Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 11 oktober, Jezus spreekt met Mozes en Elia!

Geplaatst 8 okt. 2020 10:45 door Redactie Lichtkring
Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.
Op deze zondag staat Matteüs 17:1-13 centraal: een verhaal dat laat zien van wie Jezus zijn macht heeft gekregen. Het verhaal en de bijbehorende proefjes, werkjes en puzzels zijn via deze link of via debijbel.nl/bijbelbasics te vinden.

OM OVER TE PRATEN Bij de vragen staan verschillende soorten vragen: ‘weetvragen’ en ‘denkvragen’. Antwoorden op de weetvragen kun je opzoeken, bijvoorbeeld in het verhaal. Maar over de denkvragen kun je met elkaar blijven nadenken. Daarom zijn er ook geen foute antwoorden!

4-8 jaar
- Jezus en drie leerlingen gaan de berg op.  Welke twee andere mannen zijn daar ook?  Wat kun jij over hen vertellen?
 - De leerlingen zien dat Jezus verandert. Wat gebeurt er?
- Jezus heeft een stralend gezicht en witte kleren. Vind je dat bij Hem passen? Waarom wel of niet?
 - Waarom zou Hij er daarna weer gewoon zijn gaan uitzien, denk je?
- Waarom weet Petrus zeker dat Jezus de Zoon van God is?

8-12 jaa
- Wat gebeurt er op de berg? vertel het verhaal na.
- Wat zegt de stem uit de wolk over Jezus?
- Waarom zou God erbij zeggen: ‘Luister naar Hem!’?
- Als jij in één of twee zinnen mooie dingen over Jezus zou mogen zeggen, wat zou je dan zeggen?

Anneke heeft een kort filmpje over het verhaal gemaakt dat zondag tijdens het kindermoment wordt vertoond, dat moet je echt even kijken hoor! We zetten het daarna ook nog even op de site voor het geval je het zondag niet kunt zien.