Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdWe volgen de ster

Geplaatst 11 dec. 2017 09:54 door Redactie Lichtkring

GEZINSKERSTDIENST – 24 December om 7 uur ’s avonds in De Lichtkring ! 

Komen jullie ook ?
We gaan dan samen kijken en luisteren naar een verhaal over herders, koningen en dieren, die een bijzondere ster zien schijnen!
Natuurlijk gaan we ook prachtige Kerstliederen zingen, maken zelf een ster en….er is iets lekkers te eten en te drinken !  
Tot 24 December ! We kijken er naar uit!

Jeugdkerk zondag 3 december

Geplaatst 29 nov. 2017 04:27 door Redactie Lichtkring

Beste jeugdkerkbezoekers,

Aanstaande zondag is er weer jeugdkerk. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte welkom. We gaan met elkaar verder in het verhaal van Mozes. Deze keer staan we stil bij het verhaal van de ‘brandende braamstruik’. Kernwoord in deze Bijbellezing is voor ons VERTROUWEN. Daar gaan we met elkaar over nadenken. Verder gaan we nog iets doen met namen. Dus als je de betekenis van jouw naam weet, neem hem mee.

Tot zondag,

Namens de jeudgkerkleiding, Elly

Open repetitie jeugdband 19 november

Geplaatst 16 nov. 2017 04:15 door Redactie Lichtkring   [ 16 nov. 2017 04:17 bijgewerkt ]

Bespeel jij een muziekinstrument en lijkt het je leuk om bij de jeugdband te komen spelen? 
Kom dan (geheel vrijblijvend) naar de open repetitie van de jeugdband! 
Die is op 19 november, na de kerkdienst. 
Iedereen met ongeveer 1 jaar les is welkom. 
Opgeven is niet nodig. Het enige dat je mee hoeft te nemen is je eigen instrument. 

Wil je de muziek alvast van te voren hebben? Of heb je vragen? 
Mail dan naar Frank Ohm (ohmfrank@gmail.com). 
Je mag natuurlijk ook een van de huidige bandleden aanspreken!

Tot dan!

jeugdband 2.0

Geplaatst 2 nov. 2017 11:37 door Redactie Lichtkring

Het is inmiddels al een jaar of zes een bekende verschijning in de Lichtkring: onze jeugdband. Een groep enthousiaste en zeer muzikale jongeren uit de gemeente begeleidt enkele keren per jaar de diensten op zondagmorgen. Zo brengen zij eigentijdse muziek in de kerk: toepasselijke (bekende of minder bekende) popnummers, evangelische liederen, gospels of de zogenaamde ‘reli-pop’. De groep heeft al verschillende samenstellingen gehad, maar er was steeds één constante factor: Jurjen Bade. In de afgelopen jaren was het steeds Jurjen die de groep bij elkaar riep voor repetities, repertoire uitzocht en verspreidde, en de contacten onderhield met de predikanten over de invulling van de dienst, etc. Daar is nu een verandering in gekomen, want onlangs heeft Jurjen de eindverantwoordelijkheid voor de jeugdband overgedragen aan Frank Ohm. Maar waarom eigenlijk?

Jurjen: “Mijn doel is nooit geweest om met de jeugdband ‘alleen maar’ de muzikale invulling van bijzondere diensten te verzorgen. Ik heb juist altijd voor ogen gehad dat op een gegeven moment vanuit de band zelf het voortouw genomen zou kunnen worden. Dat moment is nu aangebroken. In de band zitten hele leuke en talentvolle muzikale mensen die, zeker nu ze wat ouder worden, zo’n verantwoordelijkheid best op zich kunnen nemen. En dat geldt helemaal voor Frank die ook nog eens aan het conservatorium studeert. Top dus dat Frank de band nu gaat aansturen, daar ben ik heel blij mee.”

Frank vertelt dat hij direct enthousiast reageerde toe hij gevraagd werd dit te doen, en denkt dat het de komende tijd goed te combineren valt met zijn studie. “Ik heb in de afgelopen jaren heel veel geleerd dankzij de band en het lijkt me ook leerzaam om nu deze taak op me te nemen. Bovendien hoef ik niet alles alleen te doen. Ik word wel eindverantwoordelijk, maar we hebben in de band de taken verdeeld en maken gebruik van de talenten die de verschillende mensen hebben. Wel moeten we gaan kijken hoe we nieuwe mensen bij de band kunnen betrekken. Er haken nu eenmaal weleens mensen af omdat ze bijvoorbeeld buiten Alphen gaan wonen, en het is dan goed om nieuwe muzikanten erbij te krijgen. Daarom gaan we binnenkort een open repetitie organiseren zodat jongeren die een instrument bespelen kunnen komen meemaken hoe we te werk gaan in de jeugdband. We hopen daar dan wat nieuwe bandleden aan over te houden.”

“Het kan trouwens best zo zijn dat de band uiteindelijk een wat andere opzet gaat krijgen”, voegt Jurjen toe. “Nu is het een goed op elkaar ingespeelde groep mensen die in een half uurtje de nummers voor een dienst voorbereidt, maar dat zou ook anders kunnen worden.” Ook Frank houdt daar rekening mee: “Als er nieuwe leden bijkomen zal dat inderdaad veranderen, maar het zal zeker voor ieder bandlid een hele leerzame ervaring zijn. Ik kan het iedereen aanraden!”.

En zo ontstaat dus de ‘jeugdband 2.0’. Daar zullen we zeker nog veel van gaan horen – dankzij de stevige basis die door Jurjen is gelegd en het talent van de bandleden. En Jurjen? Die blijft gewoon nog betrokken bij de band: “Ja, ze hebben een pianist nodig hè, en bovendien vind ik het veel te leuk om met die jongelui muziek te maken”. Frank grapt: “We hebben Jurjen gewoon tot jeugd gepromoveerd!”.

Jurjen, bedankt voor al je inzet met en voor de band. We wensen Frank en de jeugdband 2.0 veel succes waar we ook als gemeente veel plezier aan mogen blijven beleven.

Kennis maken met Basics

Geplaatst 19 sep. 2017 10:04 door Redactie Lichtkring

Op zondagochtend 24 september organiseren we na de kerkdienst het koffiedrinkmoment voor de ouders van de basicskinderen 
(voor kinderen uit groep 7 en 8) in de clubruimte. Hier kunt u dan kennis maken met elkaar (ouders met ouders, kinderen met elkaar) en met de leiding van basics. Tevens is er een mogelijkheid om het materiaal wat we bij basics gebruiken in te zien. Voor koffie, thee, limonade en iets lekkers wordt gezorgd! 

Esmeralda Neven, Esther Prins en Annie Tol

Jeugdkerk-plus

Geplaatst 3 sep. 2017 09:23 door Redactie Lichtkring

Twijfel je weleens of je gelooft? Heb jij vragen bij het geloof of de Bijbel?
Vind je het leuk om met anderen in gesprek te gaan over geloof en maatschappij?
Kom dan naar jeugdkerk-PLUS!
Elke tweede zondag van de maand in de jeugdkelder van de Lichtkring. Je bent van harte welkom op 10 september, om half 10!
Jeugdkerk-plus is bedoeld voor alle jongeren vanaf het 4de leerjaar middelbaar onderwijs.

Groet, Ruth Schreuders (Jeugdkerk-plus leiding)

Jeugdkerk 3 september

Geplaatst 30 aug. 2017 10:50 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/jeugd%20150x150.png
Beste jongeren, 
We hopen dat jullie allemaal een leuke zomervakantie gehad hebben!

En dan gaat nu het echte leven weer beginnen. Misschien hebben jullie het nog even kunnen uitstellen door het zeilkamp van afgelopen weekend, maar nu begint het toch echt weer serieus hard werken te worden. Elke dag fietsen naar school, daarna huiswerk maken en wellicht 's avonds nog trainen.

Gelukkig is er aanstaande zondag jeugdkerk. Hoef je maar een klein beetje stil te zitten en mag je hardop jouw inbreng en mening geven. Allereerst gaan we tijd besteden aan het verwelkomen van de 'overstappers'. Daarna introduceren we het thema 'Mozes' en gaan we testen wat jullie van hem weten en of jullie daar creatief mee om kunnen gaan. 

Hartelijke groet en tot zondag,
Nora, Elly, Annnick, Menno, Rianne, Henny en Lona  

Inschrijving zeilweekend verlengd

Geplaatst 19 jun. 2017 11:09 door Redactie Lichtkring   [ 29 jun. 2017 10:23 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Zoals eerder aangekondigd gaan we eind augustus weer met een grote groep jongeren zeilen in Friesland. Inmiddels hebben er al meer dan 40 jongeren, stafleden en schippers zich aangemeld via de website. 
Wil je dit mooie evenement niet missen klik hier voor meer informatie en je in te schrijven.

Op vrijdag 30 juni is er om 20:00 uur een informatie avond in de kelder van de Lichtkring.

Zie hieronder een impressie hoe het er op zo’n weekend aan toe gaat.

Impressie zeilweekendJeugdkerk...maar dan anders....

Geplaatst 30 mei 2017 04:34 door Redactie Lichtkring

Deze keer een alternatieve jeugdkerk. Aanstaande zondag is er als onderdeel van het zomerspektakel een openluchtdienst "Pinksterfeest aan het meer'. Het lijkt ons leuk om daar met elkaar naar toe te gaan. We verzamelen om 9.00 bij de Lichtkring en fietsen dan met elkaar naar de Zegerplas. Dus kom op de fiets en kom op tijd! 

Ik weet het...... 9.00 is erg vroeg, maar vooruit voor één keertje, voor een goed doel :-) 
Hartelijke groet, Elly

Kinderkamp van de Lichtkring in Loon op Zand

Geplaatst 23 mei 2017 10:52 door Redactie Lichtkring

Elk jaar gaan we met de kinderen van de club en de kinderen van de kindernevendienst een weekend naar Loon op Zand. Dit jaar gingen er 32 toppers mee. Ook gaat er voldoende leiding mee. De allerleukste kinderen samen met leiding die problemen heeft volwassen te worden, is een garantie voor een super weekend. Natuurlijk keken we al heel de week naar buienradar. (hoe vaker je dat doet, hoe meer kans op goed weer) Toch maar lange broeken, een extra trui en een regenjasje in de tas gedaan.

Vrijdagavond om half zeven verzamelden alle kinderen en de zenuwachtige ouders zich bij de lichtkring. De bus was op tijd en toen ook de laatste kinderen arriveerden (er was weer eens iets met de Julianabrug) konden we exact op tijd vertrekken naar de Mussenberg. Onderweg waren er geen problemen. Iedereen kon zijn snoepzak open krijgen. En als je er om vroeg kreeg ook de leiding 1 snoepje. Om kwart over acht kwamen we aan bij de Mussenberg in Loon op Zand. Na de kampregels, limonade en het opmaken van de bedden, was het de allerhoogste tijd voor het eerste bosspel.

Voor de jongste deelnemers was dit al best spannend. Er moesten theezakjes gesmokkeld worden door het bos. Hoe vind je de weg door het bos zonder afgetikt te worden. En wonder boven wonder aan het eind van het spel waren er nog net zo veel kids over. Na dit spel was het tijd om de jarige Thomas Lefeber toe te zingen. Wat genoot die jongen daar van. Nog wat extra chips erin en hup de kleintjes naar bed en de kinderen van groep 7 en 8 mochten nog het bos in voor een spooktocht. Voor sommige leiding was dit wel erg spannend, maar de kinderen hebben iedereen er door heen gesleept. Terug in het kamphuis was het tijd voor soep en een paar laatste spelletjes. Daarna ging iedereen gelijk slapen, echt waar hoor.

 


De volgende ochtend was het tijd voor de grote speurtocht naar de Loonse en Drunense Duinen. Vergeten buienradar te checken en de regenjas uit de tas gehaald en drinken en snoepjes erin. Halverwege de tocht vroeg ik me wel af met hoeveel omwegen je ergens naar toe kan lopen. Maar het was een super tocht. Het kleine buitje met wat schattige hagelsteentjes was een mooi moment om groepsband te verstevigen. Maar als je dan uiteindelijk bij de eindbestemming aankomt en je zelfgesmeerde boterhammetjes gebracht zijn, dan is geluk heel gewoon. Na het vrijspelen op de zandverstuiving liepen we terug. Na de nodige rust was het de allerhoogste tijd voor pionnenroof en als afsluiter een estafette. Het skilopen bleek lastig voor de jeugd, maar de oudjes deden dat maar even voor.

Na alle inspanning was het tijd voor een filmpje op de beamer. Deze film gaf de keukenploeg de tijd om de patat, frikandellen en de kroketten klaar te maken en uit te delen. Waar is de groente hoor ik u al denken. Wat dacht u van appelmoes en tomatenketchup. En oh ja een stukje komkommer. Wij zorgen echt wel goed voor de jeugd hoor.

In de avond was het weer tijd voor een bosspel. Na de Marshmallows bij het kampvuur was het tijd voor de kleinsten om te gaan slapen en de oudere kinderen gingen rustig nog wat kletsen of weerwolven. En alweer kwamen ze welterusten zeggen en gingen ze zonder commentaar gelijk slapen. Netjes tanden gepoetst, niet meer snoepen en gelijk slapen. Wat een lieve kinderen. De volgende morgen was er de kampdienst onder leiding van Nathan en was er contact met de lichtkring. De kerk en schooldienst met de Fontein was daar volop bezig en enkele van de leerlingen waren met ons mee. Dan is het extra leuk om even contact te hebben.

Na de leuke kampdienst met als conclusie van de kinderen: je grootste talent is jezelf zijn, gingen ze opruimen en vrij spelen. Na een broodje knakworst en het spel ren je rot was het de hoogste tijd om naar Alphen te gaan. De bus reed iets anders terug als de leiding verwachtte, maar uiteindelijk kwamen we netjes op tijd en onder de banken aan in Alphen. De uitgeruste ouders stonden daar hun kroost op te wachten. Wij als leiding hopen dat ze allemaal een leuk kamp hebben gehad en dat ze vrienden hebben gemaakt. Ze mochten hopelijk allemaal zichzelf zijn. Verder wil ik alle mensen bedanken die eten en drinken hadden gegeven.

Groetjes van Herman, Edwin, Wilma, Anne, Sabine, Mariska, Wouter, Simone, Gerda, Tineke, Hanneke en Nathan
      
 

1-10 of 213