Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdKennis maken met Basics

Geplaatst 19 sep. 2017 10:04 door Redactie Lichtkring

Op zondagochtend 24 september organiseren we na de kerkdienst het koffiedrinkmoment voor de ouders van de basicskinderen 
(voor kinderen uit groep 7 en 8) in de clubruimte. Hier kunt u dan kennis maken met elkaar (ouders met ouders, kinderen met elkaar) en met de leiding van basics. Tevens is er een mogelijkheid om het materiaal wat we bij basics gebruiken in te zien. Voor koffie, thee, limonade en iets lekkers wordt gezorgd! 

Esmeralda Neven, Esther Prins en Annie Tol

Jeugdkerk-plus

Geplaatst 3 sep. 2017 09:23 door Redactie Lichtkring

Twijfel je weleens of je gelooft? Heb jij vragen bij het geloof of de Bijbel?
Vind je het leuk om met anderen in gesprek te gaan over geloof en maatschappij?
Kom dan naar jeugdkerk-PLUS!
Elke tweede zondag van de maand in de jeugdkelder van de Lichtkring. Je bent van harte welkom op 10 september, om half 10!
Jeugdkerk-plus is bedoeld voor alle jongeren vanaf het 4de leerjaar middelbaar onderwijs.

Groet, Ruth Schreuders (Jeugdkerk-plus leiding)

Jeugdkerk 3 september

Geplaatst 30 aug. 2017 10:50 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugd%20150x150.png
Beste jongeren, 
We hopen dat jullie allemaal een leuke zomervakantie gehad hebben!

En dan gaat nu het echte leven weer beginnen. Misschien hebben jullie het nog even kunnen uitstellen door het zeilkamp van afgelopen weekend, maar nu begint het toch echt weer serieus hard werken te worden. Elke dag fietsen naar school, daarna huiswerk maken en wellicht 's avonds nog trainen.

Gelukkig is er aanstaande zondag jeugdkerk. Hoef je maar een klein beetje stil te zitten en mag je hardop jouw inbreng en mening geven. Allereerst gaan we tijd besteden aan het verwelkomen van de 'overstappers'. Daarna introduceren we het thema 'Mozes' en gaan we testen wat jullie van hem weten en of jullie daar creatief mee om kunnen gaan. 

Hartelijke groet en tot zondag,
Nora, Elly, Annnick, Menno, Rianne, Henny en Lona  

Inschrijving zeilweekend verlengd

Geplaatst 19 jun. 2017 11:09 door Redactie Lichtkring   [ 29 jun. 2017 10:23 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Zoals eerder aangekondigd gaan we eind augustus weer met een grote groep jongeren zeilen in Friesland. Inmiddels hebben er al meer dan 40 jongeren, stafleden en schippers zich aangemeld via de website. 
Wil je dit mooie evenement niet missen klik hier voor meer informatie en je in te schrijven.

Op vrijdag 30 juni is er om 20:00 uur een informatie avond in de kelder van de Lichtkring.

Zie hieronder een impressie hoe het er op zo’n weekend aan toe gaat.

Impressie zeilweekendJeugdkerk...maar dan anders....

Geplaatst 30 mei 2017 04:34 door Redactie Lichtkring

Deze keer een alternatieve jeugdkerk. Aanstaande zondag is er als onderdeel van het zomerspektakel een openluchtdienst "Pinksterfeest aan het meer'. Het lijkt ons leuk om daar met elkaar naar toe te gaan. We verzamelen om 9.00 bij de Lichtkring en fietsen dan met elkaar naar de Zegerplas. Dus kom op de fiets en kom op tijd! 

Ik weet het...... 9.00 is erg vroeg, maar vooruit voor één keertje, voor een goed doel :-) 
Hartelijke groet, Elly

Kinderkamp van de Lichtkring in Loon op Zand

Geplaatst 23 mei 2017 10:52 door Redactie Lichtkring

Elk jaar gaan we met de kinderen van de club en de kinderen van de kindernevendienst een weekend naar Loon op Zand. Dit jaar gingen er 32 toppers mee. Ook gaat er voldoende leiding mee. De allerleukste kinderen samen met leiding die problemen heeft volwassen te worden, is een garantie voor een super weekend. Natuurlijk keken we al heel de week naar buienradar. (hoe vaker je dat doet, hoe meer kans op goed weer) Toch maar lange broeken, een extra trui en een regenjasje in de tas gedaan.

Vrijdagavond om half zeven verzamelden alle kinderen en de zenuwachtige ouders zich bij de lichtkring. De bus was op tijd en toen ook de laatste kinderen arriveerden (er was weer eens iets met de Julianabrug) konden we exact op tijd vertrekken naar de Mussenberg. Onderweg waren er geen problemen. Iedereen kon zijn snoepzak open krijgen. En als je er om vroeg kreeg ook de leiding 1 snoepje. Om kwart over acht kwamen we aan bij de Mussenberg in Loon op Zand. Na de kampregels, limonade en het opmaken van de bedden, was het de allerhoogste tijd voor het eerste bosspel.

Voor de jongste deelnemers was dit al best spannend. Er moesten theezakjes gesmokkeld worden door het bos. Hoe vind je de weg door het bos zonder afgetikt te worden. En wonder boven wonder aan het eind van het spel waren er nog net zo veel kids over. Na dit spel was het tijd om de jarige Thomas Lefeber toe te zingen. Wat genoot die jongen daar van. Nog wat extra chips erin en hup de kleintjes naar bed en de kinderen van groep 7 en 8 mochten nog het bos in voor een spooktocht. Voor sommige leiding was dit wel erg spannend, maar de kinderen hebben iedereen er door heen gesleept. Terug in het kamphuis was het tijd voor soep en een paar laatste spelletjes. Daarna ging iedereen gelijk slapen, echt waar hoor.

 


De volgende ochtend was het tijd voor de grote speurtocht naar de Loonse en Drunense Duinen. Vergeten buienradar te checken en de regenjas uit de tas gehaald en drinken en snoepjes erin. Halverwege de tocht vroeg ik me wel af met hoeveel omwegen je ergens naar toe kan lopen. Maar het was een super tocht. Het kleine buitje met wat schattige hagelsteentjes was een mooi moment om groepsband te verstevigen. Maar als je dan uiteindelijk bij de eindbestemming aankomt en je zelfgesmeerde boterhammetjes gebracht zijn, dan is geluk heel gewoon. Na het vrijspelen op de zandverstuiving liepen we terug. Na de nodige rust was het de allerhoogste tijd voor pionnenroof en als afsluiter een estafette. Het skilopen bleek lastig voor de jeugd, maar de oudjes deden dat maar even voor.

Na alle inspanning was het tijd voor een filmpje op de beamer. Deze film gaf de keukenploeg de tijd om de patat, frikandellen en de kroketten klaar te maken en uit te delen. Waar is de groente hoor ik u al denken. Wat dacht u van appelmoes en tomatenketchup. En oh ja een stukje komkommer. Wij zorgen echt wel goed voor de jeugd hoor.

In de avond was het weer tijd voor een bosspel. Na de Marshmallows bij het kampvuur was het tijd voor de kleinsten om te gaan slapen en de oudere kinderen gingen rustig nog wat kletsen of weerwolven. En alweer kwamen ze welterusten zeggen en gingen ze zonder commentaar gelijk slapen. Netjes tanden gepoetst, niet meer snoepen en gelijk slapen. Wat een lieve kinderen. De volgende morgen was er de kampdienst onder leiding van Nathan en was er contact met de lichtkring. De kerk en schooldienst met de Fontein was daar volop bezig en enkele van de leerlingen waren met ons mee. Dan is het extra leuk om even contact te hebben.

Na de leuke kampdienst met als conclusie van de kinderen: je grootste talent is jezelf zijn, gingen ze opruimen en vrij spelen. Na een broodje knakworst en het spel ren je rot was het de hoogste tijd om naar Alphen te gaan. De bus reed iets anders terug als de leiding verwachtte, maar uiteindelijk kwamen we netjes op tijd en onder de banken aan in Alphen. De uitgeruste ouders stonden daar hun kroost op te wachten. Wij als leiding hopen dat ze allemaal een leuk kamp hebben gehad en dat ze vrienden hebben gemaakt. Ze mochten hopelijk allemaal zichzelf zijn. Verder wil ik alle mensen bedanken die eten en drinken hadden gegeven.

Groetjes van Herman, Edwin, Wilma, Anne, Sabine, Mariska, Wouter, Simone, Gerda, Tineke, Hanneke en Nathan
      
 

Jeugdkerk thema Vrijheid

Geplaatst 2 mei 2017 10:10 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren,
Ik hoop dat jullie allemaal van een fijne vakantie genieten. Gewoon lekker thuis of misschien ergens anders. Ik hoop in ieder geval dat jullie allemaal leuke dingen gedaan hebben en aan het doen zijn. In ieder geval even lekker geen school. Wel hoop ik dat jullie er zondag allemaal weer zijn. Er is dan namelijk wel jeugdkerk. Het onderwerp gaat over 'Vrijheid'. Dat kan bijna niet anders, zo dicht bij 5 mei. Een van de vluchtelingen, die regelmatig onze kerk bezoekt, komt iets vertellen over hoe het is om in onvrijheid te leven en je geloof als christen niet openlijk te kunnen beleven.
Hartelijke groet,
Elly

Inschrijven zeilweekend 2017

Geplaatst 25 apr. 2017 05:24 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Van 25 tot 27 augustus 2017 vindt het weer plaats: het nu al legendarische zeilweekend! Jongeren uit de Lichtkring, de Maranathakerk en de Bron gaan dan een weekend zeilen in Friesland. Met gehuurde zeilboten gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij "De Treie Peppels", waar we gezamenlijk eten en gezellige activiteiten organiseren.
Elke jongere in de middelbare schoolleeftijd uit deze kerken mag zich aanmelden. De kosten zijn 75 euro per persoon, maar we vragen om een minimale bijdrage van 55 euro.
De inschrijving sluit op 23 juni. Wees er wel snel bij, want vol is écht vol!

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Op 30 juni is er een informatiebijeenkomst voor alle ingeschrevenen. Hopelijk tot dan!

impressie Palmpasenstokken maken

Geplaatst 12 apr. 2017 12:15 door Redactie Lichtkring

Afgelopen zondag werden de kinderen van de groepen 4 t/m 8 direct naar het clublokaal geleid om daar te knutselen aan Palmpasenstokken. Een hele klus om in korte tijd de stok te omwikkelen met crêpepapier, een haantje kleuren, chipsringen rijgen, buxustakjes, chocolade eieren en schuimpjes aan de stok hangen. Het resultaat mocht er zijn 20 stokken werden na de dienst bezorgd op verschillende adressen.
        
        


Zondag 2 april weer jeugdkerk

Geplaatst 28 mrt. 2017 03:58 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren van de jeugdkerk

Aanstaande zondag zijn jullie allemaal weer welkom. Het onderwerp is in de vertrouwde handen van Henny en Lona. We gaan weer verder in de voetsporen van Jezus. We hopen dat jullie allemaal weer komen. Want hoe meer mensen hoe meer gezelligheid!

Hartelijke groet, Elly

1-10 of 209