Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Gezocht: Studentenvereniging

Geplaatst 21 feb. 2013 09:50 door Jeugdraad Lichtkring

Bericht voor alle (aankomende) studenten HBO/Universiteit (en hun ouders)

Binnenkort ga je studeren, of je studeert al even. Daarbij zal je misschien ook kiezen voor een studentenvereniging. Nu leek het mij handig om vanuit mijn rol als jeugdwerker in de Lichtkring enkele suggesties te doen wat betreft de keuze voor een studentenvereniging. Er hangt namelijk volgens mij best wat van af…

Voor veel studenten is een vereniging dé eerste gemeenschap waar ze bij horen. Waar allerlei andere contacten los/vast worden en ook de kerk minder in beeld is, is de vereniging vaak het (sociale) houvast. Een aantal (christelijke) studentenverenigingen zou ik willen aanbevelen.

- Ichthus: http://www.ichthuslandelijk.nl/welkom/ (doorklikken naar de verschillende steden). Volop ruimte voor ontspanning op deze vereniging, maar ook de nodige inhoud. Met aandacht voor thema’s rond geloven, persoonlijke groei en ook volop gelegenheid voor sport en muziek.

- Navigators: http://www.navigatorsstudenten.nl/ (en weer doorklikken naar je stad). Een vergelijkbare studentenvereniging als Ichthus, maar wel een waar nog meer wordt gekozen voor het uitdragen van een christelijke boodschap.

Persoonlijk spreekt mij Ichthus misschien nog wel meer aan. Juist omdat daar meer ruimte is voor twijfels, zoeken, vragen. Maar ik heb heel positieve verhalen gehoord van mensen die op een van beide verenigingen zitten of zaten. Hoe dan ook, kies bewust als je voor een studentenvereniging gaat! Dat is wat ik vooral zou willen zeggen. Je toekomstige vrienden kunnen er weleens vandaan komen en het zal je zeker gaan vormen.

Veel wijsheid met kiezen gewenst, en ik ben altijd bereid om er eens verder met je over te sparren. Mail me gerust:jeugdwerker@pkn-lichtkring.nl

Vriendelijke groet, 
Martin Boon.

Comments