Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 25 december

Geplaatst 23 dec. 2020 10:41 door Redactie Lichtkring
Hoera! Hoera! Het is Kerst!....
Vandaag lezen we een bijzonder kerstverhaal: het verhaal over Jezus’ komst in de wereld, zoals Johannes dat vertelt. Daarin komen geen Jozef en Maria voor, geen herders en engelen, en ook geen kribbe. Op het eerste gezicht lijkt het daardoor helemaal geen kerstverhaal. Maar door hoe Johannes zijn verhaal begint, lichten weer andere dingen op over Jezus en over zijn komst naar de wereld. Het eerste woord dat God sprak was: licht! En nu komt dat licht in Jezus naar de mensen toe, de mensen die steeds meer in het donker zijn gaan leven. Maar het licht schijnt niet alleen in het donker, het heeft zelfs gewonnen van het donker. Daardoor zal het nooit meer helemaal donker worden op de wereld. Het is Kerst, Jezus het licht voor de mensen was vanaf het begin bij God.

Vandaag sluiten we het advents- en kerstproject af. Het verhaal en de opdrachten kun je vinden via Jezus is het ware licht - Bijbel Basics - debijbel.nl. Er zit een kerstbingo bij voor tijdens het verhaal. Veel plezier. Hebben jullie de oplossing van de expeditiekaart al gevonden?

Namens de Kinderkerkleiding wensen we jullie een fijn Kerstfeest!