Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nacht zonder dak….

Geplaatst 1 jun. 2020 09:46 door Redactie Lichtkring
Wat begon met 1 mailtje is in 3 weken tijd uitgegroeid tot een groot succes.
In de nacht van zaterdag 30 en zondag 31 mei hebben 53 jongeren uit de Goede Bron en de Lichtkring meegedaan aan de actie Nacht Zonder Dak van de hulporganisatie Tear.
De jongeren sliepen 1 nacht buiten en zij lieten zich sponsoren om zo aandacht te vragen voor jongeren in Afrika en Azië die geen dak boven hun hoofd hebben. Er werd 4000 euro opgehaald wat een geweldig bedrag.
In een prachtige samenwerking met de Goede Bron en de Lichtkring organiseerde de jongeren helemaal zelf een KICK OFF die live te zien was op Kerk TV/ Facebook/ youtube, een digitaal avond programma met spellen, stellingen en opdrachten. Werden de deelnemers bezocht door een razende reporter en een fantastisch muzikaal duo en vierde we met elkaar het pinksterfeest op zondag morgen met een speciale jeugdkerk editie die rond de kerkdienst in de Lichtkring was gemaakt.
Het thema was “ Hoe ben jij een lopend vuurtje” en “op welke manier zet jij je talenten in voor een betere wereld en daarmee ook voor God”.

Nou, talenten hebben we volop gezien, in het organisatie team bruist het van talent. Jonge mensen die graag van betekenis willen zijn in de kerk van nu en die graag hun geloof handen en voeten willen geven. Het enige wat wij als gemeente hoeven te doen is hen ruimte geven om hun talent in te zetten en verder te ontwikkelen en ze hier en daar een beetje helpen.
Maar ik weet zeker…. “De toekomst van de kerk hebben wij al in huis…..!”
En daarom is deze ‘Nacht Zonder Dak’ actie drie dubbel geslaagd, er aandacht en een prachtig bedrag van 4000 euro voor straatjongeren, er waren mooie geloofsgesprekken, en we zagen een gemeente die in beweging kwam bij het zien en horen van zoveel jong enthousiasme, talent, en “Geestdrift”….Pinksteren ten top… zou ik zeggen.

Vera, Hanna, Rianne, Jelle, Jannes, Wouter, Moo jullie zijn Toppers…
Wilna, Renske, Jan Henk, Joost, Jos, Jurjen en Frank super bedankt voor jullie hulp.

Ruth Schreuders