Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 12 juli

Geplaatst 10 jul. 2020 10:41 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/koning%20Salomo%20150x150.jpg
Koning Salomo houdt heel veel van God. Hij geeft dan ook veel offers aan God. Op een bepaald moment komt God bij Salomo in een droom. God zegt: ‘Je mag me alles vragen wat je wilt en ik zal het je geven.’ Salomo weet meteen wat hij wil vragen. Hij vraagt God om wijsheid, zodat hij zijn volk goed kan leiden.
God vindt het zo bijzonder dat Salomo om wijsheid vraagt en niet om rijkdom of macht dat hij hem dit alles wel geeft. En daarnaast wordt Salomo ook een hele wijze koning.
Op een gegeven moment komen er namelijk twee vrouwen bij koning Salomo. Deze vrouwen hebben een kleine baby bij zich. Een van de vrouwen zegt het volgende: ‘Een tijdje terug hebben we allebei een baby gekregen, maar op een nacht is die vrouw op haar baby gaan liggen. Toen was de baby dood. Zij vond dit zo erg dat ze de dode baby bij mij neerlegde en de levende baby bij mij weghaalde en bij haarzelf neerlegde. De volgende dag zag ik dat de baby naast me dood was, maar toen ik beter keek zag ik dat het niet mijn baby was.’ ‘Dat is niet waar’ zegt de andere vrouw. ‘De levende baby is van mij, de dode baby is van haar.’ En zo gaat dat nog wel even door.
Dan zegt koning Salomo: ‘Haal een zwaard en hak de baby in tweeën.’ Dan zegt een van de vrouwen: ‘Nee, alstublieft koning. Maak het kind niet dood. Geef het dan maar aan haar.’ Maar de andere vrouw zegt: ‘Hak de baby maar in tweeën.’ Dan weet koning Salomo dat de vrouw, die het kind levend wil houden, de echte moeder is. Zij houdt echt van het kind. Een echte moeder laat haar kind nooit doden.
Zo wordt duidelijk dat God werkelijk wijsheid aan Salomo heeft gegeven.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/koning%20Salomo.png


Comments