Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Jongeren bezochten kerkasiel

Geplaatst 13 jan. 2019 05:37 door Redactie Lichtkring
Op zaterdagavond 5 januari ging Martine van der Herberg twee uur lang voor in de Haagse Bethelkapel. Dit was, los van het vreemde tijdstip, geen doorsnee kerkdienst: het was onderdeel van het ‘kerkasiel’, de continue stroom aan diensten die juridisch bescherming biedt tegen uitzetting van een Armeens gezin. Een enthousiaste groep van ongeveer 20 gemeenteleden, voornamelijk jongeren, reisde mee naar Den Haag om de dienst bij te wonen. De redenen waren tweeledig: enerzijds heerste er nieuwsgierigheid naar deze aparte kerkelijke situatie, en anderzijds willen de Lichtkringleden hiermee deel zijn van het statement richting de immigratiestandpunten van de regering.

In de dienst werd het Bijbelboek Ruth integraal behandeld. Het verhaal over de buitenlandse vrouw die zichzelf een plek probeert te geven in een onbekend land kon haast niet toepasselijker. Toen de fraaie en betekenisvolle dienst om twaalf uur was afgelopen, keerden de gemeenteleden na een gesprek met een dochter van het gezin die nog wakker was naar huis. Het stokje was inmiddels overgedragen aan een Haagse dominee, die de volgende twee uur van deze marathon voor zijn rekening nam. Hierdoor houdt dit kerkasiel, dat in oktober begon, ook in 2019 vooralsnog stand.