Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Voorbereidingen voor de vierde editie van het zeilweekend in volle gang

Geplaatst 25 jun. 2016 11:45 door Redactie Lichtkring   [ 25 jun. 2016 13:03 bijgewerkt ]
Op vrijdagavond 24 juni stond het kerkplein voor de Lichtkring vol met fietsen. In de kelder kwamen ruim 30 jongeren en enkele ouders bijeen om geïnformeerd te worden over het komende zeilweekend op 26, 27 en 28 augustus.

Dit jaar zal het zeilweekend een iets andere insteek hebben dan de afgelopen jaren. Naast jongeren uit de Maranathakerk sluiten dit jaar ook jongeren uit de Bron aan bij dit jaarlijks terugkerende event. Inmiddels zijn er al zo’n 60 inschrijvingen incl. leiding en schippers. De organisatie van het “wal-programma” wordt door een groepje 19+ jongeren op zich genomen. Vrijdagavond konden we hier al een voorproefje van ervaren. De avond werd door hen ingeleid met onderstaand filmpje en een fotopresentatie met uitleg over de opzet van het weekend. Vervolgens werden er groepjes ingedeeld die samen met één van de leiding een activiteit gaan voorbereiden, waaronder: ontbijtgroep, vrijdagavond commissie, kampdienst en de kookploeg. Ook dit jaar gaan we in het kamphuis met de jongeren zelf koken.

Het zeilen zal weer onder begeleiding van een ervaren schipper plaats gaan vinden. We hebben zwemvesten aan boord en bij mooi weer kan er ook gezwommen gaan worden. Elke tocht proberen we een plaatsje in Friesland of een eiland te bezoeken waar we dan even van boord kunnen gaan. Nu maar hopen dat we net zulk mooi weer hebben als de afgelopen jaren.

Ben je vergeten je in te schrijven doe dat dan nog snel, want we sluiten bijna de inschrijvingen. Ook zijn we nog op zoek naar een extra schipper. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

Inspiratie zeilweekend