Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nevendienst 2e advent

Geplaatst 12 dec. 2018 01:05 door Redactie Lichtkring
Het thema van 2e advent: God die naar ons omziet


Tijdens de Adventsperiode werken we in de kindernevendienst aan het project 'God zoekt ons op. Wie weg is wordt gezien' van de methode Samen leren geloven. In de kerk vieren we niet alleen feest om eraan terug te denken aan wat er vroeger is gebeurd. Het heeft ook betekenis in ons leven nu: God zoekt mensen steeds weer op. Dat Hij zelf mens werd, bevestigt dat Hij om ons geeft en ons opzoekt.

Groep 1 tot en met 8 zat deze kindernevendienst bij elkaar. We waren met 13 kinderen. We hebben met elkaar gepraat over het spel ‘verstoppertje’. Als je een goed plekje hebt gevonden en niemand jou kan vinden, is dat eerst heel leuk. Maar als het te lang duurt, voelt dat best eenzaam en kan het saai worden. Het is dan fijn als je weer wordt gevonden.

We hebben het verhaal over Hagar gelezen. Zij vluchtte de woestijn in nadat ze ruzie kreeg. Gelukkig werd zij door God gevonden. Want God zoekt ons altijd op, waar we dan ook zijn.

Vorige week zijn de kinderen begonnen aan het maken van een eigen poster. Deze week gingen we verder aan onze poster. We hebben een foto van onszelf op de poster geplakt.

Volgende week vullen we de poster verder aan.

Comments