Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdKinderkerk 18 oktober

Geplaatst 17 okt. 2020 05:59 door Redactie Lichtkring

Hoi Hoi, In de bijlage kun je het verhaal lezen dat bij deze zondag hoort ook zitten er leuke opdrachten bij.
Snel aan de slag dus :)

Beeldverhaal kinderkerk 11 oktober

Geplaatst 10 okt. 2020 11:03 door Redactie Lichtkring   [ 10 okt. 2020 11:05 bijgewerkt ]

Kijk hier het beeldverhaal over het verhaal van de kinderkerk van 11 oktober. (zie bijlage)
Kinderkerk 11 oktober, Jezus spreekt met Mozes en Elia!

Geplaatst 8 okt. 2020 10:45 door Redactie Lichtkring

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.
Op deze zondag staat Matteüs 17:1-13 centraal: een verhaal dat laat zien van wie Jezus zijn macht heeft gekregen. Het verhaal en de bijbehorende proefjes, werkjes en puzzels zijn via deze link of via debijbel.nl/bijbelbasics te vinden.

OM OVER TE PRATEN Bij de vragen staan verschillende soorten vragen: ‘weetvragen’ en ‘denkvragen’. Antwoorden op de weetvragen kun je opzoeken, bijvoorbeeld in het verhaal. Maar over de denkvragen kun je met elkaar blijven nadenken. Daarom zijn er ook geen foute antwoorden! 

4-8 jaar 
- Jezus en drie leerlingen gaan de berg op.  Welke twee andere mannen zijn daar ook?  Wat kun jij over hen vertellen?
 - De leerlingen zien dat Jezus verandert. Wat gebeurt er? 
- Jezus heeft een stralend gezicht en witte kleren. Vind je dat bij Hem passen? Waarom wel of niet?
 - Waarom zou Hij er daarna weer gewoon zijn gaan uitzien, denk je? 
- Waarom weet Petrus zeker dat Jezus de Zoon van God is? 

8-12 jaa
- Wat gebeurt er op de berg? vertel het verhaal na. 
- Wat zegt de stem uit de wolk over Jezus? 
- Waarom zou God erbij zeggen: ‘Luister naar Hem!’? 
- Als jij in één of twee zinnen mooie dingen over Jezus zou mogen zeggen, wat zou je dan zeggen?

Anneke heeft een kort filmpje over het verhaal gemaakt dat zondag tijdens het kindermoment wordt vertoond, dat moet je echt even kijken hoor! We zetten het daarna ook nog even op de site voor het geval je het zondag niet kunt zien.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/kinderkerk%2011%20okt%20%20.jpg?attredirects=0

Zondagsschool

Geplaatst 7 okt. 2020 06:06 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zondagschool%20150x150.jpg
Naar school? Op zondag? Ja, nou nee, eigenlijk niet.
Op zondag 15 november en zondag 13 december verzorgt de Kinderkerk een eigen dienst voor de kinderen tijdens de kerkdienst in de Lichtkring. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn hierbij van harte welkom. Het maakt niet uit in welke wijk te woont en je hoeft je ook niet van te voren op te geven. We zitten in de kelder of de ruimte boven en beginnen om 10:00 uur en zullen ongeveer om 11:15 uur klaar zijn. Het zou leuk zijn als jullie allemaal komen en elkaar weer kunnen zien. We gaan samen zingen, lezen, spelen, knutselen en van alles en nog wat. Dus reserveer deze zondagen alvast in je agenda. 

Namens de Kinderkerk,
Anneke Edel

Kinderkerk zondag 4 oktober: Jezus loopt over het water

Geplaatst 1 okt. 2020 12:19 door Redactie Lichtkring

Ook deze week staat er een verhaal uit Matteüs op het programma van de kinderkerk. Deze week opnieuw een verhaal dat laat zien dat Jezus de macht heeft over het water, maar nu met een andere reactie van de leerlingen dan in het verhaal van vorige week.
Het verhaal en de bijbehorende proefjes, werkjes en puzzels zijn via deze link of via debijbel.nl/bijbelbasics te vinden.

Vragen om over te praten:

  • 4-8 jaar - De leerlingen zitten in de boot. Ze schrikken ontzettend. Waar schrikken ze zo van? - Wat wil Petrus gaan doen als hij Jezus ziet? - Hoe komt het dat Petrus in het water begint weg te zakken? - Wat doet Jezus als dat gebeurt? - Heeft Jezus jou weleens geholpen toen er iets gebeurde waar je heel erg bang van werd? Hoe merkte je dat?
  • 8-12 jaar - Wat zullen de leerlingen tegen Petrus gezegd hebben toen hij uit de boot wilde stappen? - Wat zou jij hebben gedaan als jij één van de leerlingen in de boot was? 1) Je zou veilig in de boot zijn blijven zitten. 2) Je zou je teen over de rand hebben gestoken. 3) Je zou uit de boot zijn gestapt en naar Jezus toe zijn gelopen. 4) Of misschien iets anders? - Wat zien de leerlingen vanuit de boot gebeuren als Petrus uit de boot stapt? - Hoe komt het dat de leerlingen eerst roepen: ‘Help, een geest!’ en niet veel later: ‘U bent echt de Zoon van God’?


Promotievideo kennismakingsavond ds.Els Klok

Geplaatst 1 okt. 2020 12:18 door Redactie Lichtkring

Hieronder vertellen Mirjam en Moo meer over de activiteiten die speciaal voor kinderen en jongeren georganiseerd zijn om kennis te maken met onze nieuwe predikant Els Klok.

YouTube-video


Jeugdkerk zondag 4 oktober

Geplaatst 29 sep. 2020 11:53 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren,

Aanstaande zondag is er jeugdkerk. Jullie zijn allemaal van harte welkom in de jeugdkelder. 
Wel graag via de deur in de toren binnenkomen. Van te voren aanmelden is niet nodig. 
De leiding is deze keer in handen van Annick, Menno en Rianne. 
Ik ken het onderwerp ook nog niet, maar ze maken er vast iets moois van :-)

Tot zondag, Elly

Aankomende week start club

Geplaatst 24 sep. 2020 11:09 door Redactie Lichtkring

Het is zover, 30 september en 1 oktober starten we weer met club. Op woensdag ben je welkom als je in groep 6, 7 of 8 zit en op donderdag als je in groep 4, 5 of 6 zit.

Hou jij van spelletjes, knutselen, buiten spelen of gewoon van lekker chillen? Kom dan ook naar club!

Je hoeft niet alleen te komen, je klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes zijn ook van harte welkom.

Wilma, Martine, Tineke, Gerda, Sem, Simone, Hanneke, Lotte, Sabine en Adriaan

Kinderkerk zondag 27 september 2020

Geplaatst 24 sep. 2020 11:01 door Redactie Lichtkring

Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 8:23-27 centraal. De leerlingen van Jezus komen in zwaar weer terecht: de boot waar ze in zitten, verdwijnt bijna onder water. Dan doet Jezus iets heel bijzonders. Wil je weten wat hij doet? Lees dan snel het verhaal dat hier te vinden is.

Vragen om over te praten:
4-8 jaar
- Als het ’s nachts weleens stormt, word je dan wakker? Of slaap je door de storm heen?
- Waarom maken de leerlingen Jezus wakker?
- Wat roepen ze tegen Jezus? Wat zegt Jezus daarop?
- En wat doet Hij?
- De leerlingen zijn stomverbaasd. Ze zeggen: ‘De wind en het water doen wat Jezus zegt!’ Hoe zou dat kunnen, denk je?

8-12 jaar
- Heb je weleens gevaren? Was er toen ook harde wind of storm?
- Wat doen de leerlingen tijdens de storm, en wat doet Jezus?
- Wat vind je ervan dat de leerlingen, zelf vissers, zo bang zijn?
- De leerlingen zijn bang, maar ze laten in het verhaal nog meer emoties zien. Weet je welke?

10-12 jaar
- Hoe stevig de boot van de leerlingen ook is, de storm overvalt hen. Ook wij kunnen het goed voor elkaar hebben, maar dan overkomt je iets moeilijks. Herken je dit, en hoe ga je daar dan mee om?
Mocht je nog zin hebben in een leuk knutselwerkje of spelletje. Kijk dan maar snel op de site of er nog iets leuks voor je tussen zit.

Kennismaking Els Klok en Lichtkring

Geplaatst 19 sep. 2020 14:23 door Redactie Lichtkring   [ 2 okt. 2020 09:40 bijgewerkt ]

Na de bevestigingsdienst met Els zal er op 7 oktober een kennismakingsavond plaatsvinden, zodat Els de gemeente kan ontmoeten en wij Els beter kunnen leren kennen. In het kort zal dat er als volgt uit gaan zien:

Om 18.00 kunnen alle kinderen van basisschoolleeftijd samen met Els friet komen eten in de jeugdkelder. Opgeven van de kinderen kan voor 6 oktober via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeA5q0RsXwIbEm90T7H3qeOSjSMdfukHct2kxkwbFnc-XypEA/viewform?usp=sf_link

Om half 8 zal er een quiz worden gehouden in de kerkzaal. Voor Els leuk om ons te leren kennen en voor u leuk om uw kennis over de Lichtkring te testen. Omdat we als gemeente ook benieuwd zijn naar Els, zal zij deze avond ook graag uw vragen beantwoorden tijdens het interview dat volgt na de quiz. Vragen aan of voor Els kunt u voor 6 oktober insturen door het formulier in te vullen in de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc768dAGNNYmd5cKbVl0DjH4uAS37j-GAv4YMOPmPKsmaqoHQ/viewform?usp=sf_link. Ook kunt u deze vragen voor 6 oktober mailen naar introductie.indelichtkring@hotmail.com.

De quiz is online te volgen via kerkomroep en Facebook. Mocht u de quiz niet online kunnen volgen, kunnen we de quiz bij u door de bus doen. Dit ook graag doorgeven via introductie.indelichtkring@hotmail.com.

Voor de jongeren van de middelbare schoolleeftijd zal er deze avond een spel plaatsvinden. Dit zal om 21.00 gezamenlijk worden afgesloten in de hal van de kerk met wat drinken en iets lekkers. Via de catechese zullen jullie hier meer over horen!

We hopen op een mooie kennismaking, doet u mee?

1-10 of 352