Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Bericht van de jeugdkerk plus

Geplaatst 16 mrt. 2015 13:01 door Redactie Lichtkring
Tijdens de bijeenkomst van 8 maart stonden we met de jongeren stil bij het thema: ‘Open je handen, Jezus deed dat ook voor jou!’
Nadat we stil stonden bij wie Jezus voor ons is, keken we naar een filmpje waarin rappers d.m.v. een graffiti tekening vertelden over de kern van het Christelijk geloof. Met elkaar gingen we hierover in gesprek.
Veel jongeren zien Jezus als een voorbeeld die ons allen oproept om er te zijn voor onze naasten.
Jezus vraagt dus van ons om ‘de handen uit de mouwen te steken’.
Met de jongeren hebben we kaarten gemaakt in de vorm van een hand met daarop een bemoedigende tekst die de jongeren zelf hebben bedacht. Deze handen/groeten sturen wij naar Villa Vrede, een ontmoetingsplaats in Utrecht voor mensen zonder een verblijfsvergunning. In Utrecht wonen naar schatting 5.000 mensen zonder verblijfsvergunning, ze bestaan maar mogen er niet zijn. Bij Villa Vrede vinden zij een plek waar ze simpelweg mogen ‘zijn’, waar zij zich veilig kunnen voelen en een sociaal netwerk kunnen opbouwen. We hopen hen op deze wijze te groeten en te bemoedigen.
Een paar voorbeelden van teksten die de jongeren zelf bedachten voor op deze kaarten:

• You’re not alone, we are thinking about you
• Trust in de hands of God
• Together strong
• I wish you hope for the future, have faith in your dreams, and maybe some day your
dream will come true.
• Have faith don’t give up the fight, we stand strong together, I believe in you, you’re my
inspiration.

De leiding van de Jeugdkerk plus