Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Over Koala, kerst en kindernevendienst

Geplaatst 3 dec. 2013 02:24 door Redactie Lichtkring
22 december: Koala vóór en dóór jongeren

Eten, gezelligheid...en toch ook een beetje geloof. Dát is de Kerkelijke Ondergrondse Afschuwelijk Levensbeschouwelijke Avond - groep, de KOALA-groep. Vóór en dóór jongeren van 15 tot 20 jaar. Samen eten en praten over koetjes, kalfjes en een thema, en dat elke 3 weken in de kelder van de Lichtkring. Als dat niet gruwelijk vet klinkt, weten wij het ook niet meer. Interesse? Stuur een mailtje naar KOALAlichtkring@gmail.com, dan voegen we je toe aan de Facebook-groep. Datum van de eerste avond: 22 december om 17.00 uur, we gaan dan kerst-gourmetten en maken er een KOALA Gala van.
Groet! De jongeren van KOALA

24 december: Kinderkerstviering en lampionnentocht
De voorbereidingen voor de kinderkerstviering op 24 december a.s. zijn in volle gang. Met een voorbereidingsgroep zijn we, op het moment dat dit blad gedrukt is, drie keer bij elkaar gekomen. Bij de verdere voorbereidingen hebben de kinderen een belangrijke rol. Samen met de kinderen willen we, met zang en toneel, vanuit verschillende personages het kerstverhaal vertellen. Maria, de herders, de herbergier en een verrassingspersonage komen in elk geval aan bod. De dienst begint om 19.30 uur. Vóór de viering is er, vanaf 18.30 uur, de mogelijkheid voor de kinderen om mee te lopen met een lampionnentocht. Vanaf het schoolplein bij de Lichtkring wordt een route door de wijk gelopen. Lampionnen moeten van huis uit worden meegenomen. Tussen de tocht en de dienst is er warme chocolademelk.

24 december: Christmas meet up voor jongeren en jongvolwassenen
Vanaf 21.00 uur is er op kerstavond in de lichtkring een Christmas meet up voor jongeren en jongvolwassen tot circa 39 jaar die het leuk vinden elkaar te ontmoeten in de sfeer van kerst. Voor warme chocolade melk wordt gezorgd. Het motto is: hoe klinkt jouw kerst? Je kunt daarvoor iets meenemen, een verhaal, een lied, of muziek instrument, een afbeelding, waarmee je kunt uitdrukken en eventueel vertellen hoe kerst voor jou klinkt. Groet van het organisatieteam, Arnoud, Ronelle en Martin

Vooraankondiging kindernevendienst: Wat en hoe in de kerk
Tot voor kort was het bekende onder de naam ‘avondmaalscatechese’. Die naam hebben we aangepast. En daar is het niet bij gebleven. De inhoud van de methode voor groep 7 en 8 is stevig onder handen genomen door een commissie vanuit de kindernevendienst. Begin januari verwachten we daar mee klaar te zijn. Dat is dat net voor de start van ‘wat en hoe in de kerk’ van kindernevendienst. Hierbij alvast de aankondiging. Op 26 januari (avondmaal), 2 februari (wat is een kerk?) en 9 februari (dopen) zal de serie plaatsvinden. Aan de ouders de vraag: schrijf deze data alvast in de agenda. Een boeiende, korte kennismaking van de kinderen met de kerk.

Door Martin Boon