Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdPannenkoeken eten jeugdkerk

Geplaatst 23 mei 2019 10:00 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk, 

24 mei is het zo ver. Dan gaat de Panzania-groep voor ons aan het werk om pannenkoeken voor ons te bakken. Deze keer dus geen thema en geen discussie. Nee het is de bedoeling dat je een gezonde eetlust meeneemt, een goed humeur en gezelligheid. 

We starten om vrijdagavond om 18.30 in de jeugdkelder. Eten een hapje met elkaar en kijken dan waar jullie zin in hebben, een film, spelletjes, of gezellig kletsen. 

Laat wel even weten of je komt, dan kunnen we daar met de inkoop rekening mee houden. 
Je kunt je opgeven via renoot@hotmail.comEn als je wil mag je op de avond zelf een bijdrage leveren voor de Tanzaniagroep, die in Tanzania komende zomer in een weeshuis aan het werk gaan. 

Hartelijke groet, 
Nora, Lona, Henny, Menno, Annick, Rianne en Elly 

Succes toegewenst!

Geplaatst 9 mei 2019 12:28 door Redactie Lichtkring

Ik zou graag alle jongeren in Alphen die de komende weken examen gaan doen een hart onder de riem willen steken.

Heel veel succes, concentratie en zelfvertrouwen toegewenst!

Wilna WierengaPannenkoeken eten

Geplaatst 8 mei 2019 10:07 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk,

24 mei is het zo ver. Dan gaat de Panzania-groep voor ons aan het werk om pannenkoeken voor ons te bakken. Deze keer dus geen thema en geen discussie. Nee het is de bedoeling dat je een gezonde eetlust meeneemt, een goed humeur en gezelligheid.

We starten om vrijdagavond om 18.30 in de jeugdkelder. Eten een hapje met elkaar en kijken dan waar jullie zin in hebben, een film, spelletjes, of gezellig kletsen.

Laat wel even weten of je komt, dan kunnen we daar met de inkoop rekening mee houden. Je kunt je opgeven via renoot@hotmail.com. En als je wil mag je op de avond zelf een bijdrage leveren voor de Tanzaniagroep, die in Tanzania komende zomer in een weeshuis aan het werk gaan.

Hartelijke groet,
Nora, Lona, Henny, Menno, Annick, Rianne en Elly

Inschrijven zeilweekend 2019 is begonnen

Geplaatst 2 mei 2019 11:58 door Redactie Lichtkring   [ 2 mei 2019 12:00 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20%20150x150.jpg
Ook dit jaar gaan we in het eerste weekend na de zomervakantie met een groep jongeren, stafleden en schippers zeilen in Friesland. Al meerdere jaren organiseren we voor jongeren uit de verschillende PKN kerken in Alphen een succesvol zeilweekend. Naast het zeilen organiseren we een leuk weekend waar je met leeftijdsgenoten van allerlei activiteiten kunt beleven. 

Wanneer en waar? 
Het weekend van 6 – 8 september 2019 is geboekt om naar Heeg in Friesland te gaan, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels”, waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren. 

Kosten: 
Aan dit weekend zijn natuurlijk ook kosten verbonden. We proberen deze zo laag mogelijk te houden. De begroting komt uit op €80,- per persoon, maar vragen je om een minimale bijdrage van €60,- 

Voor wie is dit weekend bestemd? 
Alle jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk, de Bron en de Goede Herderkerk in de leeftijd van 13 – 20 jaar. Ben je de “20” net gepasseerd en wil je meehelpen met de organisatie van het weekend? Meld je dan ook aan via de website en geef het aan in het opmerkingen veld. Neem gerust ook een vriend of vriendin mee! 
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Zeilweekend%202018%20kampvuur.jpg

Zin om mee te gaan???? 
Schrijf je snel in, want vol is vol! Klik hier om je in te schrijven. 

Binnen 2 weken na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
Eind juni zullen we een informatieavond organiseren in de kelder van de Lichtkring, voor iedereen die zich heeft ingeschreven. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt.

Nu al behoefte aan meer informatie? Bel met één van de onderstaande personen:
John van der Nagel (476065)
Jurjen Bade (472115)
Sjoerd Smit (430032)
Peter Bruijnes (06-48980095) Maranathakerk

Jeugdkerk plus fietst zondagochtend 14 april langs de 7 werken van barmhartigheid

Geplaatst 10 apr. 2019 09:35 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Ruud%20Bartlema%20-1%20150.jpg
Zondag 14 april is er een hele bijzondere jeugdkerk plus. De jongeren maken een fietstocht door Alphen waarbij ze verschillende plekken aandoen die iets te maken hebben met de 7 werken van barmhartigheid. Zoals Rietveld, de gevangenis, het hospice, het Open Venster, de voedselbank en de begraafplaats. Bij al deze plekken zal iemand hier iets over vertellen. Op deze manier willen we de jongeren laten zien dat er in Alphen veel mooie dingen gebeuren die iets te maken hebben met de 7 werken van barmhartigheid en dat veel vrijwilligers hierin actief zijn, ook vrijwilligers uit de Lichtkring.
De fietstocht is georganiseerd door jeugdkerk plus en commissie vorming & toerusting

Zondag 7 april jeugdkerk

Geplaatst 2 apr. 2019 10:31 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren,
Aanstaande zondag is er weer jeugdkerk. Deze keer is het thema "Er achteraan". Wil je weten wie we gaan volgen en hoe dat kan, kom dan zondagochtend naar de jeugdkelder.
De eerst volgende jeugdkerkbijeenkomst is daarna op 2 juni. (5 mei gaat niet door i.v.m. de mei-vakantie). En omdat we elkaar dan wel heel lang niet zien, hierbij alvast het verzoek om 24 mei in jullie agenda's te reserveren. We hebben bedacht dat het ons leuk lijkt om dan met elkaar pannenkoeken te eten, verzorgd door onze 'panzania-groep' en om daarna met elkaar een leuke film te kijken. Vanaf 18.30 is iedereen welkom in de jeugdkelder. Kosten een bijdrage voor de 'panzania-groep', voor het Ilula Orphan Program (weeshuis in Tanzania)
Groetjes, Nora, Lona, Henny, Elly

Disco clubwerk 5 april

Geplaatst 1 apr. 2019 12:26 door Redactie Lichtkring

Vrijdag 5 april is er weer disco voor alle kinderen uit groep 4 tot en met 8. 
Zie de flyer hieronder voor meer informatie.


ChurchBattle 2019

Geplaatst 25 mrt. 2019 14:42 door Redactie Lichtkring

Komende vrijdag wordt voor de derde keer de ChurchBattle sport gehouden. Gaat de Lichtkring er eindelijk met de felbegeerde wisselbeker vandoor? Er zijn al twee teams van de Lichtkring aangemeld. Wil jij ook nog met een team mee doen, geef jouw team dan gauw op via event@jongalphen.nl!

 

Het Lichtkringkamp 2019

Geplaatst 16 mrt. 2019 06:04 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Loon%20op%20Zand%20150x150.jpg
Het Lichtkringkamp voor groep 4 t/m 8 komt er weer aan! 

Het is een weekend voor alle kinderen uit de Lichtkring (groep 4 t/m 8) en je hoeft dus niet op club te zitten om mee te gaan. Altijd al die leuke verhalen gehoord en wil je ook mee, het kan!  Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen naar een beestenboel in Loon op Zand. 

Het weekend is van 24 tot en met 26 mei 2019 en we logeren op kampeerboerderij ‘de Mussenberg’ in Loon op Zand. We vertrekken vrijdagavond om 18:30 en zijn zondagmiddag om 16:00 uur weer terug. 
De kosten voor het kamp zijn €35,00. Elk broer(tje) of zus(je) dat je extra meeneemt krijgt €2,50 korting en betaalt dan €32,50.
 
Geef je op via de mail: sow_clubwerk@hotmail.com om een toegangsbewijs te krijgen tot de beestenboel in Loon op Zand. Opgeven via de leiding van club, basics, de kindernevendienst of de mail mag ook natuurlijk ook.


https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/clubkamp%202019.PNGRoadtrip

Geplaatst 7 mrt. 2019 08:15 door Redactie Lichtkring

Met een busje over de uitgestrekte wegen. Een roadtrip hoort natuurlijk wel minimaal op jouw bucketlist. Dat wordt de reis van je leven. Over de reis van jouw leven gesproken: hoe gaat het daarmee? Hoe ziet die reis eruit? En hoe komt God daarin voorbij?

Deze vragen staan centraal in de Jong Alphen Meet-Up van 10 maart 2019. In samenwerking met vijf Alphense kerken organiseert Jong Alphen voor de derde keer een Meet-Up, een interactieve jeugddienst voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Ben je ouder dan 25 jaar? Zeker welkom, dan mag je boven zitten.

Wouter van der Toorn neemt ons mee in het thema ‘Roadtrip’. In deze jeugddienst wordt de muziek verzorgd door de Firestone-band. De jeugddienst vindt plaats in de aula van het Groene Hart Lyceum. Om 18.30 openen de deuren, de dienst begint om 19.00.

1-10 of 273