Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdClubwerk, nog even geduld

Geplaatst 16 jan. 2021 02:00 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/clubs%20kinderhanden%20150x150.jpg
Nu de lockdown nog iets langer duurt en de basisscholen nog een paar weken extra dicht blijven hebben we helaas moeten besluiten ook de clubwerkactiviteiten tijdelijk niet door te laten gaan. We houden jullie op de hoogte wanneer we weer verder gaan, want we missen de leuke activiteiten met jullie wel. Want gelukkig konden we dit seizoen nog heel wat leuke activiteiten doen.

Zo hebben we meegedaan aan Sirkelslag Kids, een leuk landelijk spel van JOB. We gingen op reis met Paulus en moesten daarvoor een eigen rugzak met inhoud meenemen. Onderweg deden we allemaal ingewikkelde spelletjes. Van het maken van rebussen, een muziekstuk instuderen tot aan een heus waterballet toen we de Middellandse zee overstaken. Elk spel leverde punten op en zo bleken we 12e te zijn geworden van de 132 groepen die zich bij JOB hadden aangemeld. Een geweldige, en vooral leuke prestatie.
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Sint%20en%20Piet.jpg

Toevallig kwam de week erop, geheel in corona-steil, de Sint met een van zijn pieten langs. Voor iedereen was er een klein cadeautje en een zakje strooigoed. Zowel de kinderen als ook Sint en Piet hebben zich enorm vermaakt. De Sint kennende is de vraag wie zich het meest heeft vermaakt.

En zo hopen we snel nog meer leuke activiteiten te organiseren. We kijken ernaar uit.

Vanuit het clubwerk,
Adriaan Lefeber

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Sirkelslag%202.jpg https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Sirkelslag%201.jpg


Kinderkerk zondag 17 januari

Geplaatst 13 jan. 2021 10:36 door Redactie Lichtkring

Jezus verandert water in wijn. 
Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen uit de eerste hoofstukken van het evangelie van Johannes over geloven en begrijpen wie Jezus is.

Er is een feest! Twee mensen gaan samen trouwen en voor iedereen is er genoeg te eten en te drinken. Ook Jezus is op deze bruiloft, samen met zijn moeder en zijn leerlingen.
Maar dan…..de wijn is op, dat is verschrikkelijk!! Hoe moet dat nu opgelost worden zonder dat de bruid en bruidegom voor gek staan?
Wil je weten hoe het afloopt, klik hier en lees dan snel het verhaal en ga naar de bijbehorende puzzels en opdrachten.

Gebed:
Trouwe God,
Dank u wel dat U bij alle dingen in ons leven bent.
Als het feest is, als we jarig zijn, als we vakantie hebben.
Maar ook als het geen feest is.
Als we ons verdrietig voelen, ziek zijn of gepest worden.
Wilt u altijd bij ons zijn en ons helpen als er dingen anders gaan dan we wilden?
Amen


Kinderkerk zondag 10 januari 2021

Geplaatst 7 jan. 2021 13:17 door Redactie Lichtkring

Laat je vandaag nog dopen!
Een man met een jas van kamelenhaar is al dagen lang in de woestijn.
Hij leeft van honing en van ... sprinkhanen!
Sommige mensen weten nog niet wat ze van hem moeten vinden.
Toch luisteren ze aandachtig naar hem, want hij heeft iets belangrijks te vertellen.
Een aantal van hen heeft zich ook door hem laten dopen.

"Luister!" zegt de man met de jas van kamelenhaar. "Toen God de aarde schiep, was Christus er al. In Hem is eeuwig leven, en dat leven is het licht voor ons. Nu komt Hij eraan, en Hij is een en al goed. Wij hebben als mens veel verkeerde dingen gedaan. Maar door Hem krijgen we een tweede kans in het leven. Laat je vandaag nog dopen!"

De Joodse schriftgeleerden vinden dit maar een vreemde boodschap, ze kunnen het niet begrijpen. Wie is die man toch?

Benieuwd hoe dit afloopt? Je kunt het verder lezen in de bijbel in Johannes 1.

Vragen om over te praten en na te denken:
1. Hoe heet de man met de jas van kamelenhaar?
2. Over wie heeft hij het, over zichzelf of Iemand die belangrijker is dan hem?
3. Wat betekent het als mensen gedoopt worden?

Gebed
Heer, dank U dat U ons een tweede kans geeft.
Wilt U ons helpen de boodschap van Johannes aan te horen en te begrijpen?
Zodat wij U kunnen volgen en zodat wij kunnen leven naar Uw wil.
Amen

Het lied van vandaag is: "Dit is nu Johannes" uit de Samenleesbijbel. Je kunt ernaar luisteren en/of meezingen via deze link: https://youtu.be/nBzZMM8RA8s

Ouders en kinderen kunnen gebruik maken van het materiaal van Bijbel Basics. Je kunt het verhaal samen lezen, kiezen voor een spel of bijvoorbeeld een knutselwerkje. Deze informatie is te vinden op de website via deze link:https://debijbel.nl/bijbelbasics


Kinderkerk zondag 3 januari: Hoe leef je goed?

Geplaatst 29 dec. 2020 04:32 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Kinderkerk%203%20januari%202020%20150x150.jpg
We lezen dit jaar een aantal teksten uit de kleine profeten. De eerste hiervan is Micha.
Op deze zondag staat Micha 6:1-8 centraal: een oproep om eerlijk en trouw te leven.
Het programma is te bekijken onderaan in de bijlage.

Lees het verhaal, bespreek de vragen en kies een werkvorm uit. Bijvoorbeeld bedenken wie jij zou kunnen helpen, tekenen of schrijven wanneer God goed was voor jou, het spelletje ‘wie is het?’ of probeer het proefje met scheerschuim en kleurstoffen uit! Veel plezier.


https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Kinderkerk%203%20januari%202020.JPG


Kinderkerk 27 december

Geplaatst 25 dec. 2020 04:47 door Redactie Lichtkring

Zing voor Hem, klap in je handen en dans. Zing voor Hem en maak muziek

In Psalm 150 staat centraal hoe je God kunt loven. Dat kan je met je lichaam door te dansen, met je stem door te zingen, en door muziek te maken. Het maakt niet uit hoe je God looft of prijst. Iedereen kan het doen op zijn eigen manier. 
We feesten nog even door na Kerst, door te dansen, te zingen en muziek te maken voor God. Kijk op Zing voor de Heer! - Bijbel Basics - debijbel.nl voor het verhaal en leuke activiteiten die bij dit thema passen.


https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/kinderkerk%202712.jpg?attredirects=0

Kinderkerk 25 december

Geplaatst 23 dec. 2020 10:41 door Redactie Lichtkring

Hoera! Hoera! Het is Kerst!.... 
Vandaag lezen we een bijzonder kerstverhaal: het verhaal over Jezus’ komst in de wereld, zoals Johannes dat vertelt. Daarin komen geen Jozef en Maria voor, geen herders en engelen, en ook geen kribbe. Op het eerste gezicht lijkt het daardoor helemaal geen kerstverhaal. Maar door hoe Johannes zijn verhaal begint, lichten weer andere dingen op over Jezus en over zijn komst naar de wereld. Het eerste woord dat God sprak was: licht! En nu komt dat licht in Jezus naar de mensen toe, de mensen die steeds meer in het donker zijn gaan leven. Maar het licht schijnt niet alleen in het donker, het heeft zelfs gewonnen van het donker. Daardoor zal het nooit meer helemaal donker worden op de wereld. Het is Kerst, Jezus het licht voor de mensen was vanaf het begin bij God.

Vandaag sluiten we het advents- en kerstproject af. Het verhaal en de opdrachten kun je vinden via Jezus is het ware licht - Bijbel Basics - debijbel.nl. Er zit een kerstbingo bij voor tijdens het verhaal. Veel plezier. Hebben jullie de oplossing van de expeditiekaart al gevonden?

Namens de Kinderkerkleiding wensen we jullie een fijn Kerstfeest!

Kinderkerstfeest 24 december

Geplaatst 21 dec. 2020 12:29 door Redactie Lichtkring

Kom jij ook 24 december met ons kerstfeest vieren? Vanaf half 8 is de basisschooljeugd welkom in de Lichtkring. We gaan dan met elkaar op een leuke en mooie manier kerst vieren! Je papa en mama kunnen je bij de kerk afzetten en na het kerstfeest weer ophalen. Opgeven kan via Reservering Kerkdiensten De Lichtkring (supersaas.nl)
In tegenstelling tot eerdere berichten zal het kinderkerstfeest niet worden uitgezonden via Kerk-TV en Facebook.

Kinderdienst kerstavond

Geplaatst 18 dec. 2020 10:04 door Redactie Lichtkring

Kerstavond 24 december om half 8 is er een kinderdienst in de Lichtkring! Deze gaat gewoon door, maar is alleen toegankelijk voor 30 kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt je opgeven via de website en wij zorgen ervoor dat je vader of je moeder je weer corona proof kan ophalen aan het eind van de dienst. 


Kinderkerk zondag 20 december

Geplaatst 16 dec. 2020 09:05 door Redactie Lichtkring

Zacharias zingt over het hemelse licht

Zondag is de vierde zondag van de verhalen over het licht. Alle verhalen verwijzen uiteindelijk naar het verhaal dat we met Kerst lezen uit Johannes: Jezus is het licht voor de mensen. Deze zondag gaat het om Lucas 1:67-79: Zacharias dankt God in een lied na de geboorte van zijn zoon Johannes, die later de mensen de weg naar Jezus zal wijzen.

Mocht je zondag niet naar de kinderkerk gaan dan kun je thuis het adventsprogramma verder volgen. Ga voor het programma naar https://debijbel.nl/bijbelbasics/programmas/zacharias-zingt-over-het-hemelse-licht

Veel plezier!

Kinderkerk 13 december 2020

Geplaatst 12 dec. 2020 07:25 door Redactie Lichtkring

D
e mensen zullen een stralend licht zien 

Het thema van de zondagen van advent en Kerst is dit jaar: ‘Dicht bij het licht’. Deze zondag is een derde van een blok met vijf verhalen over het licht. Alle verhalen verwijzen uiteindelijk naar het verhaal dat we met Kerst lezen uit Johannes: Jezus is het licht voor de mensen. Op deze zondag staat Jesaja 9:1-6 centraal: God bevrijdt zijn volk en stuurt een nieuwe koning. Hij zal voor de mensen als een stralend licht in het donker zijn.

Mocht je vandaag niet naar de zondagschool gaan dan kun je thuis het adventsprogramma verder volgen.
Ga naar De mensen zullen een stralend licht zien - Bijbel Basics - debijbel.nl Veel plezier met de morse opdracht! 


1-10 of 378