Actueel‎ > ‎

Nieuws jeugdStart catechesegroepen

Geplaatst 19 sep. 2019 09:57 door Redactie Lichtkring

Deze week beginnen de catechesegroepen weer. 
Voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar is er een groep. 
In totaal gaan er dus zes groepen van start. Dit jaar komt er ook een zevende groep. 
Deze groep is bestemd voor jongeren die minder hebben met praten of een grote groep,
maar graag op een andere manier aan de slag gaan. 
De groep bestaat uit jongeren van verschillende leeftijden. 
Wil je meer weten, neem dan contact op met
Esther Rijlaarsdam en Esmeralda Neven, die deze groep gaan leiden.
(e.neven2014@gmail.com of 0172 426265)

Start jeugdclubs

Geplaatst 14 sep. 2019 10:15 door Redactie Lichtkring   [ 14 sep. 2019 10:38 bijgewerkt ]

Het clubseizoen gaat weer beginnen! 
Vanaf 2 en 3 oktober ben je weer van harte welkom op een van de clubavonden.
Hou jij van spelletjes, knutselen, buitenspelen of gewoon van lekker chillen? 
Kom dan ook naar club! 
We hebben ook een disco-avond, een filmavond en Sinterklaas komt een keer langs. 
Als afsluiting van het jaar kun je mee met het spetterende kampweekend. 
Reden genoeg dus om een keer te komen kijken!

Je hoeft niet alleen te komen, je klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes zijn ook van harte welkom.
De club vindt plaats in de jeugdkelder van 7 tot 8 uur ’s avonds.

Op woensdagavond voor de groepen 6, 7 en 8
Op donderdagavond voor de groepen 4, 5 en 6

We zoeken nog enthousiaste leiding voor de woensdagavond.
Lijkt je dit leuk, neem dan contact op met Sabine van de Bovenkamp of Adriaan Lefeber

Zeilweekend 2019 met zon, wind en regen

Geplaatst 11 sep. 2019 14:13 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202019%20150x150.jpg
Zeilen tijdens het eerste weekend na de zomervakantie is inmiddels een vast ritueel geworden voor de jongeren uit de Lichtkring, Goede Bron en de Maranathakerk. Dit jaar was het aantal aanmeldingen boven verwachting en moest er voor een groep van 72 personen gezocht worden naar extra slaapruimte. De tenten konden op het laatste moment in de auto’s blijven, omdat er ruimte in het kamphuis vrij kwam voor onze groep. 

De weersverwachtingen waren helaas niet zo goed als de afgelopen jaren. Er werd veel regen en wind verwacht. Dus een extra oproep om het regenpak niet te vergeten werd nog even naar de deelnemers gestuurd. Direct na het vertrek op zaterdagmorgen uit de haven moesten de regenpakken aangetrokken worden. Een flinke bui kregen we te verduren. Maar niet getreurd, het was slechts een korte hevige bui. Met een lekker windje in de rug zeilden we richting Langweer. Via de Brekken, het Jentjemeer en de “Noorder oude weg” konden we, nadat de wind naar het noorden was gedraaid, weer halve wind terug varen naar Heeg. Een mooie maar lange tocht met veel bruggen. Volgens Jan-Henk hadden we vaker het zeil gehesen dan de afgelopen 6 kampen.

Op zaterdagavond zat de sfeer er goed in. Met een muzikale bingo had de zaterdagavondgroep een leuk programma samengesteld. Tot in de kleine uurtjes werden er nog spelletjes gedaan in de grote zaal van het kamphuis. Op zondagochtend scheen de zon en konden we onze, door de jongeren zelf georganiseerde, kampdienst houden.
Na de kampdienst gingen we weer snel naar de haven, om ook op deze dag nog lekker te kunnen zeilen. Een mooi gezicht hoe 12 boten met herkenbare vlaggen over het Hegermeer zeilden.
Aan het einde van de middag heeft de kookploeg weer heerlijk voor ons gekookt. Nog even snel met elkaar het kamphuis opruimen en dan weer de bus in terug naar Alphen. Om ongeveer 20:00 uur werden we met koffie voor de ouders verwelkomd bij de Lichtkring.

Heb je ook van die goede herinneringen aan het weekend? Bekijk de foto’s op Facebook via de website.

Vond je het weekend ook zo leuk of wil je volgend jaar ook graag mee, noteer de datum alvast maar in je agenda: 
4 – 6 september 2020.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Zeilweekend%202019.JPG


Kennismaking Basics

Geplaatst 11 sep. 2019 11:03 door Redactie Lichtkring

Op 6 oktober is de eerste basics van dit seizoen voor iedereen die in groep 7 of 8 van de basisschool zit. We zullen dit seizoen 9 keer bij elkaar komen en iedere keer een nieuw thema met elkaar behandelen. Dit kan gaan over geloven, de kerk, de bijbel, bijbelse personen, de eredienst, de christelijke feesten etc.. We gaan met elkaar in gesprek, doen een quiz of een andere creatieve verwerking.

Op 22 september zullen we na de kerkdienst kennis maken met elkaar in de ruimte op de 1ste verdieping van de Lichtkring. Zowel ouders als kinderen zijn dit moment van harte welkom. Het materiaal kan ingezien worden, vragen kunnen gesteld worden en er is gelegenheid om in gesprek te gaan met de basicsleiding en met elkaar. We hopen u / jullie de 22ste te ontmoeten.

Esmeralda, Esther en Annie

nieuwe vlog

Geplaatst 2 jul. 2019 09:45 door Redactie Lichtkring

Afgelopen zondag was de overstapdienst, waarin kinderen van groep 8 overstapten naar de middelbare school. Ze mogen meedoen aan activiteiten zoals jeugdkerk, catechese en het zeilweekend. Maar wat houden deze activiteiten allemaal in? In deze 'Q&A'-vlog beantwoordt het vlogteam met hulp van drie meiden die al op de middelbare zitten, alle vragen van de overstappers.
Q & A overstapdienstzondag geen jeugdkerk

Geplaatst 1 jul. 2019 11:08 door Redactie Lichtkring

Beste jeugdkerkleden.

Aanstaande zondag is er geen jeugdkerk. Het jeugdkerkseizoen van 2018-2019 zit er op. Jullie zijn vast bezig met de laatste loodjes van het schooljaar. Als ik goed geïnformeerd ben hebben jullie komende week toetsweek. Zet hem nog even op!

Wij als leiding vonden het afgelopen jaar erg gezellig. We hebben serieuze gesprekken gevoerd en veel plezier gehad. Zo hebben we ontdekt dat jullie echte toneelspelers zijn, die bijzonder goed kunnen improviseren. Ook lusten jullie een heel veel pannenkoeken, zijn er echte filmliefhebbers onder jullie en echte spelletjes fanaten.

We hopen jullie allemaal weer te zien op zondag 1 september. Nou ja allemaal..... een aantal van jullie schuiven natuurlijk door naar de jeugdkerk plus. Gelukkig zijn er ook weer overstappers die we dan van harte welkom gaan heten.

Hartelijke groet,
Elly

Kliederkerk 23 juni

Geplaatst 13 jun. 2019 09:24 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Kliederkerk%20150x150.png
Zondag 23 juni is er weer kliederkerk van 16:00 tot 18:00. Het thema is “Laat maar waaien”. 
Kom samen spelen, kliederen, doen en eten om zo het verhaal van deze middag te ontdekken. 
Neem papa, mama, opa, oma en de buren mee om er een gezellig doe-uurtje van te maken. Vragen? Neem contact op met Jeanette van Veelen of Jos Edel.

Jeugdkerk naar de Zomerdienst aan het meer

Geplaatst 5 jun. 2019 12:00 door Redactie Lichtkring

Beste jongeren

Aanstaande zondag is er een kerkdienst aan de Zegerplas. Voor iedereen die mee wil, we vertrekken om 8.30 op de fiets vanaf de Lichtkring.

Hartelijke groet,
Elly

Voor alle groep achters!

Geplaatst 29 mei 2019 11:01 door Redactie Lichtkring

Binnenkort gaat er voor jou een heleboel veranderen; je neemt afscheid van de basisschool, van veel bekende klasgenoten, juffen en meesters.

Na de vakantie ga je naar het voortgezet onderwijs. Dat is leuk, maar ook spannend, omdat je niet precies weet hoe het daar allemaal zal gaan verlopen.

Ook in de kerk blijft het voor jou niet hetzelfde. Tot nu toe kon je naar de kinderneven-dienst en basics toe. En ja… ook dat gaat veranderen!

Op zondag 30 juni 2019 willen we erbij stilstaan, dat jij met nog een aantal kinderen “overstapt” naar de “gewone dienst”. Dominee Anne-Marie van Briemen leidt deze kerkdienst en wil jullie heel graag van te voren ontmoeten. Om te horen hoe jullie het in de kinderkerk & bascis hebben gehad en om samen de overstapdienst voor te bereiden. Dat is op dinsdagmiddag 11 juni om 15.30 uur in de Lichtkring. Fijn als je daarbij kunt zijn!

Om er voor te zorgen dat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen willen we je vragen om vóór 4 juni door te geven of je mee doet met de overstapdienst en of je er dus ook 11 juni bij bent. Je kan je reactie per mail doorgeven aan: p.n.westerink@gmail.com

Groetjes van de leiding van de kindernevendienst van groep 7-8 en basics,

Dita van Dijk, Marion de Groot, Renske Pison, Priscilla Westerink, Esther Prins, Annie Tol en Esmeralda Neven

Pannenkoeken eten jeugdkerk

Geplaatst 23 mei 2019 10:00 door Redactie Lichtkring

Beste leden van de jeugdkerk, 

24 mei is het zo ver. Dan gaat de Panzania-groep voor ons aan het werk om pannenkoeken voor ons te bakken. Deze keer dus geen thema en geen discussie. Nee het is de bedoeling dat je een gezonde eetlust meeneemt, een goed humeur en gezelligheid. 

We starten om vrijdagavond om 18.30 in de jeugdkelder. Eten een hapje met elkaar en kijken dan waar jullie zin in hebben, een film, spelletjes, of gezellig kletsen. 

Laat wel even weten of je komt, dan kunnen we daar met de inkoop rekening mee houden. 
Je kunt je opgeven via renoot@hotmail.comEn als je wil mag je op de avond zelf een bijdrage leveren voor de Tanzaniagroep, die in Tanzania komende zomer in een weeshuis aan het werk gaan. 

Hartelijke groet, 
Nora, Lona, Henny, Menno, Annick, Rianne en Elly 

1-10 of 282