Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 24 mei

Geplaatst 23 mei 2020 04:56 door Redactie Lichtkring
Psalm 23
David speelt op zijn harp en maakt een Liedje voor God. "De Heer zorgt voor mij, zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Hij geeft me alles wat ik nodig heb"
Wil jij ook weten hoe God een herder is voor jou? Ga dan maar snel samen met mama of papa Psalm 23 lezen!

Om over na te denken
4 tot ongeveer 8 jaar

- Wie zingt er een lied? Hij is nu koning. Welk beroep had hij eerst?
- Weet jij wat een herder doet?
- Zou jij later herder willen worden? Waarom wel of niet?
- David zingt in het lied dat God op een herder lijkt. Kun jij uitleggen waarom?
- David vindt God de allerbeste herder die er is. Waarom vindt hij God de beste herder?

8 tot ongeveer 12 jaar
- De psalm heeft als titel ‘De Heer zorgt voor mij.’ Hoe merk jij dat God voor je zorgt?
- In de psalm wordt God vergeleken met een herder. Waarom?
- Weet jij nog een ander beroep waarin je iets van God ziet?
- Wat vind je van de gedachte dat God altijd bij je is?
- Wat wil God je geven als je het moeilijk hebt? Zoek het in de psalm op.
- Hoe kun jij iemand die het moeilijk heeft, helpen?

Gebed
"Goede God, Dank u wel dat u voor ons zorgt, zoals een herder voor zijn schapen. U geeft ons alles wat we nodig hebben. U bent altijd bij ons. U beschermt ons en geeft ons moed. Ook als we het moeilijk hebben. Dank u wel daarvoor. Amen."

Liedjes
Er zijn twee liedjes deze week. De eerste is 'Als een Herder is de Heer". Deze kan hier gevonden worden.
Het tweede liedje is "De Heer is mijn Herder". Deze kun je hier vinden.

Materialen
Alle materialen nodig voor deze kinderkerk kunnen gevonden worden op BijbelBasics. Hier staan ook de knutsel werkjes.