Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Zeilweekend 2015 in Heeg

Geplaatst 2 sep. 2015 10:08 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20150x150.jpg
Het eerste weekend na de zomervakantie, zeilen in Friesland met de jongeren uit de Lichtkring en dit jaar ook uit de Maranathakerk.
 

Op vrijdagavond 28 augustus vertrok een bus met 50 personen, jongeren en leiding, naar het Friese Heeg om daar het jaarlijkse zeilweekend te beleven. Dit jaar verbleven we in de kampeerboerderij “de Trije Peppels” gelegen naast de jachthaven van waaruit de zeiltochten konden plaatsvinden. De kampeerboerderij was een nieuw element in de opzet van het weekend. 


Zaterdagmorgen vertrokken we om 9:30 uur met de groep, verdeeld over 10 zeilboten, over het Heegermeer richting Sloten. Laverend door de Woudsender Rakken bereikten we aan het eind van de morgen Woudsend, waar we onder de brug door moesten. Een druk punt waar veel scheepvaart langs komt. De schippers manoeuvreerden de zeilboten netjes tussen alle pleziervaartuigen door en zo kwamen we via het Slotermeer in het stadje Sloten uit.
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/IMG_0734.JPG

Na een lange dag varen moest er door een groep onder leiding van Linda en Monique gekookt worden. Grote pannen met nasi, satéstokjes en gebakken eieren waren in een mum van tijd opgegeten door de groep hongerige zeilers. 

Nachtzeilen 
Zaterdagavond na zonsondergang zijn we, onder het schijnsel van de volle maan, met 5 boten naar een eiland in het Heegermeer gevaren. Op het eiland hebben we vlaggenroof gespeeld en bij een kamvuur, met Thom en Bram op de gitaar, gezongen. Een mooie afsluiting van de eerste dag. 

Kampdienst 
Zondagmorgen starten we met de traditionele kampdienst op het grasveld naast de boerderij. Onder leiding van Bram, onze jeugdwerker, werd er gezongen, gelezen uit de bijbel en spraken we openhartig over het onderwerp “vertrouwen”. Ook later in de boten werd nog nagesproken over het onderwerp. De wind was ook deze zondag ruimschoots aanwezig. 
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/IMG_0622.JPG

Voor de wind voeren we naar een eiland in het Heegermeer om met elkaar te lunchen. ’s Middags was de wind aangewakkerd tot windkracht 4 en staken de schippers een rif in het zeil, om de boten niet te schuin te laten gaan. Ook nu konden de jongeren om beurten aan het roer zitten of de fok bedienen en werd er veel lol gemaakt. Terug op de boerderij moest er weer gekookt worden en alles opgeruimd worden om netjes achter te laten.
Moe en voldaan kwam de groep om 20:00 uur weer aan bij de Lichtkring. Een foto impressie van wat de groep heeft mee gemaakt volgt binnenkort op de site.

Namens de voorbereidingsgroep,
Sjoerd Smit

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/hele%20groep.jpg

Comments