Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nieuws van uw jeugdwerker

Geplaatst 3 apr. 2014 12:55 door Redactie Lichtkring
Focus
Dinsdag 8 april is er een avond van jongerengespreksgroep Focus. Thema is ‘kiezen, koos, gekozen worden?’ We spreken over de kleine en grote beslissingen in het leven. Welke keuzes waren voor ons tot nu toe het belangrijkst? Wat hoop je nog eens te kiezen? En waar baseer je al die beslissingen op? Iedereen tussen de plusminus 18 en ongeveer 24 jaar hartelijk welkom. We beginnen om 20.00 uur in de Lichtkring. 

Catechesedienst
Nog niet a.s. zondag, maar een week later, 13 april, is er de catechesedienst voor de onderbouw. Vanwege Palmpasen zullen de groepen 3 t/m 6 aan de slag gaan met de Palmpasenstokken en deze ook komen presenteren. De groepen 7 en 8 blijven dit jaar in de dienst. Voor hen een mooie opmaat richting volgend jaar of een jaar later wanneer ze zelf centraal zullen staan. Thema is: niets is wat het lijkt. Op creatieve wijzen komt het verhaal van Palmpasen aan de orde. Jezus die Jeruzalem binnenrijdt op een ezel. Samen met de muziek van de jongerenband verwacht ik dat het weer een mooi geheel zal worden. 

Jeugdraad
Afgelopen maandagavond zaten we als Jeugdraad bij elkaar. Arie de Jong leidde voor het eerst, met verve, de vergadering. Hij is inmiddels gepokt en gemazeld in het jeugdwerk van de Lichtkring. En dat in een paar maanden tijd. Bij tal van jeugdactiviteiten heeft hij één of meer keren zijn licht opgestoken. Het schijnt dat sommige kinderen al denken dat Arie zelf club of kindernevendienst geeft. In de vergadering gaf hij onder andere aan dat hij niet had geweten dat er zoveel jeugdwerk is in de Lichtkring. Andere aanwezigen, ook ikzelf, zeiden het hem na: wat is er veel, ook om blij mee te zijn. Kinderen, jongeren, allerlei vrijwilligers, vele initiatieven Goed om daar af en toe aan herinnerd te worden. 

Hartelijke groet,
Martin
Comments