Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Vieren met jong en oud...

Geplaatst 27 feb. 2013 11:26 door Jeugdraad Lichtkring

Op dinsdagavond 26 februari waren Oscar van Duijn (zie links op de foto!) en ik namens de Lichtkring aanwezig bij een avond van JOP, de jeugdorganisatie van de de PKN. Samen met jeugdleiders en -ambtsdragers uit andere kerken dachten we na over de vraag: hoe kunnen we in de zondagse viering bijeen komen als jong & oud? In veel gemeentes is dat een worsteling. Een goede tip die we meekregen was om te beginnen bij de verwachtingen van iedereen: wat verwacht je van een kerkdienst? Waarschijnlijk is daarin niet heel veel verschil tussen de generaties (bijvoorbeeld muziek, verkondiging, gebed). Hoe dit concreet wordt ingevuld, daarover kan het dan nog altijd gaan, maar ze vinden hun basis in een (min of meer) gemeenschappelijke grond. Een inspirerende avond!

Martin Boon.

(Klik op de foto voor een vergroting)