Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Terugblik Nacht Zonder Dak 2015

Geplaatst 16 jul. 2015 10:35 door Redactie Lichtkring
Op vrijdag 3 juli was het zover: jongeren uit maar liefst zeven verschillende kerken sliepen samen in kartonnen dozen. De avond stond in het teken van dakloosheid, zo was er een dakloze die ons vertelde hoe zijn leven eruit zag. Om hulp te bieden bij dakloosheid in India, Kenia en Bolivia lieten wij ons sponsoren voor dit nachtje. Uiteindelijk heeft dit 2700 euro opgeleverd!

Behalve voor serieuze onderwerpen was er natuurlijk ook ruimte voor wat leuks. Zo kregen wij 's avonds bezoek van een Afrikaanse band die psalmen in reggae-stijl zong. Terwijl wij gezellig meezongen bij het kampvuur, werden wij getrakteerd op bevroren pannenkoeken met poedersuiker.

Uiteindelijk was het toch echt tijd om te gaan slapen... Ons krot bleek minder stevig te zijn dan gedacht en stond bijna op instorten. Behalve dat was de grond ontzettend hard, had niemand een kussen en waren er meer muggen dan inwoners van Alphen aan den Rijn. Ik heb uiteindelijk nog één uurtje geslapen, maar vele van ons haalden dat niet eens. Rond zes uur werden we wakker met overal spierpijn en een ontelbare hoeveelheid muggenbulten. We fristen ons op in de Zegerplas en toen was Nacht Zonder Dak alweer voorbij!

Na deze nacht ben ik gaan inzien hoe goed wij het hier eigenlijk hebben in Nederland, en ik ben mijn bed nog meer gaan waarderen!

Eva van der Meer
(De Bron)