Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Over kerk en school, catechese, actualiteit en..schoenendozen

Geplaatst 19 nov. 2013 12:26 door Redactie Lichtkring

Kerk en Scholendiensten: een terugblik
Een komen en gaan van kinderen, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden was het afgelopen zondag. Om 9.00 uur was er een dienst, speciaal voor de kleuterklassen van het Mozaïek. En om 10.30 uur was het de beurt aan de groepen 1 t/m 4 van het Fontein. Al met al mooie, vrolijke vieringen waarbij een grote rol was weggelegd voor de kinderen. Bij het Mozaïek was er een heus schoolorkest. En bij het Fontein hadden de oudere kinderen ook een rol in de gebeden en het vertellen van het verhaal uit de Kijkbijbel. De voorbereiding en uitvoering van beide vieringen is een samenspel van veel mensen. Een pianist, beameraars, docenten, voorganger, koster en anderen. Allemaal hadden we na een afloop een tevreden gevoel. De kinderen hadden centraal gestaan. Samen hadden we op allerlei manieren gehoord en gezongen over God die van iedereen houdt, jong en oud.
En het aantal schoenendozen dat in de Lichtkring stond was 442!
KLIK HIER om het fotoalbum te bekijken.

Catechese
De catechesen zijn nu twee maanden in de weer met nieuwe methodes. De ervaringen zijn overwegend positief. De onderbouw werkt met de groeibijbel over Mattheüs en de bijbehorende methode Swing. Wat vooral nieuw is, is de keuzevrijheid voor de catecheten. Zij kunnen een les zoeken die past bij de groep op dat moment. Soms betekent dit, en dat is de andere kant, wel wat extra voorbereidingstijd voor de catecheten. In de bovenbouw is de methode Seven. Hierbij spreken de oudere jongeren over diaconie in de praktijk. Wanneer en waarom help je andere mensen?
Wat doet de diaconie van de kerk eigenlijk? Ook gaan de jongeren deze maand met de leidinggevenden een concreet diaconaal project bezoeken.

In de actualiteit a.s. maandag
Meer malen is er al aan gerefereerd. Maar toch, nog één keer. Het belooft namelijk een mooie avond te worden. We willen spreken over de inhoud van het laatste boek van Carel ter Linden: Wat doe ik hier in Godsnaam? Een zoektocht. Een publicatie die de nodige stof heeft doen opwaaien. Wat vinden we hiervan? Maarten den Dulk, die in het dankwoord van het boek wordt genoemd, zal ook aanwezig zijn. Hartelijk welkom a.s. maandag 19.45 uur in de Lichtkring!

Greetz,

Martin Boon, Jeugdwerker.