Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk 28 juni

Geplaatst 25 jun. 2020 12:28 door Redactie Lichtkring
Op deze zondag staat Matteüs 25:14-30 centraal: een voorbeeld van drie dienaren die allemaal uitgedaagd worden om te zorgen voor het geld van een rijke man. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons erop dat je goed je best moet doen als je ergens verantwoordelijk voor bent. Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons erop dat God ieder mens gaven en talenten geeft die bij die persoon passen, en die je mag inzetten voor goede dingen.Aan de slag: 
- Laat een kamerplant zien. 
- Vraag je kind(eren ) of de buren of familie weleens hebben gevraagd om voor de planten te zorgen als ze met vakantie zijn. - Hoe zorg je in de weken dat ze weg zijn dat de planten mooi blijven? 
 - Hoe reageren de buren of familie bij thuiskomst als ze de planten zien? 
- Stel, je belooft dat je voor de planten zult zorgen, maar je zet de planten van de buren of je familie buiten in hun tuin of op het balkon en je kijkt er verder niet naar om. Je hoopt dat het gaat regenen en er voldoende zon is, zodat de planten tóch goed zijn als de buren thuiskomen. 
- Hoe reageren de buren of familie bij thuiskomst als ze de planten zien? 
- Vandaag lees je het verhaal van een man die aan drie mannen vraagt om voor zijn geld te zorgen als hij op reis is. Wat de drie mannen hiermee doen is heel verschillend....

Comments