Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Online Paas challenge Lichtkring jeugd

Geplaatst 6 apr. 2020 12:12 door Redactie Lichtkring
Met deze online Paaschallenge kun je het verhaal van Pasen beleven vanuit huis. Je speelt een aantal rondes van dit spel thuis. Je ontvangt verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd oplost of uitvoert. Doe jij ook mee?

Waar gaat het over?
We volgen Jezus in de laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt Hij vaak: "Wees niet bang!" Maar dat is erg vreemd, omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om allerlei emoties van te krijgen. En laten we wel wezen: die emoties horen bij ons als mensen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als Hij zegt: "Wees niet bang?"
In dit paasspel ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar Hij geeft je iets nieuws, iets extra’s. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.

Voor wie en wanneer is het?
Ben je tussen de 10 en 17 jaar oud? Zorg dan dat je zaterdag 11 april om 19:30 uur klaar zit voor de eerste opdracht! Het spel duurt tussen de 60 en 90 minuten.
Je speelt dit spel met minimaal 1 ouder, broer en/of zus.

Hoe werkt het precies?
Laat zo snel mogelijk, maar uiterlijk 9 april weten of je mee wilt doen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar leeuwenkoning4@hetnet.nl . Laat daarin weten wie de deelnemer(s) is/zijn en op naar welk telefoonnummer we de opdrachten kunnen sturen (dit gaat via Whatsapp).


Comments