Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Even meekijken bij de jeugdkerkplus

Geplaatst 19 jan. 2015 12:43 door Redactie Lichtkring
Dit maal stond de jeugdkerkplusbijeenkomst in het teken van de liefde. Aanleiding van dit thema was de aankondiging van het huwelijk van Martin, onze voormalige jeugdwerker, en Harmke. Met de jongeren dachten we na over wat nu echt van belang is in een relatie. Liefde, respect, vertrouwen stonden bij veel jongeren voorop. Maar ook zaken als elkaar vrijlaten, jezelf kunnen zijn en elkaar de kans bieden om door te ontwikkelen/groeien werden heel erg belangrijk gevonden.

Met elkaar in gesprek blijven en elkaar steunen waren volgens de jongeren belangrijke voorwaarden. Nadat we hadden gesproken over de relatie over twee geliefde, gingen we met elkaar in gesprek over de bron van liefde, namelijk de liefde van God of sterker nog dat Hij liefde is. De liefde in eigen persoon. Daarom, puur uit liefde, schiep Hij ook deze aarde. Schiep Hij licht, de bomen, de dieren. Schiep Hij mensen, schiep hij ook jou. Een God die zich niet in zichzelf opsluit. Een God die zich meedeelt.

Liefde is een mysterie. Een ding is wel duidelijk: liefde is het tegendeel van egoïsme. Heb je lief dan blijf je niet bij jezelf. Doelbewust doorbreek je de cirkel van je eigen bestaan. Je gaat op weg. Met handen vol goede gaven ga je op weg.

Na met elkaar aan een mooi cadeau voor Martin en Harmke te hebben gewerkt sloten we af met de volgende zegenbede:

Liefde- het hoogste wat van Godswege voor een mens is weggelegd.
Je bent ervoor geschapen.
Liefde is een geschenk, waarmee je schepper je leven leefbaar en vierbaar maakt.

Het was een mooie en boeiende jeugdkerkplus. We kijken weer uit naar de volgende bijeenkomst. Kom je ook?!

De leiding van de jeugdkerkplus