Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Gespreksavonden “Gedoopt...en dan?”

Geplaatst 19 feb. 2013 10:27 door Jeugdraad Lichtkring   [ 19 feb. 2013 13:05 bijgewerkt door Redactie Lichtkring ]

Maandagavond 4 maart: gedoopt, en dan? 

Gedoopt, en dan? Dan begint het pas voor de doopouders! Binnenkort is er een gespreksavond om daar met elkaar over door te praten. Iedereen die de afgelopen jaren doopouder is geweest, is hartelijk welkom!  

ja, ik beloof ons kind voor te gaan op de weg die de Heer ons heeft gewezen. Die gelofte heb jij misschien de laatste jaren ook eens gedaan, voorin de kerk. Wat betekenen die woorden, en wat houdt de doop ook al weer precies in? Samen zullen we zoeken naar antwoorden. 

Maar we kijken nadrukkelijk ook verder. Hoe geef je inhoud aan die gelofte die je bij de doop van de kind deed? En is dat wel vol te houden als je bijvoorbeeld zelf veel vragen en twijfels hebt bij geloven? Met andere ouders zal er op deze avond volop
gelegenheid zijn hierover door te praten en ervaringen uit te wisselen. 


Op Maandagavond 4 maart zal deze avond in gebouw de Lichtkring plaatsvinden. Jullie zijn van harte uitgenodigd. Vanaf 19.45 uur zal de koffie en thee klaarstaan, we beginnen om 20.00 uur. De avond wordt mede georganiseerd door leden van de jeugdraad. Er is gelegenheid om ook aan hen je wensen kenbaar te maken m.b.t. activiteiten in de nabije toekomst.

Het zou prettig zijn wanneer jullie kunnen komen naar de Lichtkring. Wil je laten weten of (een van) jullie (zal) komen? Dit kan via de jeugdraad (Marjel Benard, jeugdraad@pkn-lichtkring.nl); bij voorkeur voor 27 februari. 

Graag tot ziens! 

Drs. Martin Boon
Ds. Kees van Stralen 

Comments