Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Kom naar collegetour en terugblik op "In de actualiteit"

Geplaatst 26 nov. 2013 11:26 door Redactie Lichtkring

In de actualiteit: een terugblik
‘Die man gelooft niet meer. Ik vind dat een kerk hierover niet een avond moet beleggen’, aldus een reactie van een van de deelnemers tijdens de avond ‘in de actualiteit’, maandag 25 november. Thema was het nieuwste boek van Carel ter Linden: ‘Wat doe ik hier in Godsnaam: een zoektocht.’ Liefst 28 mensen wilden hier meer over weten. De meningen liepen sterk uiteen. Sommigen ervaren het boek juist als een bevrijding. Prettig dat hij verwoordt wat meer mensen al langer denken. Het was óók een geloofsgesprek: waar raakt Ter Linden ons, positief of negatief? En wat heeft dat ons te zeggen? Eens met elkaar werden we het niet. Maar dat was ook niet het doel. Wel is in alle openheid gesproken over wat het boek oproept en met ons doet. Een mooie avond waar ik (toch) blij mee ben dat we die samen konden beleven. 

De tweede avond is op maandag 24 februari. Onderwerp van bespreking is Jongeren en kerk.
Zie ook: http://www.pkn-lichtkring.nl/activiteiten/thema-avonden/in-de-actualiteit

College Tour
Op 29 november start College Tour, een reeks interviews met inspirerende en spraakmakende gasten van binnen en buiten de kerk. De jeugdkelder is vanaf 19:30u geopend voor jongeren vanaf de 4e klas middelbare school tot (bijna) afgestudeerd.
Onze eerste gast is Ronelle Sonnenberg. Haar zal onder het genot van een hapje en een drankje het hemd van het lijf gevraagd worden. Denk vooraf na over wat leuke vragen en sluit aan! De entree is gratis en neem gerust iemand mee.
Zie ook: Collegetour


Namens de organisatie, Arnoud Plat

Greetz,


Martin Boon, Jeugdwerker.
Comments