Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugd7 februari filmavond

Geplaatst door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/film%20150x150.jpg
Vrijdag 7 februari is het zover, de filmavond van de club.
De filmavond is voor alle kinderen die in groep 4 tot en met 8 zitten dus neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.
Het kost 1 euro maar dan heb je ook een leuke film met wat lekkers en drinken.

Vanaf 19.00 uur ben je welkom en het duurt tot 20.30
Let op deze keer is het niet in de kelder maar in 1 van de zalen van de kerk.
Dus via de hoofdingang van de kerk naar binnen.

Groeten van de clubleiding

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/film.jpg

Clubwerk volop actief

Geplaatst 14 jan. 2020 13:05 door Redactie Lichtkring

Na de zomervakantie zijn we vol enthousiasme gestart met 2 groepen kinderen die op woensdag- en donderdagavond in de jeugdkelder samenkomen. Na een kort bijbelverhaal heeft de leiding altijd een leuk spel of opdracht bedacht en kan er geknutseld of gekleid worden. Inmiddels zijn er al heel wat kerststerren, pindaslingers voor de vogels en hoofden van papier-maché gemaakt.

Dit seizoen zijn we ook de samenwerking met de Maranathakerk aangegaan zodat ook hun kinderen naar de clubavonden kunnen komen. We zijn erg blij dat dit al een eerste resultaat heeft opgeleverd. Hopelijk volgen er meer.

Naast al het spel en geknutsel hebben we ook al een leuke Sirkelslag gehad. De landelijke PKN organiseert jaarlijks een leuke avond vol opdrachten. Dit keer deden we allemaal opdrachten aan de hand van het verhaal van Daniel. We moesten elkaar vertrouwen door met een blinddoek om verschillende smaken proeven, waarbij ui minder in de smaak viel dan snoepjes. Ook moesten we een goud/metalen beeld bouwen om deze zo vaak mogelijk omver te werpen.

Ook de Sint had dit jaar tijd om een bezoekje aan de clubavond te brengen. Tussen de contactmaaltijd en de oefenavond van de musical Judas, werd iedereen bemoedigend toegesproken door de heiligman. Een van de kinderen had zelfs wat liedjes op gitaar ingestudeerd, zodat we hem konden toezingen. De pieten waren ook dit jaar erg ondeugend, dus als je nu nog in de kelder zoekt kom je in alle hoeken vast nog wel iets lekkers tegen.Binnenkort hebben we nog een filmavond en discoavond op de planning staan en zijn we met de voorbereiding van het Lichtkringkamp bezig. Ook willen we op een van de avonden een bijenhotel gaan maken die voor de kerk willen plaatsen. Binnenkort laten we weten welke hulp we nog kunnen gebruiken.

Namens alle vrijwilligers van het clubwerk,

Adriaan Lefeber

Sirkelslag YOUNG 2020!!!

Geplaatst 8 jan. 2020 04:59 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/sirkelslag%20%20young%202020%20150x150.png
Het is weer zo ver !!! Sirkelslag Young !!! En wij doen mee !!

Op vrijdag 7 februari doen wij vanuit de Lichtkring weer mee aan Sirkelslag YOUNG, editie 2020! En super gaaf is dat ook de jongeren uit de Goede Bron en de Maranathakerk dit jaar meespelen.
Dit landelijke super gave spel voor jongeren van 12 tot ongeveer 16 jaar, georganiseerd door JOP, de jongerenafdeling van de PKN, staat garant voor gave opdrachten, leuke spellen en veel interactie.
Het thema is dit jaar “Kom in beweging”. Voor meer informatie, zie ook: www.sirkelslag.nl/young.
De start is om 19:30 in de jeugdkelder van de Lichtkring, zorg dat je er om 19.15 uur bent, en het duurt tot ca. 22:00 uur
Geef je op bij herman.schreuders@telfortglasvezel.nl voor 27 januari 2020.
Neem je vrienden mee !!

Deelname is gratis !

Groetjes
Rebecca, Maarten, Ruth en Herman

Gezinsdienst Kerstavond

Geplaatst 22 dec. 2019 12:19 door Redactie Lichtkring

Op Kerstavond 24 december is er om 19, 30 uur in de Lichtkring een Gezinsdienst
Pastor Wilna Wierenga gaat voor en Alain Verheij zal een kerstverhaal vertellen
Ook worden er bekende kerstliederen gezongen en 2 liederen uit de Musical “Volg de Ster” .
Om alvast thuis te oefenen stuur ik jullie daarvan de You Tube links…veel plezier met zingen en tot dinsdagavond!
Wilna Wierenga

Waar ben je geboren https://youtu.be/1EMHBfSQl1Q
Wondermooie nacht zang zonder tekst: https://youtu.be/nJBxaw-sGoc
met tekst zonder zang https://youtu.be/Fm2cUL7Lj-YVolg de ster

Geplaatst 1 dec. 2019 06:56 door Redactie Lichtkring

Zondag 1 december zijn wij gestart met het adventsproject : Volg de ster. 

We lezen de komende weken een aantal verhalen uit het Oude Testament, over voorouders van Jezus die genoemd worden in het Matteüs-evangelie. De rode draad wordt daarbij gevormd door de wijze mannen uit het oosten die op zoek zijn naar de pasgeboren koning van de Joden. In de heilige boeken van de Joden ontdekken zij – en wij – steeds meer over deze koning. 

Na het verhaal en gesprek zijn de jongste kinderen gestart met het maken van een kroon. Elke week plakken we er een ster bij.

De oudere kinderen werken in een persoonlijk boekje met vragen en spelletjes en opdrachten. Na de kerstdienst nemen zij dit mee naar huis. Extra leuk dus om elke week te komen zodat de kroon/ het boekje compleet zijn! 1 december jeugdkerk in 'Het Open Venster'

Geplaatst 26 nov. 2019 09:16 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugd%20150x150.png
Beste jeugkerkbezoekers,
Aanstaande zondag is de jeugdkerk nu eens niet in de jeugdkelder, maar in 'Het Open Venster'. Deze dagopvang voor daklozen zet op deze zondagochtend zijn deuren open om ons te ontvangen. Martin Wijnans gaat ons vertellen wat 'Het Open Venster doet en betekent voor de bezoekers. We verzamelen om 9.55 bij de Lichtkring en fietsen er dan met elkaar naar toe. Dus bestel mooi weer en kom op de fiets. Tot zondagochtend.
Hartelijke groet,
Nora en Elly

Kom naar Sirkelslag Kids

Geplaatst 31 okt. 2019 11:28 door Redactie Lichtkring   [ 31 okt. 2019 11:30 bijgewerkt ]

Vrijdagavond 15 november doen we met clubwerk weer mee aan Sirkelslag, een landelijke activiteit van Job. Het thema is dit jaar “In het donker zoeken naar licht”. We moeten tijdens Sirkelslag een aantal opdrachten binnen de tijd doen en wie dit het beste doet ……

Alle kinderen in de groepen 6, 7 en 8 zijn van harte welkom in de Jeugdkelder. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. We vragen een bijdrage van €1,- en daar krijg je ook nog iets lekkers voor.

Tot 15 november!

De Clubleiding


Zondag weer jeugdkerk

Geplaatst 30 okt. 2019 11:14 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk,

Zondag is het weer zover. Dan zijn jullie allemaal van harte welkom in de jeugdkelder. Dus vergeet even school en sport en kom gezellig langs. We zorgen weer voor een interessant onderwerp en hopen dat jullie er zijn voor een goede discussie, zodat we weer van elkaar kunnen leren.

Tot zondag. Hartelijke groet, Elly

Het clubseizoen gaat nu echt van start!

Geplaatst 26 sep. 2019 10:20 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/clubs%20kinderhanden%20150x150.jpg
Aankomende week, starten de clubavonden weer. Vanaf woensdag 2 oktober start de club voor de kinderen in de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool en op donderdag 3 oktober de clubavond voor de groepen 4, 5 en 6. De club vindt plaats in de jeugdkelder van 7 tot 8 uur ’s avonds. Alle kinderen zijn van harte welkom op een van de clubavonden.
Hou jij van spelletjes, knutselen, buitenspelen of gewoon van lekker chillen?
Kom dan ook naar club! We hebben ook een disco-avond, een filmavond en Sinterklaas komt een keer langs.
Als afsluiting van het jaar kun je mee met het spetterende kampweekend.
Reden genoeg dus om een keer te komen kijken!

Je hoeft niet alleen te komen, je klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. In overleg met de Maranathakerk zijn ook de kinderen uit de Maranathakerk welkom, zodat we nog meer met elkaar samen kunnen werken en plezier kunnen beleven.

We zoeken nog enthousiaste leiding voor de donderdagavond. Lijkt je dit leuk, neem dan contact op met Sabine van de Bovenkamp of Adriaan Lefeber

Jeugddienst Adventskerk

Geplaatst 25 sep. 2019 08:51 door Redactie Lichtkring

Op zondag 6 oktober wordt er in de Adventskerk een jeugddienst georganiseerd, aanvang: 12:30 uur.
New Adventure zorgt voor de begeleiding en Ds. L. Hoogerwerf gaat voor in deze dienst. 
Het thema is `Drukte, stress`. 

Je bent van harte welkom!
  

1-10 of 292