werk kunnen. Dit idee heeft hij al gedeeld met de ouders en die zijn laaiend enthousiast en graag bereid hieraan mee te werken.

Om deze sociale werkplaats te realiseren, zal op de begane grond de laatste leegstaande vleugel in gebruik genomen worden. Hiervoor is weer veel opknapwerk vereist zoals het schilderen van de ruimtes. Ook zullen we sport en spelactiviteiten organiseren voor de kinderen van de school en brengen we voedselpakketten rond bij arme gezinnen in Lupeni.

Uiteraard zal er naast serieuze activiteiten ook veel gelegenheid zijn voor ontspanning.

De reis wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Hunedoara. Via de Stichting Roemenië-Hunedoara kunnen ongeveer 8 jongeren uit Alphen mee met deze werkvakantie.

De reis kost maximaal 500 euro (all inclusive). De kosten kan je van te voren (gedeeltelijk) bij elkaar verdienen door deel te nemen aan groepsacties, maar je kunt natuurlijk ook zelf acties bedenken waarmee je geld bij elkaar spaart.

Ben je 14 jaar of ouder (tot ongeveer 24) en heb je belangstelling voor deze reis, meld je dan aan bij Didy Luining (Luiningknol@planet.nl) of bij Nico van Zuylen (famvanzuylen@kpnmail.nl). Ook voor je vragen kun je deze mailadressen gebruiken.

1 juli informatiebijeenkomst zeilweekend

Geplaatst 14 jun. 2018 10:05 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Ook dit jaar gaan we weer met een groep jongeren en schippers een weekend zeilen in Friesland. Met goede herinneringen kijken wij terug op de succesvolle kampen van de afgelopen jaren. Daarom willen we je uitnodigen om een weekend te gaan zeilen met andere jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk of de Bron.

Wanneer en waar?
In het weekend van 31 augustus – 2 september 2018 gaan we naar Heeg in Friesland, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels", waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren.

Dus ben je tussen de 13 en 20 jaar (of ga je straks naar de brugklas of ben je iets ouder en wil je helpen als staflid)? Schrijf je dan nu in via deze link.

Twijfel je nog, of wil je weten wie er nog meer mee gaan? Op zondag 1 juli na de ochtenddienst organiseren we een informatiebijeenkomst voor iedereen die mee gaat met het zeilweekend in de kelder van de Lichtkring. Je kunt je dan ook nog opgeven. Wees erbij, want de commissies gaan daar ingedeeld worden.

Neem ook gerust een vriend of vriendin mee naar het zeilweekend!

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20informatiebijeenkomst.JPGJeugdkerk aan het meer....

Geplaatst 29 mei 2018 09:35 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren van de jeugdkerk.
Aanstaande zondag hebben we een alternatieve jeugdkerkdienst. Zoals jullie weten is er dit weekend Zomerspektakel. Wellicht doen enkele van jullie wel mee met de obstacle run. :-)

Voor degenen die het liever rustiger aan doen. Er is ook een kerkdienst. Deze begint om 9.15. Vorige keer was dit erg leuk, dus ga vooral mee. Omdat we graag bij elkaar willen zitten, betekent wel vroeg vertrekken :-(

We verzamelen om 8.30 met elkaar bij de Lichtkring.

Tot zondag.
Groetjes Elly

1-10 of 242