Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Bijbel Basics

Geplaatst 26 mrt. 2020 12:06 door Redactie Lichtkring
In de veertigdagentijd hebben we een mooi project voor de kinderen van Bijbel Basics. Omdat de zondagse diensten alleen digitaal zijn, is het project van de kinderkerk ‘omgebouwd’ tot een werkvorm om thuis in het gezin te doen. Het Bijbelgenootschap schrijft hierover: ‘De komende weken gaat het leven allemaal net even anders dan we gewend zijn. Maar gelukkig kun je nog steeds mooie momenten hebben rond de Bijbel, gewoon thuis aan de keukentafel. Omdat de kerkdiensten tijdens deze zondagen (29 maart en 5 april) niet doorgaan, bieden we voor de komende zondagen het Bijbel Basics materiaal ook in aangepaste vorm aan. We hebben het materiaal zo aangepast dat het speciaal gericht is op de gezinssituatie, zodat je thuis samen met je kinderen kunt toeleven naar Pasen.’ Deze programma’s zijn gratis te downloaden via www.debijbel.nl/bijbelbasics. Mochten er problemen zijn bij het downloaden dan kun je contact opnemen met Esmeralda Neven e.neven2014@gmail.com.

Ben je op zoek naar creativiteit om samen met de kinderen bezig te zijn rond geloof & kerk? Dan loont het ook de moeite om te kijken op de website van Matthijs Vlaardingerbroek: www.creatiefkinderwerk.nl. Onder het kopje ‘Coronavirus: ideeën thuis’ vind je o.a. een online programma voor iedere zondag dat de kerk gesloten is. Ook is er de dagelijkse ‘Henkie-show’. Afgelopen week waren er al 30.000 kijkers!