Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nieuws van de jeugdwerker

Geplaatst 28 apr. 2014 12:44 door Redactie Lichtkring

Passion-event
Zaterdagavond 19 april om 23.00 uur vond voor het eerst het Passion-event plaats. Het werd een bijzonder samenspel tussen jongerenband, Mixed Voices, jongeren die Bijbelteksten vertolkten en anderen. Het verhaal van Jezus’ lijden, sterven en opstanding werd verteld rond zes kernwoorden. Telkens was er ook een modern popliedje bij deze woorden, zoals overgave, verraad en licht. De teksten van beide werden zo met elkaar in gesprek gebracht, waardoor nieuwe betekenissen ontstonden. Het passieverhaal en de opstanding konden zo (hopelijk) op andere en verrassende wijze beleefd worden. Dit was een experiment. En het is zeker voor herhaling vatbaar. Dat was ook de gemene deler in de reacties na afloop. ‘Volgend jaar weer!’ was een opmerking die ik veel hoorde.

Kerk en school
Nadat ik eerdere meldde dat vanaf volgend jaar het contact tussen de Lichtkring en het Mozaïek een meer structureel karakter krijgt, kan ik dat nu ook voor de Fontein melden. Het plan is om vanaf volgend jaar in elk geval drie contactmomenten tussen kerk en school te hebben: een bezoek aan de Lichtkring van groep vier en een gastles door een predikant of jeugdwerker in de groepen vijf en acht. De roosters moeten nog op elkaar worden afgestemd. Maar zo is het plan. Goed om zo blijvend op elkaar betrokken te zijn.

Focus
Op 6 mei komen we weer bij elkaar als jongerengespreksgroep. Om 20.00 uur in de Lichtkring. Tijdens deze meeting gaan we elkaar het hemd van het lijf vragen. ‘Levensbeschouwelijk ganzenborden’ staat namelijk op het programma. Wij, Ruth en Martin, zullen de vragen vaststellen. Daarmee lopen we natuurlijk wel het risico zelf op netelige kwesties in te moeten gaan. We hebben het er graag voor over: alles voor een mooie, verdiepende avond met elkaar. Hartelijk welkom!

Catecheten gezocht
23 april zaten we met een groep catecheten bij elkaar. Met elkaar kijken we terug op een goed seizoen. Vrijwel alle zes groepen zijn goed bezocht en vormen elk, ieder met een eigen dynamiek, een hecht geheel. Op punten zullen dingen anders gaan volgend jaar. Maar in grote lijnen gaan we door met de ingezette koers. Hans Teunissen stopt als catecheet. Naast Marjo Neven zoeken we dus een andere catecheet. Ook is er nog ruimte voor twee catecheten voor de nieuwe, jongste groep.
Lijkt de rol van catecheet je wat? Of weet je iemand die geschikt is en het leuk zou vinden? Laat me even weten. Stuur bijvoorbeeld een mail naar jeugdwerker@pkn-lichtkring.nl.

Hartelijke groet,
Martin Boon