Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Paasmusical ‘Een nieuwe start’

Geplaatst 14 mrt. 2013 12:24 door Redactie Lichtkring   [ 14 mrt. 2013 12:28 bijgewerkt ]
Bij wijze van uitzondering eens een bericht van een van de PKN kerken uit de regio.

Kinderkoor Kids4U brengt Paasmusical ‘Een nieuwe start’ | 30 maart 2013 Kinderkoor schittert dit keer in splinternieuwe kindermusical over Pasen

BOSKOOP – Op zaterdag 30 maart schittert kinderkoor Kids4U in de splinternieuwe musical ‘Een nieuwe start’ van Musical4Kids. Zowel om 16.00 uur als 19.00 uur is er een voorstelling in de Zijdekerk, Zijde 11 in Boskoop. Het wordt een vrolijke beestenboel met een serieus karakter. Waar gaat Pasen eigenlijk over? Het wordt duidelijk in deze eigentijdse Paasmusical.

Beestenboel bij Jeruzalem

De musical speelt zich af op boerderij ‘Orde en Regel’ bij Jeruzalem. De dieren die er leven komen in situaties terecht die zijzelf niet goed begrijpen. Wie is toch die Man die rijdt op een ezel, die de voeten wast van Zijn vrienden, die het brood breekt tijdens het eten en die gevangen wordt genomen? Gelukkig kan de uil veel vragen van de dieren beantwoorden. ‘Een nieuwe start’ is een multimediale musical waarbij op een laagdrempelige manier het Paasverhaal wordt verteld. Het verhaal laat zien waar het met Pasen echt om gaat: ‘Een nieuwe start’.

Nog heel even chaos
Van ‘orde en regel’ is op dit moment nog geen sprake. Alle varkens, koeien, kippen, heersbeestjes en schapen lopen door elkaar en oefenen hard op dansjes, liedjes en teksten. De 72 kinderen die meedoen aan de musical kunnen haast niet wachten en zijn erg enthousiast. Buidelrat Cornelie (10): “Juf, ik heb alle dieren van de Paasmusical getekend!” Intussen is ook het  promotiefilmpje op internet te bekijken. Muis Tess (11): "Ik doe voor het eerst mee met de musical en nu mag ik ook in een filmpje spelen en aan heel veel mensen de musical laten zien!" Naast de deelnemende kinderen werken er ook veel vrijwilligers mee aan het maken van prachtige kostuums. Schaap Floris (7): “Ik heb mijn schapenpak al gepast en hij is echt wel heel erg le-he-hekker zacht!”

Kids4U
Kids4U (www.kids4U.eu) is een swingend en enthousiast interkerkelijk kinderkoor voor kinderen van 5 tot 12 jaar, onder leiding van Suzanne van der Willik en Elles van der Willik. Het 5-jarig jubileum van het kinderkoor is een belangrijke reden om dit Paasmusicalproject te organiseren. Het koor is voor dit project aangevuld met ruim 30 enthousiaste kinderen uit Boskoop en omgeving. Schaap Zain (10): “Ik zit niet op Kids4U, maar dat maakt niet uit. De groep is echt heel leuk!”

Musical4Kids
Jantine Jensma en Elles van der Willik vormen het creatieve duo achter Musical4Kids. ‘Een nieuwe start!’ is de zesde musical die ze samen hebben gemaakt. In de musicalprojecten kunnen ze beiden hun creativiteit en muzikaliteit kwijt. Jantine: “In korte tijd zie je kinderen enorm groeien op veel gebieden. Het is super om ze te mogen coachen.” Elles vult aan: “Het geeft enorme voldoening om met kinderen te mogen werken die stralen op het podium en hun talenten ontdekken.”

Kom ook!
Ben je benieuwd geworden naar deze musical? Kom dan kijken! Neem je ouders, vrienden, zusjes, broertjes en buren mee!

Datum, tijden en info
De musical ‘Een nieuwe start!’ is op zaterdag 30 maart te zien. Voorstelling 1 begint om 16.00 uur, voorstelling 2 begint om 19.00 uur. Voor beide voorstellingen is de toegang gratis. Wel zal er een collecte zijn om de kosten te dekken. Op  www.musical4kids.nl staat nog meer informatie. Daar is ook het promotiefilmpje te zien.