Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nieuws van uw jeugdwerker

Geplaatst 18 feb. 2014 11:36 door Redactie Lichtkring

Jeugdraad
Afgelopen donderdag zaten we met de volledige jeugdraad bij elkaar. We pasten nauwelijks in de predikantenkamer van de Lichtkring. Na enige tijd van vacatures zijn we weer compleet. Dat geeft moed en energie. Met Edwin van Oosterom hebben we het gehad over de clubs. Hoe gaat het daar? En zijn er punten waarop we kunnen meedenken? Ook is, onder andere, gesproken over samenwerken met andere wijken op het gebied van jeugdwerk.

Catecheses
Vanaf januari gebruiken we de methode Provider bij de catecheses. Het was spannend hoe dat zou gaan lopen. Binnen Provider is er veel vrijheid. Catecheten en catechisanten kiezen thema’s die hen interesseren. Het onderwerp is volledig uitgewerkt in lesopzetten. Maar dat betekent niet dat catecheten geen voorbereidingstijd nodig hebben. Integendeel. Vaak moet er nog volop geschaafd en geschuurd worden. Elke groep is anders.
De eerste ervaringen zijn positief. De jongste groep heeft het thema ‘pesten’ bij de kop gepakt. Na twee inhoudelijke avond bekijken ze nu de aangrijpende film ‘Spijt’. De tweedeklassers gaan binnenkort ook met dat onderwerp aan de slag. Eerst hebben zij zich, net als de derde- en vierdejaars, gericht op ‘moordvrouwen’. Een item dat ingaat op geweldige, maar ook gewelddadige vrouwen in de Bijbel. Onbekende verhalen soms, maar daarom wel zo interessant.
De vierdejaars gaan door met social media. Hoe zet je dat op een goede manier in? En: klopt het beeld wel dat je daar van elkaar krijgt? Dan de catechesegroep onder aanvoering van Flip en Esther Geerling. Zij zijn actief op het gebied van diaconaat. Na het thema duurzaamheid staat nu mensenrechten op het programma. Tenslotte de oudste groep. Daar is op dit moment een boeiend project aan de gang. Alle vrouwen uit de Bijbel worden in beeld gebracht. Een intrigerende reis door onbekende Bijbelpassages en vol wetenswaardigheden. Al met al waaieren de groepen alle kanten uit. En dat is ook de bedoeling in deze helft van het jaar. Vanuit de relatie met elkaar, met de catecheten en met God op weg gaan.

Hartelijke groet,
Martin Boon
Comments