Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Jeugdkerk

Geplaatst 8 apr. 2014 09:15 door Jeugdraad Lichtkring
Beste mensen
Nu eens niet een berichtje voorafgaand aan de jeugdkerk om aan te kondigen waar we het over gaan hebben, maar een bericht achteraf om te vertellen hoe de bijeenkomst geweest is.

Afgelopen zondag morgen waren er twintig jongeren aanwezig bij de jeugdkerk viering. We starten in een kring, het waarom daarvan werd even later duidelijk, toen we een 'spel' deden waarmee wij het thema van de viering introduceerden: "Je hoeft niet bang te zijn".

Aan de hand van fragmenten uit de film 'The Passion' en de bijbellezing uit Lucas 12 : 1- 12, hebben we met elkaar besproken wat voor tips Jezus geeft om met angst om te gaan en hoe hij zelf met zijn eigen doodsangst in Getsemane is omgegaan.
Vervolgens hebben wij in subgroepen met elkaar gedeeld waar wij zelf bang voor zijn en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Tot slot hebben we onze zorgen symbolisch bij het kruis van Jezus gebracht door het aansteken van een kaarsje.
Er zijn dit jaar nog twee vieringen gepland en wel op 1 juni en 6 juli (4 mei is er geen jeugdkerk ivm de meivakantie).

Hartelijke groet, Erica Gordeau, Henny Grisel, Nora de Jong, Jan-Reiner Meijer, Elly Notenboom en Lona Stevens.