Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk zondag 29 maart

Geplaatst 28 mrt. 2020 09:17 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/kinderkerk%2029%20maart%20150x150.jpg
Deze zondag pakken we de draad weer op van het veertigdagen tijd project ‘Tussen hemel en aarde’. We lezen uit Mattheus 7:24 – 8:1, de gelijkenis over het bouwen van een huis op een rots of op het zand. Als je luistert naar Jezus’ woorden en doet wat hij vraagt, lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige grond. Ondanks storm en regen blijft het overeind staan: het is stevig gebouwd. Heel anders is het voor iemand die wel naar Jezus’ woorden luistert, maar er niets mee doet. Zo iemand lijkt op een domme man, die zijn huis bouwt op zachte grond. Zijn huis stort in, er blijft niets van over. Dit verhaal vertelt iets over hoe je je leven leeft. Wat bepaalt je keuzes? Waar bouw je op? Jezus laat met dit voorbeeld zien dat deze keuzes grote gevolgen hebben. Jezus zegt dat je niet alleen naar hem moet luisteren, je moet ook iets doen met zijn woorden.

Ouders en kinderen kunnen gebruik maken van het materiaal van Bijbel Basics. Je kunt het verhaal samen lezen, kiezen voor een spel of bijvoorbeeld een knutselwerkje. Deze informatie is te vinden op de website www.debijbel.nl/bijbelbasics.
Het projectlied ‘Hij klimt met je mee’ kunnen we nu niet met z’n allen in de kerk zingen maar je kunt er op deze site wel naar luisteren.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/kinderkerk%2029%20maart.jpg

Comments