Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Nieuws van uw jeugdwerker

Geplaatst 10 apr. 2014 11:53 door Redactie Lichtkring   [ 10 apr. 2014 12:17 bijgewerkt ]

Catechesedienst a.s. zondag
Maandagavond was ik bij de jongste catechesegroep. Een levenslustige, gezellige groep met liefst dertien jongeren. Zes van hen zullen aanstaande zondag vooraan staan op een aantal momenten. De andere zeven zullen in elk geval op beeld komen. Met elkaar hebben we namelijk een filmpje opgenomen dat in de kerk afgespeeld zal gaan worden. Ook de twee andere groepen uit de onderbouw zullen zondag op creatieve wijze aanwezig zijn. Overkoepelend thema is Palmpasen: Jezus die op een ezel Jeruzalem komt binnenrijden. De groepen 3 t/m 6 zullen gaan werken aan de Palmpasenstokken en deze ook presenteren. Al met al verwacht ik een volle en vrolijke dienst.

Trainingsavond JOP
JOP is de jongerentak van de PKN. Afgelopen woensdagavond was ik samen met jeugdouderlingen Oscar van Duijn en Arie de Jong bij een trainingsavond van hen in Sassenheim. Het werd een boeiende en leerzame ontmoeting. Als jeugdleiders werden we uitgedaagd na te denken over de vraag: waarom doe je jeugdwerk in de kerk eigenlijk? De meubelgigant IKEA fungeerde als voorbeeld. Zij weten precies wat ze willen: betaalbare en comfortabele meubels voor iedereen. Daarop is, uiteindelijk, alles gericht. De vraag aan ons: is voor jou precies duidelijk waarom je optrekt met jeugd of jongeren in de kerk? Op een tegeltje schreef iedereen uiteindelijk een antwoord. Dat van mij luidde: ‘ik wil jongeren (en jeugd) laten merken dat ze welkom zijn. En ik wil jongeren iets meegeven voor onderweg.’

Paas-event
Volgende week zaterdagavond 23.00 uur, de avond voor Pasen, is het Passion-event. Op dit moment wordt al druk geoefend hiervoor door de jongerenband en vocaal ensemble Mixed Voices. Naast moderne popliederen en Bijbellezingen zullen er creatieve verwerkingen zijn. Even met elkaar in gesprek, een beeldmeditatie, een filmpje. Ik ben reuze benieuwd hoe het zal worden. Aan inzet en enthousiasme ontbreekt het niet bij betrokkenen. Dat is er. Jongeren zijn speciaal uitgenodigd voor deze activiteit, maar iedereen is natuurlijk welkom.

Hartelijke groet,
Martin Boon