Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kinderkerk zondag 4 oktober: Jezus loopt over het water

Geplaatst 1 okt. 2020 12:19 door Redactie Lichtkring
Ook deze week staat er een verhaal uit Matteüs op het programma van de kinderkerk. Deze week opnieuw een verhaal dat laat zien dat Jezus de macht heeft over het water, maar nu met een andere reactie van de leerlingen dan in het verhaal van vorige week.
Het verhaal en de bijbehorende proefjes, werkjes en puzzels zijn via deze link of via debijbel.nl/bijbelbasics te vinden.

Vragen om over te praten:

• 4-8 jaar - De leerlingen zitten in de boot. Ze schrikken ontzettend. Waar schrikken ze zo van? - Wat wil Petrus gaan doen als hij Jezus ziet? - Hoe komt het dat Petrus in het water begint weg te zakken? - Wat doet Jezus als dat gebeurt? - Heeft Jezus jou weleens geholpen toen er iets gebeurde waar je heel erg bang van werd? Hoe merkte je dat?
  • 8-12 jaar - Wat zullen de leerlingen tegen Petrus gezegd hebben toen hij uit de boot wilde stappen? - Wat zou jij hebben gedaan als jij één van de leerlingen in de boot was? 1) Je zou veilig in de boot zijn blijven zitten. 2) Je zou je teen over de rand hebben gestoken. 3) Je zou uit de boot zijn gestapt en naar Jezus toe zijn gelopen. 4) Of misschien iets anders? - Wat zien de leerlingen vanuit de boot gebeuren als Petrus uit de boot stapt? - Hoe komt het dat de leerlingen eerst roepen: ‘Help, een geest!’ en niet veel later: ‘U bent echt de Zoon van God’?