Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

We gaan meedoen aan het Kerkasiel! – update

Geplaatst 12 dec. 2018 00:15 door Redactie Lichtkring   [ 30 dec. 2018 10:19 bijgewerkt ]
We gaan meedoen aan het Kerkasiel. Om precies te zijn: zaterdag 5 januari 22:00-00:00.

Hebben jullie van het kerkasiel in Den Haag gehoord? Dat kan bijna niet missen! Het is veel op het nieuws en op de social media.

Wat is het kerkasiel precies? Het kerkasiel is een recht van de kerk om vluchtelingen op te vangen. Tijdens een kerkdienst mogen mensen namelijk niet opgepakt worden. Daarom is er al wekenlang is een dienst gaande in de Bethelkerk in Den Haag voor een Armeense familie die al erg lang in Nederland woont en nu terug moet. Het brengt veel mensen uit het hele land op de been. 24 uur per dag is er een kerkdienst. Moet je je voorstellen!

We gaan met een groep jongeren wat uurtjes bijdragen aan de dienst. Hiervoor hebben we natuurlijk ook muziek nodig. Speel je een instrument en wil je meespelen? Graag. Er staat daar een piano.

Wanneer gaan we? Zaterdagavond 5 januari van 22:00-00:00.
We verzamelen om 20:15 bij de Lichtkring om kort over de achtergrond van het kerkasiel te praten.
Om 21:00 rijden we met auto's naar Den Haag.

Een aantal jongeren (10!) hebben zich al gemeld, wil je ook mee of heb je een idee? Laat het vooral weten!

Groetjes Martine van der Herberg (martine.herberg@gmail.com)