Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Jeugdkerk Plus

Geplaatst 11 feb. 2013 09:26 door Jeugdraad Lichtkring
Op 10 februari 2013 waren 23 jongeren naar de jeugdkerkplus gekomen. Deze ochtend stond in teken van de voorbereiding van de ochtenddienst van 3 maart.

Bij het rondje voorstellen kon iedereen 2 geeltjes beschrijven. Waarvoor kom je wel en waarvoor kom je niet naar de kerk. Het was de basis voor een brainstormsessie voor aansprekende input voor 3 maart. En het begon ideeën te stormen. Paulus maakt 2000 jaar geleden in de brief naar de Korintiërs al een vergelijking tussen sport en kerk. Nu is een vergelijking nog zeer actueel met alle overeenkomsten en verschillen. Een greep uit de reacties:
Sport is bewegen en kerk is stilzitten. Laten we de stoelen weghalen en we krijgen gelijk meer beweging.
Bij de sport is één winnaar en in het geloof zijn we allemaal winnaar.
De rest van de reacties is op 3 maart te beluisteren.
Het uur was om voordat we eigenlijk klaar waren. Wat wil je nog meer.
Klik op de foto's voor een vergroting.