Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nieuws over het jeugdwerk

Geplaatst 29 okt. 2013 13:15 door Redactie Lichtkring
3 november accentdienst: 18.00 uur of 19.00 uur

Voor wie niet in de Lichtkring was en de beamerberichten miste, of niet via Twitter en Facebook de informatie binnenkreeg Aanstaande zondag is iedereen hartelijk welkom tijdens een bijzondere viering. Om 18.00 uur beginnen we met een American Party. Neem wat eten of drinken mee. Dan verdelen we onderling wat is meegebracht. Dat wordt vast smullen. Een uur later, om 19.00 uur, is de viering. Als je niet mee-eet ben je daar ook hartelijk welkom. In de dienst gaan we aan de slag met Twitter, filmpjes. Thema is over_leven in de crisis. Weer gaan we delen. Neem een DVD/CD/boek mee. Die kun je dan ruilen voor een ander exemplaar. Iedereen hartelijk welkom, om 18.00 uur, met eten, of om 19.00 uur!

Focus: 5 november 20.00 uur
‘Aanvaard verschillen in moraal’. Zo luidt de hoofdstuktitel van het boek van Gerrit Kruijf, Ethiek onderweg: acht adviezen, dat we bespreken bij Focus, de gespreksgroep voor jongeren vanaf ongeveer 18 jaar. Een actueel onderwerp. Samenleven met verschillende (groepen) mensen. Hoe doe je dat eigenlijk? Op kunnen trekken met verschillende (soorten) mensen is een zegen, verrijkend. Maar moet alles maar kunnen? Zijn er opvattingen of mensen waar we ‘nee’ tegen moeten zeggen? Daar gaan we het over hebben. Dinsdagavond 5 november 20.00 uur hartelijk welkom in de Lichtkring!

Kinderliederen
Goed om te weten. Binnenkort gaan we met een aantal jeugdleidinggevenden om tafel zitten om na te denken over kinderliederen in de Lichtkring. Ons doel is om de kinderen aan het zingen te houden of te krijgen. Misschien is het daarvoor nodig dat we de keuze maken om in de viering een bepaalde bundel aan te gaan houden. Of om zelf iets aan te leggen. Het gesprek met de scholen zal hierover ook worden aangegaan. Wordt vervolgd…

Vooraankondiging maandagavond 25 november: in de actualiteit
Het duurt nog even, maar op 25 november a.s. is er ‘in de actualiteit’. Dit keer over het nieuwste boek van Carel ter Linden: Wat doe ik hier in Godsnaam: een zoektocht. Vorige week hebben Maarten den Dulk en ik bij elkaar gezeten om de avond voor te bereiden. Om de avond te bezoeken is het niet nodig het boek gelezen te hebben. Wij trappen af met een korte schets van de kijk die Ter Linden uiteenzet. Vervolgens gaan we, aan de hand van een aantal citaten en vragen, in gesprek over de vragen: wat doet zijn visie ons? Hoe raakt dit ons geloof? We hopen op een boeiend onderling gesprek. Alvast van harte uitgenodigd op 25 november a.s. vanaf 19.45 uur in de Lichtkring.

Greetz,

Martin Boon, Jeugdwerker.
Comments