Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Over toerusting, Focus, Taizé en catechese

Geplaatst 3 sep. 2013 08:58 door Redactie Lichtkring   [ 3 sep. 2013 12:02 bijgewerkt ]

Toerustingsavond jeugdleiders: 11 september
11 september vanaf 19.30 uur zijn alle leiders van jeugdactiviteiten hartelijk welkom voor een aftrap van het seizoen. Er zullen dan toetjes worden geserveerd en vanaf 20.00 uur volgt een inhoudelijk gedeelte. We zullen met elkaar spreken over jeugdwerk, met elkaar zingen en ook doorspreken over praktische zaken als afspraken rond uitnodigingen en absenties. Vanaf 21.00 uur kunnen de verschillende geledingen apart bij elkaar komen in een ruimte in de Lichtkring. Iedereen betrokken bij jeugdwerk in de Lichtkring hartelijk welkom!

Jongerengespreksgroep Focus
Op dinsdagavond 24 September gaat de jongerengespreksgroep Focus van start. De eerste keer in de jeugdruimte van de Lichtkring, aanvangstijd is 20.00 uur. In vergelijking met vorig jaar verzetten we de bakens een beetje. Plan is om eens in de drie weken op dinsdagavond bijeen te komen. En ook willen we een bepaalde lijn volgen door bijvoorbeeld met z’n allen een boek te gaan lezen. Daarover zijn allerlei plannen die we graag de 24 jaar of ouder, dan ben je hartelijk welkom bij Focus. Ook en juist als je nog niet eerder bent geweest. Tot ziens!

Taizé: jij kunt er naar toe!
Vanuit PKN gemeenten en in overleg met de R.K. Parochie wordt een Taizéreis georganiseerd. Vertrek is zondag 20 oktober en de terugreis is zaterdag 26 oktober. Dit is de herfstvakantie. Er wordt een bescheiden eigen bijdrage gevraagd. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te gaan, of heb je nog wat vragen, mail even naar Martin Boon: jeugdwerker@pkn-lichtkring.nl.

Catechese begint met frisse moed
Op 2 september zijn de catecheten van het nieuwe seizoen voor het eerst bijeen gekomen. Met elkaar hebben we gesproken over de nieuwe methodes die we dit jaar gaan gebruiken. Vóór de kerst is dit Seven, over diaconaat, voor de bovenbouw en JOPSwing, bij de groeibijbel over Mattheüs, voor de onderbouw. Veelbelovende methodes die nauw aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Enthousiast werden de nieuwe methodes in gebruik genomen; het belooft een mooi catechesejaar te worden!
Comments