Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kindernevendienst 28 april – Een nieuw gebod

Geplaatst 29 apr. 2013 08:16 door Jeugdraad Lichtkring
Op zondag 28 april ging het tijdens de kindernevendienst over een nieuw gebod dat Jezus aan zijn discipelen gaf. Jezus had zijn leerlingen verteld dat hij hen binnenkort zou verlaten. Het is immers bijna Hemelvaart. Hij zei tegen de discipelen: 'Als ik er niet meer ben, laat dan zien dat jullie mijn leerlingen zijn. Doe dit door elkaar lief te hebben. ' (Joh. 13:31-35) 

Elkaar liefhebben, hoe moet dat? Doen wij dat ook in het dagelijks leven? Uit de discussie in met de kinderen uit de groepen 5-8 bleek dat je elkaar op verschillende soorten manieren lief kan hebben. Het maakt bijvoorbeeld uit of de betreffende persoon een vriend, een familielid of misschien wel je geliefde is. Ook is het moeilijk om die liefde altijd vast te houden, zeker als het je irritante broertje of zusje betreft! Hierover hebben we een stapelverhaal gemaakt. Ieder kind voegde om de beurt een zin toe aan het verhaal. Na drie rondjes stond het onderstaande verhaal op papier, wat wij graag met u delen: 

"Er waren eens twee vrienden. Die gingen spelen. Ze gingen voetballen. Ze leerden elkaar hoe ze moesten voetballen. Toen lukte het. Toen scoorden ze bij de tegenstander. Het werd 10-0. Toen kregen ze ruzie. Ze liepen boos naar huis. Ze kwamen boos thuis en gingen naar hun kamer. Ze gingen slapen. En ze droomden over voetbal. En ze droomden over wat er was gebeurd. Ze droomden dat ze het weer goed gingen maken. En daarna werden ze wakker. Ze zeiden sorry tegen elkaar. Ze vonden het niet makkelijk maar ze hebben het toch gedaan. Ze gingen samen een spelletje doen. Ze hadden afgesproken dat er nooit meer ruzie kwam. Dus toen gingen ze samen spelen. Ze deden mens-erger-je-niet. Ze waren de dobbelstenen kwijt. Toen werden ze boos op degene die de dobbelstenen had laten vallen. Toen vonden ze de dobbelstenen weer. Ze speelden verder. Ze vonden het spelletje leuk toen het was afgelopen. Ze hadden erg veel spijt dat ze weer ruzie hadden gemaakt. Daarna maakten ze af en toe nog ruzie, maar het kwam altijd weer goed. 

THE END!" 

De conclusie van deze kindernevendienst: Er zijn veel mensen die we liefhebben, maar het is moeilijk om dit altijd vol te houden. Ruzie maken gebeurt helaas soms, maar uiteindelijk komt er altijd een oplossing. De liefde overwint! 

Door Agnieta Habben Jansen, namens de kinderen van de groepen 5-8
Comments