Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Zeilweekend 2018 weer een groot succes

Geplaatst 5 sep. 2018 10:38 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202017%20150x150.jpg
Voor de zesde keer op rij werd in het weekend van 31 augustus – 2 september door een groep jongeren vanuit de Lichtkring, Bron en Maranathakerk gezeild op de Friese meren. Een traditie die inmiddels niet meer is weg te denken. Een vaste groep ervaren schippers die samen met een groepje stafleden er weer een onvergetelijk avontuur van hebben gemaakt.

Omdat de wind het op zaterdagmorgen liet afweten, werd er een boomwedstrijd geïmproviseerd. Met negen boten zo snel mogelijk een parcours afleggen waarbij er alleen van een peddel en de vaarboom gebruikt mocht worden gemaakt. De boot met enkele fanatieke sterke jongens als Bauke, Koen en Thijs wisten als eerste de finish te bereiken.
Toen er eindelijk wat wind kwam werd en naar Woudsend gezeild, waar de groep kon lunchen en het Friese plaatsje bezoeken. ’s Avonds werd er eerst een bosspel gedaan en later zijn we met lichtjes in top naar een eiland gevaren waar we liedjes gezongen hebben bij het kampvuur.

Op zondagochtend herdachten we, in de door de jongeren georganiseerde kampdienst, het overlijden van één van onze schippers. Een emotioneel moment waarbij we stil stonden bij zijn in memoriam en enkele van zijn favoriete liederen zongen.
Na de kampdienst gingen we weer snel naar de haven, om ook op deze zonnige dag met wat meer wind nog lekker te kunnen zeilen.
Aan het einde van de middag heeft de kookploeg onder leiding van Mariska en Maaike heerlijke wraps voor de groep gemaakt. We konden dus weer met een volle maag terug naar Alphen, waar de bus om ’s avonds kwart voor negen aankwam. Moe en voldaan ging iedereen weer naar huis.

Heb je ook van die goede herinneringen aan het weekend? Bekijk de foto’s op Facebook.

Vond je het weekend ook zo leuk of wil je volgend jaar ook graag mee, noteer de datum alvast maar in je agenda: 6 – 8 september 2019

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Groepsfoto%20zeilweekend%202018.JPG

Comments