Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Update jeugdwerk

Geplaatst 7 jan. 2014 12:17 door Redactie Lichtkring
De kerk: wat en hoe

Dat is de naam van een boeiende, korte kennismaking voor kinderen met het reilen en zeilen in de kerk. Tot voor kort was deze serie van de kindernevendienst bekend onder de naam ‘avondmaalscatechese’. Op 26 januari (avondmaal), 2 februari (wat is een kerk?) en 9 februari (dopen) zal het plaatsvinden. In de hoogste groepen is er dit jaar een geheel vernieuwde opzet van de lessen.

Catechese: methode, ouderavond en viering
Rond catechese gebeurt er deze weken van alles. In de eerste plaats beginnen we in de onder- en bovenbouw met het een nieuwe methode: Provider. Goed beschouwd is dit een overkoepelende naam voor heel veel verschillende lessenseries. Jongeren en catecheten besluiten zelf over welke onderwerpen zij het willen hebben. Hoe dit precies werkt? Ouders van de jongeren én de catecheten zijn hartelijk welkom op de ouderavond. Deze is op 14 januari, 20.00 uur. Dat is ook hét moment om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Een paar dagen later, op 19 januari, is er de catechesedienst. De oudere jongeren hebben hierin in elk geval een rol. En verder zijn we met een paar mensen druk bezig met een verrassend concept. De band zal ook acte de presence geven. Komt dat zien en meemaken!

Focus
De eerste helft van het seizoen zijn tal van onderwerpen de revue gepasseerd. Leuk en goed om met elkaar te spreken en van elkaar te leren. Voor 2014 is de eerste avond van Focus, 7 januari, al geweest. De andere data zijn: 4 februari, 25 februari, 18 maart, 8 april, 6 mei, 27 mei, 17 juni en 8 juli de slotavond. Telkens vanaf 20.00 uur in de Lichtkring. Iedereen vanaf 18 tot en met ongeveer 25 jaar hartelijk welkom! Handig om alvast in je (digitale) agenda te noteren.

Bedankt en welkom
Afgelopen zondag namen we afscheid van een aantal mensen. Marjèl Benard en Arnande Versluis zijn gestopt als pastoraal medewerkers in de Jeugdraad. Willemein Boer werd uitgezwaaid als jeugdouderling. Daarnaast heetten we ook een aantal mensen welkom. Arie de Jong komt als jeugdouderling de Jeugdraad versterken. Oscar van Duijn was al pastoraal medewerker, maar is nu jeugdouderling geworden. Tenslotte verwelkomen we Anneke Edel bij de Jeugdraad, als pastoraal medewerker. Veel mutaties. En ook veel om dankbaar voor te zijn. In de eerste plaats voor de mensen die afscheid namen. En ook omdat we als Jeugdraad weer volledig zijn. Het jeugdwerk bruist met tal van initiatieven. Een goede (bestuurlijke) ondersteuning helpt daarbij.

Hartelijke groet,

Martin Boon