Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk zondag 27 september 2020

Geplaatst 24 sep. 2020 11:01 door Redactie Lichtkring
Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 8:23-27 centraal. De leerlingen van Jezus komen in zwaar weer terecht: de boot waar ze in zitten, verdwijnt bijna onder water. Dan doet Jezus iets heel bijzonders. Wil je weten wat hij doet? Lees dan snel het verhaal dat hier te vinden is.

Vragen om over te praten:
4-8 jaar
- Als het ’s nachts weleens stormt, word je dan wakker? Of slaap je door de storm heen?
- Waarom maken de leerlingen Jezus wakker?
- Wat roepen ze tegen Jezus? Wat zegt Jezus daarop?
- En wat doet Hij?
- De leerlingen zijn stomverbaasd. Ze zeggen: ‘De wind en het water doen wat Jezus zegt!’ Hoe zou dat kunnen, denk je?

8-12 jaar
- Heb je weleens gevaren? Was er toen ook harde wind of storm?
- Wat doen de leerlingen tijdens de storm, en wat doet Jezus?
- Wat vind je ervan dat de leerlingen, zelf vissers, zo bang zijn?
- De leerlingen zijn bang, maar ze laten in het verhaal nog meer emoties zien. Weet je welke?

10-12 jaar
- Hoe stevig de boot van de leerlingen ook is, de storm overvalt hen. Ook wij kunnen het goed voor elkaar hebben, maar dan overkomt je iets moeilijks. Herken je dit, en hoe ga je daar dan mee om?
Mocht je nog zin hebben in een leuk knutselwerkje of spelletje. Kijk dan maar snel op de site of er nog iets leuks voor je tussen zit.