Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 27 mrt. 2014 12:19 door Redactie Lichtkring   [ 27 mrt. 2014 12:20 bijgewerkt ]

Met de bus naar de EO-jongerendag
Wie van de jongeren wil mee naar de EO-jongerendag op 14 juni? Als je dat wilt, dan kun je meerijden met een gezellige, Alphense bus. Kosten bedragen 12,50 euro. In de bus zullen dus ook jongeren uit gemeentes in Alphen aan den Rijn plaatsnemen. In verband met het regelen van het vervoer is snel opgeven noodzakelijk. Stuur een mailtje naar mij, jeugdwerker@pkn-lichtkring.nl, dan geleid ik het door. Graag voor het einde van deze week.

Catecheses
Dankzij de methode Provider waaieren de catechesegroepen in de Lichtkring thematisch allerlei kanten uit. Een tussenstand. De jongste, en meest dynamische, groep heeft het thema ‘pesten’ afgerond. Nu zijn ze aan de slag met duurzaamheid. Wat heeft dat bijvoorbeeld te maken met de scheppingsverhalen? De tweedeklassers zijn juist bezig met de serie over pesten. Maar er is ook iets anders dat hun aandacht heeft. Eind april, begin mei organiseren zij een heerlijke maaltijd, onder leiding van een professionele kok, waarvan de opbrengsten naar Aljeco zullen gaan. Nadere informatie zal vast nog volgen. De derde groep is aan de slag geweest met het onderwerp ‘beelden met een verhaal’ over kunst en geloven. In deze vastentijd bespreken ze het thema ‘bezit, vasten en solidariteit’.

De jongste bovenbouwers laten social media achter zich. Nu richten zij zich op het onderwerp ‘En, nog wat gemerkt van God?’ Het is de vraag of dit volledig hun aandacht zal hebben. De whatsapp-groep hier is vooral in de ban van een taartencompetitie tussen de deelnemers. Mensenrechten stonden centraal bij de groep van Esther en Flip Geerling. Afgelopen week hebben zij, in dat kader, de voorstelling Madame Rosa bezocht. Moordvrouwen, toen en nu, is volgende gespreksonderwerp.

Met de oudste groep zal ik deze week om tafel gaan. De resultaten van hun exercitie om de vrouwen uit de Bijbel in beeld te krijgen, hebben ze mij opgestuurd. Samen gaan we hierover in overleg. Duurzaamheid, verantwoord omgaan met de aarde, is het thema wat de komende weken geprogrammeerd staat.

De jongste drie groepen werken daarbij ook toe naar de catechesedienst van 13 april. Hoe en wat die viering er precies uit zal zien, dat weten we nog niet. Maar in elk geval zullen ze alle drie een bijdrage leveren.

Kinderliederen
De bundel met kinderliederen is hard op weg gerealiseerd te worden. Inmiddels is er toestemming van verschillende uitgevers om een aantal geselecteerde liederen in een bundel op te nemen én ook om deze te mogen beameren in de kerk. Tijdens kerkdiensten en bij allerlei jeugdactiviteiten (kindernevendienst, clubs, kring jonge ouders, oppas) zal de bundel gebruikt (kunnen) gaan worden. Doel is om de jeugd aan het zingen te houden en te krijgen. De laatste jaren zijn er tal van mooie, frisse christelijke liederen bijgekomen. Met de bundel hopen we kinderen en ouders hiermee vertrouwd te laten raken. Tijdens de overstapdienst, eind juni, zal het resultaat worden gepresenteerd. Maar vermoedelijk zal de (geleidelijke) introductie al daarvoor plaatsvinden.

Hartelijke groet,
Martin Boon