Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Update jeugdwerk

Geplaatst 30 jan. 2014 12:39 door Redactie Lichtkring

Kinderliederen
De kinderen in de Lichtkring aan het zingen houden en krijgen. Dat was en is ons doel met een kleine commissie. Daarvoor is het maken van een bundel met kinderliederen een belangrijk middel. Dat blijkt lastiger dan gedacht. Zomaar liederen kopiëren en verspreiden mag (natuurlijk) niet, vanwege auteursrechten. Problematischer wordt het nog als je dezelfde nummers gaat beameren op zondagen. Toch blijft ons doel gehandhaafd. Ik verwacht dat we aan het einde van het seizoen met een tastbaar resultaat komen.

Basics
Drie keer is Basics nu geweest, maandelijkse basiscatechese voor kinderen uit de groepen 7 en 8. Elke tweede zondag van de maand komen ze bij elkaar. Afgelopen week heb ik met de leidinggevenden gesproken. Zij zijn erg enthousiast. En zij niet alleen. 20 tot 25 kinderen weten elke keer de weg naar de clubruimte te vinden. Met elkaar gaan ze in gesprek of zijn ze heel praktisch bezig. Aan het begin van het seizoen was het nog spannend: zou het allemaal gaan lukken? Hoe zou het aanslaan? Inmiddels kunnen we zeggen dat Basics duidelijk voorziet in een behoefte. Iets om dankbaar voor te zijn.

Catechese
Catechese is, voor de tweede helft van het seizoen, van start gegaan met de methode ‘Provider’. Eigenlijk zijn dit heel veel korte lessenseries (‘items’ geheten). Catecheten en catechisanten hebben de keuze uit vele items. Zo zijn de 12- en 13-jarigen nu bezig met het thema ‘Pesten’. Terwijl andere groepen weer andere onderwerpen bespreken. Binnenkort wisselen we ervaringen uit met de catecheten. Ik ben benieuwd.

Hartelijke groet,

Martin Boon
Comments