Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Hoe en wat in de kerk

Geplaatst 30 jan. 2017 10:01 door Redactie Lichtkring
Zondag start het project “Hoe en wat in de kerk” bij de kindernevendienst. We zullen drie zondagochtenden in februari tijdens de kindernevendienst in alle drie de groepen aandacht besteden aan het avondmaal, de eredienst en de doop.

Aanstaande zondag vieren we de doopbediening van Annemijn. Het onderwerp “de doop” wordt daarom in alle groepen behandeld in de kindernevendienst.
Zondag 12 februari gaan we het hebben over de eredienst. Zondag 19 februari zullen wij in de kindernevendienst van de viering van het heilig avondmaal behandelen. Omdat in onze gemeente ook de kinderen welkom zijn aan het Heilig Avondmaal willen we ze er jaarlijks iets over vertellen. Voor de groepen 1, 2 en 3 gebruiken we een paar prentenboeken van Trinette Verhoeven en één van Joke Bosch & Iris Boter. In de groepen 4 t/m 6 gebruiken we het materiaal “kleine Avondmaalscatechese” en voor de groepen 7 en 8 hebben we een aantal bijpassende lessen uit de Basiscatechese gehaald. We zullen deze drie zondagen door middel van de verhalen, liedjes, plaatjes, vragen en verwerkingen aandacht besteden aan deze belangrijke onderdelen van de kerkdienst. We hopen alle kinderen deze drie zondagochtenden in de kindernevendienst te zien.

De kindernevendienstleiding