Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 26 april 2020

Geplaatst 25 apr. 2020 14:23 door Redactie Lichtkring

Samuel moet van God naar Isaï gaan om een van zijn zonen tot koning te zalven. Uiteindelijk wordt David tot koning gezalfd.

Dit lijkt geen logische keuze: David is de jongste, mensen verwachten geen grote dingen van hem. Maar God kijkt niet naar leeftijd of lengte, maar naar geschiktheid (en naar het hart).

Onze koning Willem Alexander kennen jullie wel. Hij is in 2013 koning geworden omdat zijn moeder koningin was en zij is weer koningin geworden omdat haar moeder koningin was enz. Welke eigenschappen heeft iemand nodig om een goede koning te kunnen zijn? Stel je voor dat wij de opdracht krijgen om een nieuwe koning te zoeken. Welke eigenschappen zijn dan belangrijk? Kijk eens naar de eerste Kinderkerkvlog in de dienst van 26 april misschien vinden we wel een geschikte kandidaat bij ons in de gemeente………

Ouders en kinderen kunnen gebruik maken van het materiaal van Bijbel Basics. Je kunt het verhaal samen lezen, kiezen voor een spel of bijvoorbeeld een knutselwerkje. Deze informatie is te vinden op de website www.debijbel.nl/bijbelbasics.