Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Clubwerk volop actief

Geplaatst 14 jan. 2020 13:05 door Redactie Lichtkring
Na de zomervakantie zijn we vol enthousiasme gestart met 2 groepen kinderen die op woensdag- en donderdagavond in de jeugdkelder samenkomen. Na een kort bijbelverhaal heeft de leiding altijd een leuk spel of opdracht bedacht en kan er geknutseld of gekleid worden. Inmiddels zijn er al heel wat kerststerren, pindaslingers voor de vogels en hoofden van papier-maché gemaakt.

Dit seizoen zijn we ook de samenwerking met de Maranathakerk aangegaan zodat ook hun kinderen naar de clubavonden kunnen komen. We zijn erg blij dat dit al een eerste resultaat heeft opgeleverd. Hopelijk volgen er meer.

Naast al het spel en geknutsel hebben we ook al een leuke Sirkelslag gehad. De landelijke PKN organiseert jaarlijks een leuke avond vol opdrachten. Dit keer deden we allemaal opdrachten aan de hand van het verhaal van Daniel. We moesten elkaar vertrouwen door met een blinddoek om verschillende smaken proeven, waarbij ui minder in de smaak viel dan snoepjes. Ook moesten we een goud/metalen beeld bouwen om deze zo vaak mogelijk omver te werpen.

Ook de Sint had dit jaar tijd om een bezoekje aan de clubavond te brengen. Tussen de contactmaaltijd en de oefenavond van de musical Judas, werd iedereen bemoedigend toegesproken door de heiligman. Een van de kinderen had zelfs wat liedjes op gitaar ingestudeerd, zodat we hem konden toezingen. De pieten waren ook dit jaar erg ondeugend, dus als je nu nog in de kelder zoekt kom je in alle hoeken vast nog wel iets lekkers tegen.Binnenkort hebben we nog een filmavond en discoavond op de planning staan en zijn we met de voorbereiding van het Lichtkringkamp bezig. Ook willen we op een van de avonden een bijenhotel gaan maken die voor de kerk willen plaatsen. Binnenkort laten we weten welke hulp we nog kunnen gebruiken.

Namens alle vrijwilligers van het clubwerk,

Adriaan Lefeber
Comments