Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdEen nieuw begin!

Geplaatst 1 jul. 2021 04:29 door Redactie Lichtkring

Dat is het thema van de Challenge komende zondag om 16 uur. Een korte viering speciaal voor jongeren.
Met interactieve elementen, gave muziek door de jeugdband, spellen op het plein en een verhaal door Ds. Els Klok.

Wij hebben er zin in! Zien we jou ook zondag?

Na de Challenge kun je nog wat blijven napraten en een broodje hamburger mee eten.
Voor het eten is het wel handig als je je even aanmeldt (kukler01@hetnet.nl).

Het Challenge-team, 
Suzet, Sophieke, Marielle, Jasmijn, Gijs, Simone, Floris, Ruth, Els en Marjan

 Alle oudere belangstellenden kunnen meekijken via Facebook of KerkTV.
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/PHOTO-2021-06-19-14-06-41.jpg?attredirects=0Zeilweekend bijna vol

Geplaatst 22 jun. 2021 07:39 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20%20150x150.jpg
Enkele weken geleden openden we het inschrijfformulier voor het zeilweekend 2021. Al binnen een week hadden we 35 inschrijvingen en inmiddels zijn we de 60 gepasseerd. We zitten daarom bijna aan het maximum aantal inschrijvingen en moeten dan overgaan tot een wachtlijst.
Dus als je mee wilt gaan, schrijf je dan snel in. Wanneer we de grens bereikt hebben, zetten we je op de wachtlijst en daar krijg je dan een bevestiging van. 

Hoe kun je inschrijven??? 
Via deze link naar de website kun je je inschrijven, of aanmelden voor de wachtlijst.
Binnen een week na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.

Op 9 juli zullen we een online informatieavond organiseren, voor iedereen die zich heeft ingeschreven.

Jongeren Challenge zondag 4 juli

Geplaatst 21 jun. 2021 12:58 door Redactie Lichtkring

Zondagmiddag 4 juli organiseren we weer een Jongeren Challenge. De Challenge begint om 16 uur en heeft als thema "Een nieuw begin". Een korte viering met muziek door de jeugdband, die weer live mag spelen (!) en een overdenking door ds. Els Klok. Verder ontbreken de interactieve elementen niet en doen we een aantal korte spellen rond het thema op het schoolplein. 
Na afloop kun je gezellig nog wat napraten en een hapje mee-eten, hiervoor is het handig als je je even aanmeldt via kukler01@hetnet.nl.
Voor de viering zelf is opgeven niet nodig. Wel is het zo dat de Challenge alleen live bijgewoond kan worden door jongeren van 12 tot zo'n 25 jaar. Alle oudere belangstellenden kunnen de Challenge natuurlijk wel meebeleven via Facebook of KerkTV.
We zien jullie dan! 

Sophieke, Jasmijn, Suzet, Gijs, Floris, Marielle en Simone


Rainbow op werkbezoek in Amsterdam

Geplaatst 14 jun. 2021 12:06 door Redactie Lichtkring   [ 14 jun. 2021 12:07 bijgewerkt ]

Deze week ben ik op een bijzondere logeerpartij geweest. Het werd een werkbezoek met Pastor Wilna. Werkbezoek is zoiets als wat Koningin Maxima ook doet als ze ergens op bezoek gaat om te horen en leren van mensen over hun werk . Dus in de trein naar Amsterdam Sloterdijk.
Amsterdam is zo’n grote stad dat ze wel meer dan 5 stations heeft. Er waren heel veel kinderen in de trein, op weg naar opa en oma of naar het strand, want het was heel mooi weer. Ik mocht voor het raampje zitten en zo kon ik onderweg alles goed zien. In Sloterdijk hadden ze de Rainbow-loper uitgelegd. Alle kleuren van de regenboog die ook op mijn buik staan, zijn hier op een voetpad geschilderd. De regenboog, vertelde pastor Wilna, is ook het teken van hoop voor mensen die een beetje anders dan anders zijn en daardoor niet door iedereen worden geaccepteerd. Bijvoorbeeld, meisjes die van meisjes houden, of jongens die van jongens houden. Of jongens die het leuk vinden om af en toe een jurk aan te trekken, of meisjes die helemaal niet van jurken houden en juist stoere broeken aan willen. Dit voetpad wil zeggen dat ze er gewoon bij horen, net als alle andere mensen. Dat vond ik een interessant verhaal en ik was er wel een beetje trots op dat ik die kleurenboog van hoop op mijn buik draag. We fietsten veel door Amsterdam, ik mocht overal mee naar toe en veel mensen moesten lachen als ze ons zagen: Ik zat lekker in een van de fietstassen, zodat mijn poten niet tussen de spaken konden komen. En Amsterdam is mooi..! 

Op een dag bezochten we een andere kerk waar pastor Wilna ook werkt; De Keizersgrachtkerk. Wat een mooie grote kerk en veel ouder dan de Lichtkring. Met een groot orgel en wel 2 galerijen, waar je ook kunt zitten. Ik mocht het trapje op naar de preekstoel waar ik tussen de spijlen door de kerk in kon gluren. Wauw! Er kunnen wel meer dan 1500 tegelijk in zitten. Pastor Wilna vertelde dat al meer dan 10 jaar hier elke maand, speciale kerkdiensten worden gehouden voor mensen van die regenbooggroep. Honderden mensen komen er dan. “Maar waarom een aparte kerkdienst, als ze toch bij ons horen?” vroeg ik. “Omdat deze mensen in hun eigen kerk of familie niet geaccepteerd of heel erg gepest worden. Dan kunnen ze hier steun en troost vinden, bij elkaar en bij God. Want die houdt van iedereen” zei pastor Wilna. Nou, ik ben het met God eens, en leunend tegen de lezenaar moest ik wel even bijkomen van dit verhaal . Op de terugweg naar huis fietsten we langs een monument. Dat is een speciale plek, waar je aan iemand kunt denken die er niet meer is. Dit is een driehoek van steen in het water. Het heet het Homo- monument en daar kun je denken aan al die regenboogmensen, die werden gepest of soms zelfs gedood. Er lagen allemaal bloemen, kaarsjes en foto’s. Wat een indrukwekkend werkbezoek was dit, waarin ik veel geleerd heb over die kleuren op mijn buik en over mijn naam: Rainbow. Terug in de Lichtkring zag ik dat wij ons eigen monument in de hal hebben: de duiven mobile met alle kleuren van de regenboog. Teken van hoop voor iedereen! Tot ziens! Rainbow.Inschrijven zeilweekend 2021 van start gegaan

Geplaatst 5 jun. 2021 08:18 door Redactie Lichtkring   [ 6 jun. 2021 09:58 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20%20150x150.jpg
Na een jaar van beperkingen en activiteiten die niet door konden gaan lijkt Nederland langzamerhand uit de lock-down te komen. Reden voor de organisatoren van het zeilweekend de koppen bij elkaar te steken. Hoewel de pandemie het land nog niet volledig heeft verlaten, schatten wij in dat we in het eerste weekend van september veilig een zeilweekend voor jongeren kunnen organiseren. 
Dat jongeren weer uitkijken naar “een verzetje” blijkt wel uit de massale reactie op de uitnodiging om in te schrijven voor het zeilweekend. Binnen één week hebben al 35 deelnemers zich ingeschreven. 

Wanneer en waar? 
Het weekend van 3 – 5 september 2021 is geboekt om naar Sandfirden in Friesland te gaan, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “Ykema”, waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren. 
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeildag%206%20september%202020.jpeg

Kosten 
Aan dit weekend zijn natuurlijk ook kosten verbonden. We proberen deze zo laag mogelijk te houden. De begroting komt uit op €80,- per persoon, maar vragen je om een minimale bijdrage van €60,- 

Voor wie is dit weekend bestemd? 
Alle jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk en de Goede Bron in de leeftijd van 13 (brugklas) – 20 jaar. Ben je tussen de 20 – 25 jaar en wil je als staflid meehelpen met de organisatie van het weekend? Meld je dan ook aan via de website en geef het aan in het opmerkingen veld. Neem gerust ook een vriendje of vriendinnetje mee! 

Zin om mee te gaan???? 
Schrijf je snel in, want vol is vol! Via deze link naar de website kun je je hier inschrijven. 

Binnen 2 weken na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
Begin juli zullen we een online informatieavond organiseren, voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt. 

Nu al behoefte aan meer informatie? Bel met één van de onderstaande personen:
John van der Nagel (476065)
Jurjen Bade (472115)
Sjoerd Smit (430032)
Peter Bruijnes (06-48980095) Maranathakerk
Rob de Boer (06-41286440) De Goede Bron

Zondag jeugdkerk in de "Groene kathedraal"

Geplaatst 2 jun. 2021 11:37 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren,

Zojuist heb ik het weerbericht voor aanstaande zondag gehoord. Ze beloven mooi weer. Zonde om binnen in de kelder te zitten, dus gaan we met de jeugdkerk naar buiten!

Zorg dat je op de fiets komt, dan gaan we met z'n allen naar 'De Groene Kathedraal' in Hazerswoude. We verzamelen om 9.30 bij de Lichtkring.

Tot zondag.
Hartelijke groet, Henny en Elly

Kinderkerk online

Geplaatst 26 mei 2021 11:28 door Redactie Lichtkring

Sinds enkele weken wordt de kinderkerk online gegeven en dat zal ook nog even zo blijven.
Om deel te nemen aan deze online kinderkerk kun je voortaan deze link gebruiken  https://meet.google.com/kjo-cods-pbg . 

Overstapdienst

Geplaatst 21 mei 2021 11:51 door Redactie Lichtkring

Beste groep-achter,
 
Het is bijna zover dat je afscheid moet nemen van de basisschool, van je klasgenoten, juffen en meesters. Na de zomervakantie ga je namelijk naar de middelbare school. Dat vind je misschien best een beetje spannend, maar hopelijk ook vooral leuk.

Ook in de kerk zal het voor jou allemaal een beetje anders gaan. Tot nu toe kon je naar de kinderkerk en basics toe, maar dat zal straks ook veranderen.

Op zondag 27 juni 2021 is dan ook het moment dat jij met nog een aantal andere kinderen zult overstappen naar de ‘gewone dienst’. Deze overstapdienst zal geleid worden door dominee Els Klok. Van tevoren zou zij jullie heel graag willen ontmoeten om samen de overstapdienst voor te bereiden. Zij wil jullie dan ook voor woensdagmiddag 9 juni om 12.30 uur in de Lichtkring uitnodigen om samen te lunchen. Vanaf 12.15 uur staat de deur van de Lichtkring voor je open. Kom je ook?

We zouden heel graag willen weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Daarom vragen we je om vóór 1 juni door te geven of je mee doet met de overstapdienst en of je er ook op 9 juni bij bent. Je kunt dit per mail doorgeven aan: Priscilla Westerink: p.n.westerink@gmail.com

Groetjes van de leiding van de kinderkerk en basics

Laatste vraag

Geplaatst 21 mei 2021 11:45 door Redactie Lichtkring

Dit is de laatste keer dat er een vraag ter voorbereiding is. Deze week gaat het in Bijbel basics over de Heilige Geest. Dat had je waarschijnlijk al verwacht met Pinksteren. In de dienst van 2 mei en in de overstapdienst vorig jaar ging het over de vruchten van de Heilige Geest. Kan jij ze opnoemen?
In de kerkdienst hoor je weer het antwoord. Veel succes met zoeken naar het antwoord.
De vraag van de week

Geplaatst 13 mei 2021 10:58 door Redactie Lichtkring

De vraag voor de oudere kinderen is deze week. 

Wat betekent de naam Timoteüs? Heb je een idee waarom?
 
In de dienst zondag horen jullie weer het antwoord.1-10 of 411