Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Hoe en wat in de kerk

Geplaatst 6 jan. 2016 06:48 door Redactie Lichtkring
Zondag start het project “Hoe en wat in de kerk” bij de kindernevendienst. We zullen drie zondagochtenden in januari tijdens de kindernevendienst in alle drie de groepen aandacht besteden aan het avondmaal, de eredienst en de doop.

Zondag vieren we het Heilig Avondmaal. Dit onderwerp wordt ook in alle groepen behandeld in de kindernevendienst. Omdat in onze gemeente ook de kinderen welkom zijn aan het Heilig Avondmaal willen we ze er jaarlijks iets over vertellen. Voor de groepen 1, 2 en 3 gebruiken we een paar prentenboeken van Trinette Verhoeven en één van Joke Bosch & Iris Boter. In de groepen 4 t/m 6 gebruiken we het materiaal “kleine Avondmaalscatechese” en voor de groepen 7 en 8 hebben we een aantal bijpassende lessen uit de Basiscatechese gehaald.
Zondag 24 januari gaan we het hebben over de eredienst. Zondag 31 januari is er een doopdienst en zullen wij in de kindernevendienst van alles rondom de doop behandelen. We zullen deze drie zondagen door middel van de verhalen, liedjes, plaatjes, vragen en verwerkingen aandacht besteden aan deze belangrijke onderdelen van de kerkdienst. We hopen alle kinderen deze drie zondagochtenden in de kindernevendienst te zien.

Namens de leiding van de kindernevendienst,
Erika Selser