Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Zeildag op de Kaag 2020

Geplaatst 6 sep. 2020 09:29 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/zeilweekend%20%20150x150.jpg
Het liep allemaal wat anders dit jaar. Al vroeg in het jaar bleek het kamphuis in Heeg, waar we elk jaar ons zeilweekend organiseren, vol te zijn. Dus moesten we op zoek naar een andere locatie. Een kamphuis in Balk was nog beschikbaar en hebben we geboekt voor ons jaarlijkse zeilevenement. Toen brak corona uit en zette de hele wereld op zijn kop. Ook het zeilweekend kon helaas niet doorgaan. Toch wilden we als organisatiegroep een alternatief organiseren voor de jongeren uit de Lichtkring, de Maranathakerk en de Goede Bron. Omdat zeilen onder het buitensporten valt, wat binnen de richtlijnen van het RIVM is toegestaan, zijn we hier mee aan de slag gegaan.

Het was niet een kamp zoals voorgaande jaren, maar toch was deze zeildag met zulk mooi weer een groot succes!
Met 11 zeilboten, een sloep en een grote groep enthousiaste jongeren zijn we zaterdagochtend vertrokken van de Buitenkaag. Via de Ringvaart, de Kleipoel konden we lunchen op een eiland gelegen aan de Sever. Later op de middag gingen we laverend richting het Joppe. Elke boot had een lijst met opdrachten die je bij de jury in een andere boot moest laten goedkeuren. Een leuk spel wat door de stafleden was voorbereid. De zeildag werd afgesloten met het eten van een frietje en een snack. Wilna had voor een toetje gezorgd en zo konden we moe maar voldaan weer terugvaren naar de haven. 

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post-1/zeil905-0004.jpeg

Wil je de foto’s van deze geslaagde zeildag nog bekijken, klik dan hier voor het fotoboek op Facebook. Binnenkort volgt nog de after movie, dus houdt de website in de gaten.

Volgend jaar hopen we natuurlijk weer een heel weekend te kunnen gaan zeilen, noteer de datum alvast maar in je agenda: 
3 t/m 5 september 2021.
Comments